ממש מזעזע כמה כסף זרקנו על וולט. נראה לכם שזה יזיז למישהו?

שליח וולט בחורף. צילום: shutterstock
שליח וולט בחורף. צילום: shutterstock

אם יש משהו שלמדנו על מלחמות היהודים בוולט הוא שהקרב תמיד מסתיים בהזמנה של פיצה או המבורגר שחובה לנסות. אנחנו רוצים לצאת עם כידונים משל היינו לוחמי צרכנות נועזים, אבל הנוחות קורצת לנו הרבה יותר

20 בפברואר 2022

בסוף השבוע האחרון האקו-צ'יימבר המקומי והקטנטון שלנו בטוויטר נמלא בצילומי מסך של אנשים המראים את החשבון הכולל שלהם בוולט. כלומר מאז שהורידו את האפליקציה. לא ברור איפה הטרנד החל, אבל מישהו ביקש פירוט של סך כל ההזמנות שלו מאפליקציית המשלוחים הפופולארית דרך הצ'אט של שירות הלקוחות, וכך נוצר כדור שלג שהוביל למסקנה הבלתי נמנעת: אנחנו משלמים מלא כסף על אוכל ומשלוחים. מי היה מאמין.

שליח של וולט. המסעדנים שבויים (צילום: שאטרסטוק)
שליח של וולט. המסעדנים שבויים (צילום: שאטרסטוק)

הסכומים שננקבו שם באמת נראו גבוהים, לרוב באזור העשרות אלפי שקלים מכל מחזיק אפליקציה שבדק את הנתון ועד לכדי בודדים ששילמו גם מאות אלפים. טירוף. מדובר כמובן בנתון שבוולט היו שמחים לא למסור, בדיוק בגלל האפקט המרתיע שהוא מייצר כרגע בקרב הלקוחות השואלים; אסימון שיורד ומראה כמה כסף אנחנו מבזבזים על הדבר הזה, במקום על דברים אחרים, ככל הנראה חשובים הרבה יותר.

היו אלה שהזדעקו על הנפנוף בעושר (לכאורה) מצד חושפי הנתון – אבל למען האמת סביר להניח שהכוונה שלהם היתה הפוכה – להראות כמה הם משלמים מהכסף שאין להם. כלומר, אנחנו לרוב משערים ועמוק בפנים מודעים לכך שמדובר בסכומים מאוד גבוהים, יקום קפיטליסטי והכל, אבל רק היתקלות כזו בסכום מצטבר ומדויק נותנת לנו את הכאפה הכה נדרשת.

בראש ובראשונה זה גורם לך לתהות כמה מהסכום הכולל יוצא על העמלות שמסביב – משלוח, טיפ, מנות שיקרות יותר במשלוח. כשאנחנו מחשבים הזמנה בודדת זה מרגיש מעט זניח – אוקי, עשרה שקלים פה, חמישה שקלים שם. כשהסכומים האלה מצטברים לכדי אלפים ועשרות אלפים לפתע מבינים כמה המאנץ' ההוא באמצע הלילה באמת עלה לך. והוא עלה המון.

השאלה היא מה מכאן? והתשובה היא שלשום מקום. אם יש משהו שלמדנו על מלחמות היהודים בוולט הוא שהקרב תמיד מסתיים בהזמנה של פיצה או המבורגר שחובה לנסות. מוולט. אנחנו רוצים לצאת עם כידונים משל היינו לוחמי צרכנות נועזים, אבל הנוחות קורצת לנו הרבה יותר. גם המחשבות על שיטות העסקת השליחים הפסולות והסכנות מהם בדרכים מתגמדות אל מול הרצון שלנו בנוחות. נוחות שווה פיצה. או מוקפץ.

פיצה בבקה (צילום יח"צ)
פיצה בבקה (צילום יח"צ)

ועד כמה אנחנו לקוחות שבויים? מספיק להבחין בירידה התלולה בטיב השירות בתקופה האחרונה. תלונות על עיכובים ושאר מרעין בישין מראים שגם טיב המוצר כבר לא כל כך טוב כבעבר. אבל האם משהו מזה באמת מזיז למפלצת הכחולה? לא, לא ממש, הנה הופ – הזמנו ממנה שוב. כי היינו רעבים. וכי זה היה זמין. וכי זה הכי נוח.

המסקנה העגומה היא שוולט תמשיך לינוק מאתנו כספים, להתנהל באופן שערורייתי עם מודל העסקה פסול ולסכן חיים בדרכים. ואנחנו? אנחנו נאמר אמן. למה? כי התרגלנו למשהו, ואין דבר קשה יותר מאשר לשנות הרגלים. נוח ביקום הקפיטליסטי, כל עוד הוא לא חוזר לנשוך אותך בישבן, וגם אם הוא קצת נושך אז נאמר אמן. זה היה טעים והכל.