ההמבורגר האדום של ארז קומרובסקי ואגאדיר ועוד חדשות מהמסעדות

רואים אדום. בורגר רוסו של ארז קומרובסקי, אגאדיר (צילום דויד שטיינברג)
רואים אדום. בורגר רוסו של ארז קומרובסקי, אגאדיר (צילום דויד שטיינברג)

ההמבורגר החדש של ארז קומרובסקי למען הצפון, הפופ אפ של חיים כהן וגיא גמזו למען המפונים, מפגש גסטרונומי בדלאל למען יקב אודם מהגולן, שצ'ופק עם מנות ב-29 ש"ח למען חגיגות 29 שנים ותפריט חדש בשילה למען הטעים. אם זה חדש וטעים וקורה בתל אביב - זה בטח איפשהו ברשימה הזאת

15 בפברואר 2024

סצנת האוכל בתל אביב חוזרת לעצמה לאט, בהדרגה, ולגמרי אחרת: כל הפוקוס של מקומות רבים בעיר נתון להישרדות, אחרים מחפשים כיצד להמשיך ולסייע תוך כדי עבודה למפונים, למילואימניקים ולעסקי הקולינריה בקווי העימות, וכולם בודקים איך אפשר לתת לקהל אוכל טוב במחירים מותאמים למצב. ויש לנו חדשות בשבילכם: יש לנו חדשות בשבילכם. אלה חדשות האוכל השבוע ועיקרן תחילה.

>> סיר אהבה פשוט: 23 המסעדות הכי רומנטיות בתל אביב
>> אהבה שמחכה רק לכם: 11 ברי היין הכי רומנטיים בתל אביב

חיים כהן וגיא גמזו מרימים למפונים | DNA עזריאלי

השפים חיים כהן וגיא גמזו חוברים לקונדיטורים שפונו מהדרום והצפון ולמילואימניקים שעסקיהם נפגעו, בפופ אפ שכבר מתקיים החל מאתמול (14.2) במתחם הפוד טראקס בעזריאלי. כהן וגמזו יכינו מנות נבחרות מדיקסי ונונונו בגרסה כשרה ויארחו את "שוקולד קפה", לזכרו של השוקולטייר דביר קרפ שנרצח בביתו בשבעה באוקטובר ואת "הברוליה" (התלהבנו ממנו באוגוסט האחרון), שבעליו משרת בעזה כבר ארבעה חודשים במקום להכין קרם ברולה ועוד. בר אלכוהול ישקה אתכם בקוקטיילים ובדוכני היריד תוכלו לרכוש גבינות ודבש מהעוטף, שמן זית מהצפון ופירות מתלמי יוסף. הכניסה חופשית.
מתחם DNA עזריאלי, רביעי-רביעי (14-21.2), ראשון-חמישי 12:00-22:00, שישי 9:30-15:30, שבת סגור

צ'יקן ווינגז שעושות לך כנפיים. חיים כהן (צילום: דור שרון)
צ'יקן ווינגז שעושות לך כנפיים. חיים כהן (צילום: דור שרון)

הקרואסונים חוזרים | מטרלו X שרונה מרקט

חובבי פחמימות, שימו לב: הפטיסרי מטרלו, עם הקרואסונים מקיבוץ עין זיון ברמת הגולן ששמעם יצא לכל רחבי הארץ (התלהבנו מאוד ביוני 2022), חוזר לשרונה מרקט. בפופ אפ, שיתקיים במתכונת מורחבת, יכין שף קונדיטור עדי פרץ את כריכי הקרואסון המופלאים שלו במילוי, למשל, ביצה מקושקשת רכה עם הרבה פרמזן, קורנדביף וחרדל ועוד ועוד, לפי העונה, החשק ומצב הרוח וגם בגרסאות מתוקות. הפעם אין צורך להידחף כי הפופ אפ יימשך חודש.
קלמן מגן 3 (שרונה מרקט), שני-שישי (21.2-22.3)

כל קרואסון וואו. מטרלו (צילום: יחסי ציבור)
כל קרואסון וואו. מטרלו (צילום: יחסי ציבור)

אדום עולה 1 | ארז קומרובסקי X אגאדיר

זוכרים את ההמבורגר פצצה המופרע של רושפלד מהסתיו שעבר? רשת אגאדיר ממשיכה את שיתופי הפעולה עם פרסונות קולינריות מהאיי ליסט, כשהפעם במוקד השמחה השף והאופה ארז קומרובסקי. למרות שמו, Burger Rosso שואב השראה לא מאיטליה אלא מהגליל ומהצפון שתחת אש: לחמנית עגבניות וקינואה אדומה ובתוכה הקציצה האהובה, בתוספת בצלים אדומים בסומאק מחבשוש, איולי פלפלים מותססים וכל העלים האדומים מהערוגה של עלה עלה. לצד ההמבורגר תימכר בירה תומר, מהדורה מיוחדת שמבשלת גלנץ מקדישה לזכר תומר נגר ז"ל, ששירת בגדוד 51 בגולני ונפל בשבעה באוקטובר בעת שהגן בגבורה על מוצב כיסופים. 89 ש"ח כולל צ'יפס ובירה תומר/קוקטייל קומורוסו (וורמוט אדום, ג'ין ודובדבנים/משקה מוגז).
להשיג בסניפי אגאדיר ובמשלוח

אגאדיר צילום דויד שטיינברג
אגאדיר צילום דויד שטיינברג

אדום עולה 2 | שילה

לאחר ששיגע את העיר עם גרסה מפונפנת וסקסית להמבורגר, ממשיך שף שרון כהן להתמקד בבשר ומשיק תפריט חורף ממוקד תבשילי בקר וטלה, שכל מנה בו נשמעת חלום (88-298 ש"ח). למשל פריקי צוואר טלה עם ירקות שורש וכרוב מעושן בגריל פחמים, פורקטה טלה עם לחוח וסחוג (בתמונה), שוקרוט וריזוטו פטריות ובייקון עם בטן חזיר ורוטב יין אדום. לכבוד המאורע יתארח בשני ערבים מומחה היין יאיר היידו, שאצר תפריט יינות מאירופה שמחמיאים לבשר מ-48 ש"ח לכוס/250 ש"ח לבקבוק). אנחנו כבר מתחילות לחסוך.
בן יהודה 182

פורקטה טלה (קרדיט צילום חן גרוס Socialista)
פורקטה טלה (קרדיט צילום חן גרוס Socialista)

חמודי יכין לכם חומוס (ולא רק) | פינת אביגדור

החומוסייה השכונתית של קבוצת בוקה, שנקראת "שנתיים" כי הבניין שבו היא נמצאת אמור להיהרס כשנתיים מפתיחתה ביולי שעבר, מתאבזרת בכוכב חדש ונוצץ: שף חמודי אבולעפיה, שפיתות הבשר שלו בדלידה ז"ל יצרו פקקים בכל שוק לוינסקי. כעת הוא משדרג את התפריט ומכין במו ידיו חומוס חם וטרי, סלטים, ופלאפל פריך ולוהט, סיבה טובה להגיע לצפון העיר גם אם אין לכם מה לעשות שם.
יהודה המכבי 61 ובמשלוח

וזה עוד לפני השדרוג של חמודי אבולעפיה. חומוס שנתיים (צילום: שרון בן־דוד)
וזה עוד לפני השדרוג של חמודי אבולעפיה. חומוס שנתיים (צילום: שרון בן־דוד)

השף והכוכב הבא | TASSA

דואט חד פעמי יוצא דופן יתקיים בבר הטאפאס והמוזיקה, כשהמוזיקאי אריק סיני יפגוש את שף אבנר לסקין. כל אחד יעסוק בענייניו – סיני ישיר את להיטיו מכל השנים ולסקין יבשל ארוחה מקומית עונתית (סביצ’ה דג ים בטעמי חורף, רוסטביף וצלחת חמוצים ים תיכונים ועוד), והסינרגיה שביניהם תדגיש את הקשר בין המוזיקה לאוכל. המחיר 399 ש"ח, אבל בכל זאת מדובר בשני ענקים בתחומם.
היסוד 4, רביעי (28.2) מ-19:30, להזמנות

אל תדברו על אריק, שמעתם. אריק סיני, "הכוכב הבא" (צילום מסך: קשת 12)
אל תדברו על אריק, שמעתם. אריק סיני, "הכוכב הבא" (צילום מסך: קשת 12)

מפרגנים למילואימניקים | משלוחה

אפליקציית המשלוחים משלוחה משלבת זרועות עם פרויקט הפרגון למילואימניקים של חנוך דאום ומשיקה את My Table – פורטל אוכל המוקדש לעסקים קטנים בבעלות מילואימניקים שעסוקים בהגנה על המולדת. יותר מ-200 מסעדות, בתי קפה ועסקי אוכל בכל הארץ מרוכזים במקום אחד ועליכם רק לבחור במי תרצו לתמוך. קפה כרמי ורנר שמציע כרטיסיית 10 כוסות קפה ב-100 ש"ח, דלי אלהמברה, סון רון ומקומות נוספים בעיר כבר נמצאים ברשימה והחברה מזמינה בעלי עסקים נוספים להצטרף (לאלה שאין אתר אונליין תבנה משלוחה אתר ללא תמורה). ביג לייק.

משלוחה (צילום יח"צ) 
משלוחה (צילום יח"צ) 

מפגש גסטרונומי צפוני | דלאל

מסעדת דלאל פותחת את הדלתות ליקב רקנאטי באירוע התאמת יינות מכרם אודם, חלקה בצפון רמת הגולן שאינה נגישה כרגע ומגפניה בוקבקה סדרה איכותית במיוחד. ברוח הזמן יוגשו באירוע המתגלגל שלוש מנות ושלושה יינות תואמים, למשל סטייק סינטה מבקר מקומי ותבשיל עולש בר ולשון הפר לצד יין רקנאטי קברנה סוביניון כרם אודם מבציר 2020. 84-196 ש"ח למנה, 360 ש"ח לארוחה. כמו כן ייהנו לקוחות המסעדה בתקופת המפגש מ-10 אחוזי הנחה ברכישת בקבוקים מסדרת כרם אודם ברשת דרך היין.
שבזי 10, ראשון-ראשון (18.2-2.3) מ-18:00

מהגולן לשבזי. דלאל (צילום דנה אברי)
מהגולן לשבזי. דלאל (צילום דנה אברי)

יום הולדת 29 | שצ'ופק

צעיר לנצח: מוסד הדגים התל אביבי ממשיך במסורת וחוגג יום הולדת 29, גיל לגמרי לא מובן מאליו בעולם המסעדות הקשוח. לכבוד האירוע יצר הבעלים אמיר דוידוביץ' תפריט בסימן 29 ש"ח: מנות ראשונות (מרק אפונה ופורל מעושן, קלמארי סגול על הפלנצ'ה, שרימפס מטוגן וסלט ראשי קלמארי), קינוחים (הבוואריה המיתולוגית לפי מתכון סודי,  עוגת שוקולד חמה ממולאת שוקולד) ויינות מיקבי רמת הגולן, הרי גליל ורקנאטי כדי לתמוך בתעשיית היין הישראלית.
בן יהודה 256, עד חמישי (29.2)

שצ'ופק (צילום אפיק גבאי)
שצ'ופק (צילום אפיק גבאי)

שבוע קאריבי | מוזמביק

יום המרגריטה הבין לאומי מתרחש בשבוע הבא (22.2) ובמוזמביק מחממים מנועים לקראת ספיישל קאריבי, שאולי יפיח קצת שמחה בעצבות הכללית. במהלך שבוע שלם יעלו לנגן אספני אלבומי מוזיקה מאזור הקאריבים – יואב סער, נועה ארגוב, נועם נגרי ועוד. תפריט דרינקים נוסטלגי יזכיר את הפיפי שאק האהוב במרגריטה שחורה, מרגריטה אננס מעושן, מרגריטה גויאבה וקוקטיילים קלאסיים להרגעת העצבים על סינוואר הבלתי נתפס.
נחלת בנימין 29, ראשון-שבת (18-24.2)

(צילום מתוך עמוד האינסטגרם mozambique_tlv@)
(צילום מתוך עמוד האינסטגרם mozambique_tlv@)

מברלין לת"א: קאריוורסט טבעוני | Redefine Meat

חברת Redefine meat מרחיבה את קטגוריית מוצריה ומשיקה נקניקיית Bratwurst להכנה בבית, בדיוק כמו זו שזללתם בברלין מינוס הבשר. לרגל האירוע משלבת החברה כוחות עם אתר הקולינריה כרמלה במארז מחווה למנה האהובה ובו חבילת נקניקיות בראטוורסט, מצרכים להכנת רוטב קארי עשיר, תפוחי אדמה מזן בייבי גורמה ובירה ווינשטפן גרמנית להשלמת הארוחה. 154 ש"ח (במקום 169 ש"ח, מחיר השקה בלעדי באתר כרמלה).
להזמנות

מארז נקניקיית בראטוורטס של רידיפיין מיט ואתר כרמלה (צילום יחצ)
מארז נקניקיית בראטוורטס של רידיפיין מיט ואתר כרמלה (צילום יחצ)