השכם וערבב: 9 דרינקים שירימו לכם את הבוקר

חושבים שאין דבר כזה שעה מוקדמת מדי לדרינק? חשבו על זה קודם, לפניכם. שמונה משקאות שבאים בטוב על הבוקר ומסדרים אתכם לפחות עד הדרינק של הצהריים

בלאדי מרי, בר א וין. צילום: אנטולי מיכאלו
בלאדי מרי, בר א וין. צילום: אנטולי מיכאלו
11 באוקטובר 2018

מה אנשים לא עושים כדי להקל על עצמם את הבוקר: מדיטציה, שינון מנטרות, ריצה על חוף הים. כל אלה טובים לגוף ולנפש, אבל אם רוצים חיזוק אמתי, מומלץ לקבל אותו במשקה. הנה כמה מעורבבים שיפתחו לכם את הבוקר בסטייל.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
יין מלוח? מה ששמעתם. וזה מושלם לסתיו
יאללה, תעמיסו: הבראנ'צים הנדיבים בעיר
הבראנצ'ים הכי טובים מחוץ לעיר

בלאדי מרי | בר א וין

האגדה מספרת שהבלאדי מרי נקרא על שם מרי הראשונה מלכת אנגליה, בתו של הנרי השמיני, שכמו אביה לא חשבה יותר מדי לפני שהוציאה אנשים להורג. אגדה אחרת אומרת שמדובר בכלל במישהי בשם מרי שעבדה בבר בשיקגו שנקרא Bucket of Blood ושבו הומצא המשקה. בבר א וין מגישים את מה שנחשב לבלאדי מרי הטוב בעיר – וודקה גרייגוס, מיץ עגבניות, צ'ילי, חזרת מגורדת ולפעמים פיסת בייקון. 42 ש"ח לכוס/117 ש"ח לקנקן בנפח ליטר.

בר א וין, שד' רוטשילד 7 תל אביב, 050-3366622

מימוזה | בראסרי

מי שהדביק לקוקטייל המתוק־חמוץ־תוסס את שמו הוא כנראה פרנק מאייר – ברמן מיתולוגי במלון ריץ בפריז שחוץ מערבוב משקאות גם סייע למחתרת הצרפתית במאבק נגד הגרמנים. המימוזה מורכב מחלקים שווים של שמפניה או יין תוסס ומיץ תפוזים, והוא מוגש בכוס פלוט גבוהה. בבראסרי מכינים את המימוזה מקרמאן דה לואר, יין מבעבע מצרפת וממיץ תפוזים. הקוקטייל נכלל במחיר הארוחה, מה שמוסיף למדד השמחה לקראת סוף השבוע.

מימוזה, בראסרי. צילום: אנטולי מיכאלו
מימוזה, בראסרי. צילום: אנטולי מיכאלו

בראסרי, אבן גבירול 70, 03-6967111

בליני | אלנה

עוד קוקטייל בוקר קלאסי שהומצא על ידי ג'וזפה צ'יפריאני, האיש שהקים את הארי'ז בר המפורסם בוונציה. המשקה מורכב מיין מבעבע ומחית אפרסקים שמתערבבים לגוון ורוד עתיק, בדיוק כמו בגדי הקדושים בציוריו של האמן הוונציאני ג'ובאני בליני אשר על שמו נקרא הקוקטייל. במסעדת אלנה מכינים את הבליני לפי המתכון המקורי ומוזגים לכוס פלוט. הטעם החמוץ־מתוק מסלק את שרידי שנת הלילה ופותח את התיאבון לקראת מזנון עשיר ומנות ביצים מושחתות. 48 ש"ח.

אלנה, נחמני 23־25 (מלון נורמן) תל אביב, 03-5435400

אפרול שפריץ | דלאל

זה כמה שנים שהקוקטייל האיטלקי המבעבע צובע את אירופה וישראל בכתום, לא מעט בזכות מיתוג נכון שהפך אותו לסמל לדולצ'ה ויטה. האפרול הוא גרסה קלילה, מתוקה ומופחתת אלכוהול של קמפרי, שני משקאות מאותו בית יוצר שפונים לקהל יעד שונה. פשוט מערבבים עם יין מבעבע – פרוסקו לטהרנים, קאווה או שמפניה לשאר – ועם סודה מוסיפים קרח, מוזגים לכוס יין גדולה ומקשטים בפרוסת תפוז. מתחת לשמש הסתיו בחצר של דלאל כתום הוא השחור החדש. 32 ש"ח.

דלאל, שבזי 10 תל אביב, 03-5109292

 

שודד ים | מאנטה ריי

על רקע הקוקטיילים החמדמדים של הבוקר, השודד ים קשוח ואינו מתפשר – רום קפטן מורגן ספייסי, סירופ אננס ושקדים במשקה מתוק אך לא מתחנף, כזה שאחריו לא כדאי לעשות תוכניות להמשך היום. השודד מגיע בכוס או בקראף שמכיל שתי כוסות וחצי, לחלוקה או למתחזרי אלכוהול. יש לו אופי ורסטילי שיודע להתמודד עם מנות מסיביות מביצים ופחמימות וגם עם מזאטים קטנים לבראנץ' מתמשך. 39/80 ש"ח.

שודד ים, מאנטה ריי. צילום: יח"צ
שודד ים, מאנטה ריי. צילום: יח"צ

מאנטה ריי, קויפמן 703 (עלמה ביץ') תל אביב, 03-5174773

 

מוחיטו יווני | גרקו

עוד קוקטייל יווני שמצליח להרים את מצב הרוח בבוקר מוגש במסעדת גרקו, הפעם על בסיס ליקר מסטיקה, שמופק משרף של עץ אלת המסטיק. למסטיקה יש טעם מובחן וייחודי, אפילו הארד קור, אבל כבסיס לקוקטיילים הוא עובד מצוין. בגרקו מגישים אותו כ־Greek Mojito עם קוביות לימון, נענע ורוזמרין, דרינק עשבוני חמצמץ שמשדרג את הצזיקי, את הפאבה ואת סוף השבוע בכלל. 38 ש"ח.

אורי צבי גרינברג 25 (אזורי חן) תל אביב, 072-3929858

לילה וטוניק | הבסטה

לילה (lillet), אפריטיף מדרום צרפת, הוא משקה שתפור על תל אביב. יש לו ארומת הדרים נעימה ו-17 אחוזי אלכוהול שעוזרים להתמודד עם המציאות. בבסטה משתמשים בו כבסיס לקוקטייל בוקר בתוספת קוביות קרח, פלח תפוז וטוניק ארטיזנלי – סירופ ללא סוכר שמכינה נעמה שטרנליכט, לשעבר ממסעדת החלוצים 3 – לאיזון המתיקות. קצת סודה ויותר מזה לא צריך לבוקר מושלם. 42 ש"ח.

השומר 4 (שוק הכרמל) תל אביב, 03-5169234

Silk trail | בלבוי

בר הקוקטיילים בלבוי הוא שם נרדף לאסקפיזם במובן הטוב של המילה, ובבראנץ' החוויה מוקצנת אפילו יותר. קוקטייל סילק טרייל מושיב את מנות הבראנץ' במקום ומחליק את קצות המציאות בתערובת חמוצה עדינה של ג'ין טנקריי, גרניום, תערובת מבושלת של צנוברים, שקדים, סוכר מי זאהר ועוד כמה דברים סודיים, וכן קוביית לוקום לקינוח. 46 ש"ח (20 ש"ח בתוספת לדיל הבראנץ').

בלבוי. צילום: אנטולי מיכאלו
בלבוי. צילום: אנטולי מיכאלו

Bellboy, ברדיצ'בסקי 14 (מלון ברדיצ'בסקי) תל אביב, 03-7289213

אל גרקו | קלמטה

לבראנץ' יווני יש מסגרת קבועה: צלחות מזאטים שמכסות את השולחן, מאפים, מנות ביצים ומוזיקה שמחה. בקלמטה מוסיפים לכך נוף ציורי של נמל יפו, המקבילה המקומית לכפר דייגים באי קטן, ודרינק שמבוסס – איך לא – על אוזו. המאסטר מיקסולוג אריאל לייזגולד מתבל את ה"אל גרקו" בלימונדה, תימין ומי דבש, ויוצר קוקטייל בוקר מתוק-אניסי קליל ומרענן. 32 ש"ח.

ככר קדומים 10 יפו העתיקה, 03-6819998