אם אין לחם תאכלו אויסטר: היוקרה החדשה במסעדות של תל אביב

פרדס במלון דה ג'ורג'. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם thegeorgetelaviv
פרדס במלון דה ג'ורג'. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם thegeorgetelaviv

בניגוד מוחלט למגמת הצמצום הכללית של סצינת האוכל התל אביבית, ישנם עדיין כמה מקומות שמחפשים את הדרך להרגיש יוקרתיים - לפעמים עם תג מחיר, ולפעמים בלי. אלו המקומות שמנסים להגדיר מחדש מה זה אוכל יוקרתי בתל אביב

18 באוגוסט 2024

סצינת האוכל המקומית תמיד ידעה להגיב מהר לשינויים, וגם למלחמה הנוכחית היא התאימה את עצמה בהישרדות מוחלטת – נפתחו מקומות זולים, מקומות אחרים דאגו להוזלת האלכוהול, ובעיקרון כולם מחפשים לאכול יותר בפחות. ובכל זאת, העולם מלא בהפתעות, ואחת מהן היא שיוקרה היא דווקא כן מצרך מחיה בסיסי, לפחות ברמה מסוימת. כי חרף כל אתגרים שמסעדנים עוברים, ועוד עומדים לעבור, נפתחו בתל אביב כמה מקומות שמנסים להחזיר את היוקרה לארוחה, גם אם בפורמטים מעט שונים. מהשת"פ הלהטב"קי של אייל שני ועד ללהיט העונתי, אלו 6 מקומות יוקרתיים שנפתחו בחודשים האחרונים.

>> אם המדינה לא תעזור, יהודי טקסס כן: קרן סיוע חדשה למסעדות ביפו

גילה וננסי

המסעדה האחרונה מפס היצור המרשים של אייל שני והחבר'ה הטובים היא כנראה היוקרתית ביותר שפתח מאז "הסלון", עם כל הפאסון והניצוץ של ליין PAG, מיקס בין מסעדה של אייל שני שקורצת לקלאסיקות ומועדון שקורץ ללהט"ביות, עם מופעי ברולסק דראג והמון נוצץ מסביב. יוקרה של פעם עם טוויסט של הגבוה.
לפרטים נוספים

ועכשיו למשהו שונה לגמרי. "גילה וננסי". צילום: שרון בן דוד
ועכשיו למשהו שונה לגמרי. "גילה וננסי". צילום: שרון בן דוד

פרדס

באחד המלונות היותר צבעוניים ושאפתניים שהעיר ידעה, דה ג'ורג', מסעדת היוקרה של שף ברק אהרוני מתאפיינת בחלל שהמילה "מרווח" קטנה עליו, ונראות שחתום עליה מעצב העל הספרדי לזארו רוזה ויולן, שעיצב את המלון כולו. עם לא פחות משבע מחלקות שונות בתפריט ומנות שמתחרות בקלאסיקות של רושפלד, יש פה רמה גבוהה של נצנוץ.
לפרטים נוספים

פרדס במלון דה ג'ורג'. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם thegeorgetelaviv
פרדס במלון דה ג'ורג'. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם thegeorgetelaviv

JOME

"יצרנו מקום שמשלב יוקרה, קולינריה משובחת, מסיבה ושמחה", הסביר לנו הבעלים של JOME אלעד גריידי, שפתח מקום אסקפיסטי מוחלט שאמנם חי בלב ליבה של תל אביב (בשדרות רוטשילד פינת אלנבי, ליתר דיוק), אבל חולם את עצמו בניו יורק. דינר-פארטי הם קוראים לזה, וזה מתחיל עם מנות שיירינג (עד מתי?!) אסיאתיות-ים תיכוניות לצלילי דיפ האוס רגוע, מתקדם למיינסטרים אלקטרוני, ומשם למסיבה עד לשעות הקטנות של הלילה. פוזה יפה, מוזמן לשלי.
לפרטים נוספים

השראה ניו יורקית. JOME (צילום גיל אבירם)
השראה ניו יורקית. JOME (צילום גיל אבירם)

רופטופ 98

אם כבר פוזה, מאיפה יותר טוב להתעליין על אנשים אם לא מגג העולם? או לכל הפחות, הגג של מלון מאייר האוס בדיזנגוף, שהוא אחד הגגות היפים בעיר. שם תמצאו מסעדה בהובלת השף צביקה שטראוס, עם דגש על קולינריה גבוהה ותפריט עונתי מתחלף, וכפי שעיניכם אכן רואות – גם בריכה מטורפת. אמנם אסור להשתכשך בה מפאת תקנות בטיחות, אך היא מספקת וייב חזק של חו"ל ונראית מצוין באינסטוש.
לפרטים נוספים

ממש עם בריכה והכל. רופטופ 98. (צילום: דן גולדשמיט)
ממש עם בריכה והכל. רופטופ 98. (צילום: דן גולדשמיט)

דה פקטו

חי צארום (היבה, סנטה קתרינה) וכפיר ינין מקבוצת NOX (אמש, גג העיר, לולי בחוף גורדון ועוד) שהכירו במסעדת קוואטרו, ואז התחרו אחד בשני במשחקי השף. תפריט אוכל שמלא בביסים המשקפים את עושר חומרי הגלם המקומיים ותפריט אלכוהול עם ורמוטים מתוצרת בית וקוקטיילים מורכבים, הכל ליצירת תפריט צימוד (Pairing) אלכוהול ואוכל מקומי. זה לא רק נשמע יקר.
לפרטים נוספים

עובדות בשטח. דה פקטו (צילום אסף קרלה)
עובדות בשטח. דה פקטו (צילום אסף קרלה)

אויסטר קלאב

מה משדר יוקרה יותר משליקה מלאת קסם של אויסטר בליל קיץ חמים? כנראה שכלום, כי כבר הכרזנו שאויסטרים זה משום מה אחד מהטרנדים של הקיץ. זה התחיל בארועי אגודת האויסטרים, והגיע לשיא עם אויסטר בר ראשון בנחלת בנימין, הבייבי של רוסלאן אוסוב ("נואמה"), שהסביר את קיום המקום בעזרת קומבינה. "הבאנו שלושה סוגי אויסטרים פחות מוכרים שמאפשרים התנסות ומשחק ובחירה", הסביר דאז אוסוב, ועם מחיר של 27-32 ש"ח ליחידה, היוקרה נופלת לידיים שלנו, ועם קצת לימון וכל הרצון לדמיין שאנחנו באירופה ולא בסחונייה הזו שהיא ישראל.
לפרטים נוספים

שובן של הצדפות? אויסטר קלאב. צילום: חיים יוסף
שובן של הצדפות? אויסטר קלאב. צילום: חיים יוסף