מאפיית גרציאני פותחת סניף חדש וחוצה את איילון

גרציאני ביצרון (צילום שרון בן דוד)
גרציאני ביצרון (צילום שרון בן דוד)

הסניף השלישי של המאפייה המצליחה נפתח בשכונת ביצרון, שמתחילה לאט לאט להתחדש במספר בתי קפה - והלוקיישן החדש אפילו יהיה פתוח מאוחר מהרגיל, בניסיון לתת לתושבי השכונה מענה לצורך במקום בילוי לעת ערב

4 ביולי 2022

סניף חדש למאפיית גרציאני, אח לסניפים המבוססים בקינג ג'ורג' וביהודה הלוי, חוצה את איילון ומגיע לשכונת ביצרון, שם הוא יוכל לנשוף בעורף של סניף לחמנינה הותיק. בית הקפה החדש ממשיך את מגמת הפתיחות ההולכת ומתגברת במזרח העיר, הכוללת בין היתר את השובך ברמת ישראל, בית הקפה־מסעדה של חיים צינוביץ' ושף שחר לוי, וקפה 66 בשכונת התקווה בבעלות "יהודה התרנגול" ו־WayCup.

צל מבורך. גרציאני ביצרון (צילום שרון בן דוד)
צל מבורך. גרציאני ביצרון (צילום שרון בן דוד)

גרציאני ביצרון ממוקם בשדרות ההשכלה, בחלק הסמוך לדרך השלום. יש בו מרפסת מוצלת וגם ויטרינה, כראוי, מתפקעת ממאפים מלוחים ומתוקים. קחו אוויר: בורקס אגסים, מאפה וניל משמש וטארט פיסטוק אמרנה (כ־20 ש"ח), פוקאצ'ות מתחלפות כגון עגבניות ועשבי תיבול או ארטישוק רומאי (22 ש"ח) וגם מגוון כריכים שונים בבאגט (16 ש"ח). על המדפים – עוגות פאדג' שוקולד, מייפל פקאן ובראוני טבעוני, עוגיות שוקולד צ'יפס, פיסטוק וטחינה, וכן מוצרים של פתורה: שמן זית, זיתים וממרחים. לחמים מתוצרת המאפייה אינם נמכרים כרגע במקום, אך מבירור שערכנו ייתכן שבעתיד המצב ישתנה.

אמא'לה איזה שנוויץ. גרציאני (צילום מתוך עמוד האינסטגרם)
אמא'לה איזה שנוויץ. גרציאני (צילום מתוך עמוד האינסטגרם)

החלטת המאפייה הוותיקה להתמקם בביצרון מחזקת את מעמדה של השכונה הנחשבת ללוקיישן מגורים נחשק – וגם את התנועה ההולכת וגוברת באזור לאור ריבוי המשרדים באזור בשנים האחרונות. אמש (ראשון) אחר הצהריים כבר נצפו במקום משפחות עם ילדים בהפסקת עוגה ומאפה. שעות הפתיחה המאוחרות יחסית מכוונות לתושבי האזור כאופציית בילוי (עדיין נדירה יחסית, בשלב הזה) לשעות הערב ותוספת מבורכת למזרח המתעורר.

שדרות ההשכלה 20 תל אביב, ראשון-חמישי 07:00-21:00, שישי 07:00-17:00