5 אירועים שאסור לפספס במסעדות פתוחות ירושלים
סרטים וקוקטיילים עד הכיסא בקולנוע סמדר, דייט עם סומלייה בפרימיטיבו, ואוכל פלסטינאי ודי ג'יי במפעל - האירועים שכדאי לפקוד בפסטיבל הקולינריה הירושלמי
פסטיבל מסעדות פתוחות מתקיים בירושלים זו השנה השניה ושם במרכז את הריחות, הצלילים, הטעמים והצבעים של התרבויות השונות בעיר. מחניודה, המוציא, אדום ועוד עשרות מסעדות ומוסדות אוכל מציעים הצצה למטבח באופן שלא מתאפשר ביומיום, כולל שיחות עם השפים, השתתפות בבישול וארוחה מפוארת לפינאלה. בנוסף מתוכננים אירועים חד פעמיים כגון תערוכת צילומים של השף ואושיית האינסטגרם אלכסנדר 'זונדר' לחניש וצלמי האוכל אלון וסיון רושיאנו מולקו, כנס החדשנות בקולינריה, תחרות השף המבטיח בשיתוף עם משרד החוץ, סיורי קולינריה בעיר העתיקה, מסלול טעימה חדש של אפליקציית בייטמוג'ו ועוד. חלק מהאירועים חינמיים ואחרים בתשלום.
ההמלצות שלנו לפסטיבל:
1. פרימיטיבו – בר יין, דייט עם סומלייה
שלושה ייננים ראשיים מיקבים בגליל (מרגלית, בר מאור וקפסוטו) יספרו על הדרך שעוברים היינות מהכרם עד לבקבוק בליווי ארוחה תואמת בת ארבע מנות וקינוח. העיתונאי ומבקר המסעדות לשעבר יובל ג'וב הרגיל יספר על מזקקת הבוטיק שלו יוליוס וימזוג טעימות אלכוהול. 190 ש"ח.
רביעי (15.11) 20:00-23:00, קינג ג'ורג' 37 ירושלים
2. מעורב ירושלמי – שלושה שפים, שלוש דתות, מקום אחד
סיור בבניין ימק"א וארוחת ערב בהשראת ירושלים שיבשלו השפים אודה אבו חאווה (מלון שבע הקשתות), ג'וני גוריק (רשת מלונות לגסי) וחמדת גולדברג־כהן (מנכ"ל הסטארט אפ הקולינרי פויקה). ההכנסות קודש לעמותת "שפים למען שלום" (200 ש"ח).
חמישי (16.11) 18:30, ימק"א, דוד המלך 26 ירושלים
3. ארוחה מהסרטים של קפה סמדר בקולנוע לב סמדר
הקרנה מיוחדת של "גשם של פלאפל" (לילדים), "המטבח של מרתה" ו"מועדון ארוחת הבוקר" עם ארוחה תואמת וקוקטיילים שמוגשים עד לכיסא (50־160 ש"ח).
רביעי (15.11) מ־16:00, לב סמדר, לויד ג'ורג' 4 ירושלים
4. משמר המפרץ – אוכל ומוסיקה במפעל
יאסר עיסא, תושב שועפאט וברמן בפאב המיתולוגי סירה, יספר על האוכל שלו שהוא קצת פלסטיני וקצת פיוז'ן על רקע מוזיקה מהמזרח התיכון שינגן די ג'יי עופר ("סקולמאסטר") טל. האירוע יתקיים בהמפעל – מבנה בן 140 שנה שעמד נטוש והפך לחממת אמנות. ההשתתפות ללא תשלום בהרשמה מראש באתר (טעימות: 45 ש"ח במקום).
רביעי (15.11) 19:00, המפעל, המערבים 3 ירושלים
5. שיחה עם נשים יזמיות בקולינריה הירושלמית
פאנל בהשתתפות נשים יזמיות בולטות בקולנריה הירושלמית: רמה בן צבי (המטבח של רמה), טלי פרידמן (האטלייה בשוק מחנה יהודה), דיני קסורלה ממציאת "דוויני פיתה בר", והיזמית יעל וויס גדיש מאפליקציית הטעימות bitemojo מתכנסות לפצח את קסם הקולינריה הירושלמית והצלחה נשית בעולם שרובו גברי. הכניסה חינם.
רביעי (15.11) 20:00, החרוב 14 ירושלים
מסעדות פתוחות ירושלים – פסטיבל קולינריה אורבני, שלישי־שבת (14.11־18.11), open-restaurants.co.il