מה נסגר: סיכום הפתיחות והסגירות של המסעדות לשנה האחרונה

שבע פתיחות מרשימות - כולל שרונה מרקט העצום, אכזבה ענקית שנגמרה בפרידה וסגירה דרמטית אחת - סיכום השנה בגזרת המסעדות בתל אביב

אייל שני בבית רומנו. צילום: יולי גורודינסקי
אייל שני בבית רומנו. צילום: יולי גורודינסקי
10 בספטמבר 2015

ההצלחות

שרונה מרקט

קונספירציה לחיסול כתבים ועורכי אוכל סופית. בבת אחת מטילים לתוך העיר עשרות עסקים
חדשים מבית היוצר של נבחרת הקולינריה הארצית, לא לפני שמבלבלים את הכתבים במשך
כחצי שנה עם הדלפות שבעוד כחמש דקות המקום נפתח. הקיץ זה קרה. בלב תל אביב הוקם "לה בוקרייה" של גינדי מפלסטיק, כאכסנייה לאנשי אוכל עם נשמה.

מעדניית פושון בשרונה מרקט. צילום: איליה מלניקוב
מעדניית פושון בשרונה מרקט. צילום: איליה מלניקוב

[tmwdfpad]

נורמן

בשביל כל מי שמרגיש שהארץ הזאת יותר מדי בשבילו, הוקמה מסעדת נורמן המגלמת באופן מושלם מסעדת מלון לונדונית, ולכן כיכר המלך אלברט היא לוקיישן כה מתבקש. האחים ירזין הקימו את המסעדה ועזבו לאחרונה כשהוכיחה שהיא רצה היטב. השף ברק אהרוני מדגים בצניעות וכישרון איך השילוב האירופי־צרפתי־ים תיכוני שלו יכול היה להצליח גם בקמדן מרקט.

איכשהו פה ולא בקמדן. מלון נורמן. צילום: יולי גורודינסקי
איכשהו פה ולא בקמדן. מלון נורמן. צילום: יולי גורודינסקי

 

משייה

מלון מנדלי היה לרגע נקודה קולינרית מבריקה כשהשף רפי כהן הקים שם את חמש, אבל אז
כהן חווה משבר אישי ועזב. יוסי שטרית ואנשי הקיטשן מרקט עבדו תקופה ארוכה על ההקמה של משייה במנדלי, כשהם שואפים להביא את המטבח המקומי בשיאו ובגרסה העילית וזוכים
לתשואות המבקרים.

מטבח מקומי בשיאו. משייה. צילום: דן פרץ
מטבח מקומי בשיאו. משייה. צילום: דן פרץ

 

קוואטרו

אביב משה פותח איטלקייה בעורף של מסה ומוכיח שמוגזם הוא הרגוע החדש. מפלי החרוזים
שנשפכים מעל הבר, הרצפה עם הדוגמאות הגיאומטריות וההחלטה להפגיז באוכל איטלקי
מזווית חדשה זיכו את קוואטרו במלוא תשומת הלב. זאת ההוכחה שלא חייבים לגשת לפסטה
בזווית משמימה.

זוויות מקוריות. קוואטרו. צילום: אלון גרגו
זוויות מקוריות. קוואטרו. צילום: אלון גרגו

 

הדוכסית

השף חיים כהן עושה ייעוץ קולינרי להקמת מסעדה אמסטרדמית עבור יזמים ישראלים וזוכה לאירוע פתיחה בנוכחות 1,300 סלבריטאים מקומיים, פלוס נסיך הולנד. התפריט ים תיכוני,
בין איטליה ליפו תל אביב,ושלושה טבחים ישראלים הגיעו במיוחד כדי לבצע את המלאכה בפועל. בדוכסית המאסטר שף כהן מוכיח שבקולינריה הוא לגמרי אצולה.

הדוכסית. צילום: חיים כהן
הדוכסית. צילום: חיים כהן

 

רומנו

אייל שני ממשיך בדרכו הפיוטית לפלרטט עם הקהל הגרובי־היפסטרי, הפעם הוא עושה
את זה בבית רומנו, ללא בשר, ממניעים אקולוגיים, ועם מספר מצומצם של מנות דגים. לשני
יש נטייה לפרק את הקולינריה המקומית ולהרכיב אותה מחדש. אם במזנון הוא עשה את זה לפיתות, הבשורה של סלון רומנו היא צ'יפס.

צילום: יולי גורודינסקי
צילום: יולי גורודינסקי

 

האכזבות והנפילות

ארוחת ערב

יונתן רושפלד עזב את קבוצת עדי'ס לייף סטייל על כל מפעלותיה ובאותו זמן הקים קונספט ששומט את הקרקע מתחת למפעלות האלה. מסעדה פונקציונלית שמשדרת תחושת פופאפ, מסתפקת במספר מצומצם של מנות מחומרי גלם עונתיים ומנסה לספק חוויה קולינרית נטו. בתמחור פחות אגרסיבי זאת הייתה יכולה להיות רעידת אדמה בקולינריה המקומית. בתמחור
הנוכחי הקהל הרגיש שעושים עליו קופה וכעבור ארבעה חודשים – בעקבות פוסט ויראלי קטלני – המסעדה נסגרה.

ארוחת ערב. צילום: יולי גורודינסקי
ארוחת ערב. צילום: יולי גורודינסקי

 

מושיק רוט וטוטו – אכזבת השנה

מושיק רוט היה השראה ללא מעט שפים בעיר. ישראלי גדל מידות ועצום ואיש צנוע ומלא הומור, שהתחיל את דרכו מלמטה והתקדם באוטודידקטיות עיקשת. היה פה גם סיפור סינדרלה – איך מישהו זיהה את הכישרון של רוט עוד כשעבד בפיצרייה בפרברים ההולנדיים וקיבל הזדמנות לפתוח מסעדה אמיתית. בהמשך עבר למסעדה באמסטרדם, ושני כוכבי מישלן זהרו מעל רוט באור יקרות. מענטש.

מועדון המעריצים של רוט התעצם עם משחקי השף. אבל ביוני 2014 לקח על עצמו רוט את המטבח של מסעדת טוטו. אף שהוברחו עבורו חומרי גלם מובחרים מאירופה זה לא עזר. המבקרים כתבו טקסטים מכאיבים, והקהל, שהיה נאמן לטוטו של ירון שלו, לא שבע נחת. בנובמבר האחרון פרש רוט מטוטו. רוט עוד חזר במהלך השנה לארץ ובאמתחתו פרויקט
מסקרן של המבורגר עגבנייה למקדונלדס, אבל עכשיו אנחנו כבר היינו שונים.

מושיק רוט. צילום: איליה מלניקוב
מושיק רוט. צילום: איליה מלניקוב