ביס הזהב: המנות הכי מיוחדות שנולדו בתקופה אחרונה

כמה שפע. ab-cd. צילום: אלון ולנסי
כמה שפע. ab-cd. צילום: אלון ולנסי

מאז החלה המלחמה המון שינויים עברו על שוק הקולינריה המקומי, וחוץ מכמה סגירות מאוד מבאסות, מצאנו לא מעט מנות חדשות שהצליחו להביא הברקה, ולעשות לנו חשק לרוץ ולהניע את הכלכלה. ובזה אנחנו מתכוונים לאכול את הכל. מה, הקיבה שלנו זו לא הכלכלה?

לא לשחק עם לב של עגל

שם המנה: מיאנג נאה
תיאור: לב עגל בגלייז קרמל פלפל שחור, על עלי פאק פאנג, צילי תאי, שיפונד ג'ינג'ר, שאלוט, שום מטוגן וריבת צ'ילי.
מה עושה לנו שאת זה: קודם כל ולפני הכל, שילוב המילים המרהיב "לב עגל בגלייז קרמל". וזה לא שהמשך תיאור המנה מוריד. חוץ מזה, עצם העובדה שהמנה הזו מגיעה מאנשי גברת קוטיאו מרמזת לכם כמה היא תהיה טעימה, ואולי גם כמה היא תהיה חריפה.
מחיר: 62 ש"ח
המקום: ראמה 9.
לפרטים נוספים

ברוכים הבאים למקדש החריף הבא שלכם. ראמה 9. צילום: יהלי לוי
ברוכים הבאים למקדש החריף הבא שלכם. ראמה 9. צילום: יהלי לוי

כריך ובו הכל מהכל

שם המנה: כריך של פינת אוכל
תיאור: לחם ביתי שנאפה במקום, תוספת בשרית (אסאדו, בריסקט, שורט ריב, שייטל נקניק) או חלבית (פורטבלו או חביתה) לבחירה, ובעיקר הרטבים המיוחדים: רוטב שזיפים, מלפפונים בשום, אפרסקים בוויסקי, סלק עם פירות יער ועוד.
מה עושה לנו את זה: הרטבים, כמובן. שמו של דוכן האוכל כבר רץ בקרב הסטודנטים בבאר שבע, ועכשיו כשהוא הגיעה לתל אביבי אנחנו מתים להעמיס כריך עם הקונספט הכי אהוב עלינו – בעיקרון זה רטבים לבחירה, בפועל תשימו הכל.
המחיר: 58 ש"ח לכריך בשרי, 45 ש"ח לצמחו-טבעוני
המקום: פינת אוכל
לפרטים נוספים

פינת אוכל. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם pinatohel
פינת אוכל. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם pinatohel

ביצים, אבל בגבוה

שם המנה: בריוש אגז קלאסי
תיאור: לחמניית בריוש משוחה במיונז, עם עירית ובצל מקורמל, אשר בתוכה נחה לה מקושקשת רכה וחמימה עם גבינת צ׳דר מותכת שעוטפת אותה.
מה עושה לנו את זה: בואו נתחיל בלהגיד לכם מה לא עשה לנו את זה – ההייפ שראינו באינסטגרם מכל מיני משפיעניות. ובכל זאת הלכנו לבדוק, וגילינו שלחם טוב עם מקושקשת טובה וגבינה מעולה זה פשוט, ונהדר. אל תתנו להייפ לבלבל אתכם, זה עדיין טעים, ומסתבר שזו מנה שבאמת רצינו, ומשום מה לא היתה בעיר. עכשיו יש מקום שלם שמכין רק וריאציות שלה.
מחיר: 31 ש"ח
המקום: EGZ
לפרטים נוספים

כל כך נאה. EGZ. צילום: מתוך האינסטגרם Egz_Israel
כל כך נאה. EGZ. צילום: מתוך האינסטגרם Egz_Israel

אל תנסו לבטא את זה במסעדה

שם המנה: עז׳ינה ספיחה
תיאור: לחוח זעתר, עוף מפורק, בצל וסומק, עלים ירוקים וציזיקי
מה עושה לנו את זה: הניסיון של לואי חלבי לערבב בין המטבח הדרוזי ממנו בא למטבח תל אביבי מודרני. זה אמנם אומר שהמנה הזו קצת קטנה, אבל ההימור שלנו הוא שהטעם מפצה, כי איך עוף ובצל סומק על לחוח וזעתר יכול לצאת לא טעים?
המחיר: 48 ש"ח
המקום: ab-cd
לפרטים נוספים

עז׳ינה ספיחה ב-ab-cd. צילום: אלון ולנסי
עז׳ינה ספיחה ב-ab-cd. צילום: אלון ולנסי

זו לא סתם פיצה, זו פיצה של הכולי

שם המנה: המתוקה של הכולי (אנחנו נתנו לה את השם הזה, אז אל תגנבו)
תיאור: פיצה קממבר, מוצרלה, פרי העונה, אגוזים ודבש
מה עושה לנו את זה: את הסיפור שמאחורי הפיצה של הכולי עלמא לא נספר במלואו (בעיקר כי כבר סיפרנו אותו, ממש כאן, בפרטים נוספים), אבל מעבר למחמצת בת חמש עשורים, הסתקרנו במיוחד מהפיצה הקממברית של המקום, עם אגוזים ודבש ופרי רענן כדי להקפיץ את הטעם מעלה. ממש כדאי לבדוק.
מחיר: 20 למשולש, 80 למגש.
המקום: פיצהפיצהפיצה (PPP)
לפרטים נוספים

בונג'ורנו כולי עלמא. PizzaPizzaPizza (צילום רן גולני)
בונג'ורנו כולי עלמא. PizzaPizzaPizza (צילום רן גולני)

חלב על הזמן

שם המנה: מילק-אפ טארט טאטן
תיאור: שכבה של תפוחים מקורמלים, קרם בטעם קרמל מלוח וקצפת מלמעלה. כמו המילקי של חלומותיכם.
מה עושה לנו את זה: הרעיון של לנסות ולהרים קינוח חדש לחלוטין, ואז לפתוח מקום שמתמחה בדיוק בו, קורץ לנו מאוד, ולמרות שהמילק-אפ באמת מזכיר בתפיסתו מילקי, הוא מרגיש כמו משהו רחב בהרבה, והתפוחים המקורמלים של גרסת הטארט טאטן מוכיחים בדיוק את זה.
מחיר: 27 ש"ח
המקום: מילק-אפ
לפרטים נוספים

חלום (מתוק) על לחם

שם המנה: גלידת מחמצת
תיאור: גלידת בטעם מחמצת, עליה קצת פירורי פטל מיובש וקרמבל מחמצת פריך ועוגתי.
מה עושה לנו את זה: כלומר, זו גלידה של אייל שני בטעמים מפרעים. מה צריך עוד? ביקורת שאומרת שאחרי שאכלנ את הגלידה הזו אין לנו טעם לאכול גלידה אחרת? כי גם זה יש.
מחיר: 17 לטעם אחר, 26 לשניים
המקום: קסטה
לפרטים נוספים