מה בין האוכל שאנו אוכלים לבין הסביבה שלנו?

פסטיבל "מזון ומחשבה" יגרום לכם לחשוב היטב על האוכל שלכם, לא רק בקטע בריאותי

פסטיבל מזון ומחשבה. צילום: שרית גופן
פסטיבל מזון ומחשבה. צילום: שרית גופן
13 במאי 2015

מזעזע ככל שיהיה – גם אם תימנעו מלזרוק את שאריות האוכל שלכם לפח זה לא ישנה דבר למיליוני הרעבים באפריקה. בכל זאת יש על מה לדבר בכל הנוגע להרגלי צריכת המזון שלנו ולמשאבים הרבים שמבוזבזים לשווא, בעיקר בהקשרים מקומיים. פסטיבל מזון ומחשבה, שיתקיים בשבוע הבא בשוק נמל תל אביב, מבקש לבחון מקרוב את הקשר בין האוכל שאנחנו אוכלים לבין הסביבה שלנו. האירוע נועד לקדם מודעות לנושאים שונים, בהם בזבוז מזון, תעשיית הבשר, מִחזור פסולת, חקלאות חדשה ותזונה בת קיימא; ובמסגרתו תוכלו לשמוע הרצאות של מומחים ואנשי מפתח שונים בתחומי הקולינריה, הסביבה והקיימות.

"שליש מהתוצרת החקלאית בארץ נשארת בסופו של דבר על האדמה ומתבזבזת", מסבירה שיר הלפרן, מבעלי שוק הנמל ושוק האיכרים, שיזמה את האירוע עם לקט ישראל – ארגון העוסק בהצלת עודפי מזון לאלו הזקוקים להם. "הנתון המטורף הזה הוא רק דוגמה קטנה אחת מתוך הרבה נושאים כבדי משקל שקשורים במערכת המזון. אנחנו רוצים לקדם את הגישה אליהם בדרך כיפית, עם המון מזון למחשבה וגם לאכילה. בסופו של דבר זה נוגע לכל אחד בשאלות הצריכה הכי בסיסיות. חשוב לדעת מאיפה האוכל שנכנס אלינו לגוף מגיע ומה הוא עובר בדרך. הפסטיבל הוא הזדמנות לחגוג מודל צריכה אחר, מקומי, עונתי, ועל הדרך להבין קצת יותר מה קורה בארץ ובעולם, בדרך מרעננת וטעימה".

באירוע ישתתפו בין השאר את ח"כ רחל עזריה (כולנו) שתדבר על קיימות בישראל, הבלוגרית אורי שביט שתגלה כמה דברים על אכילה מודעת וערכים לא תזונתיים, ד"ר אורי מאיר־צ'יזיק שירחיב על תזונה ועל צרכנות מקומית, ז'אנה גור – המו"ל והעורכת הראשית של מגזין "על השולחן" – שתשאל אם המטבח היהודי בסכנת הכחדה; והדיי עפאים – חקלאי ובעל טור ב"הארץ" – שיציג מודל לחקלאות בת קיימא בין שתי שנות שמיטה.

לקינוח יבשלו שפים שונים, בהם אבנר לסקין והראל זכאים, מטעמים מחומרי גלם עודפים שנתרמו מגופים חקלאיים ויוגשו חינם.

מזון ומחשבה, רביעי ה-20.5 ב־17:00, שוק נמל תל אביב