עידן הקרח: 10 מנות צוננות במיוחד
במעלות ששוברות את התחזית ואחוזי לחות טרופיים, אנחנו מעדיפים את האוכל שלנו קר - ואם אפשר על או עם קרח. 10 מנות שבאות עכשיו בטוב
1. לוט צ'ונג | קאב קם
קינוח אטריות טפיוקה ביתיות עם קוביות מלון וערמוני מים מקורמלים ברוטב חלב קוקוס וסוכר דקלים. מעל מונחים שבבי קרח כתוש להרגעת החיך אחרי המנות המתובלות (34 ש"ח).
2. צקמן | מן טן טן
בקיץ היפנים עוברים מראמן לצקמן: אטריות מתוצרת בית על קרח, חצי ביצה, פרוסות בשר חזיר ונבטי במבוק לטבילה בציר אגדאשי־טחינה. המנה המושלמת לעכשיו (48 ש"ח).
3. טרטר לוקוס | בוטניקה
בבר הקוקטיילים האלגנטי תקבלו שלוש קונכיות אויסטר על קרח ובתוכן טרטר לוקוס על איירן (משקה יוגורט טורקי) עם אגסים ובזיליקום תאילנדי לצד ליים וטבסקו ירוק (45 ש"ח).
4. סשימי טונה | ג'ונתן פוד קלאב
השף יונתן רושפלד מגיש צלחת קרח ועליה סלט אורז בסמטי מלא צונן עם יוגורט צאן מתובל בשמיר, עלי קקטוס ועשב מלח, כבסיס לסשימי טונה אלבקור (45/68 ש"ח).
5. גספצ'ו חצילים | משק ברזילי
קערת קריסטל עם מרק מחצילים בלאדי אורגניים קלויים בחלב קוקוס וחלב אורז ופניני קרח, בתיבול שום, אורגנו ופרחי לבנדר. עוד הוכחה שטבעונים באמת נהנים יותר (22 ש"ח).
6. הלונג באי | ק־פה האנוי
מרק פרחי יסמין ותה ירוק, קוביות אננס טרי, טפיוקה, ליצ'י טרי ג'ינגר וקרח כתוש, מבושם בליים ובקפיר ליים. מנת קיץ אסייתית כיפית שגורפת שבחים מקיר לקיר (29 ש"ח).
7. סשימי דג ים | אריא
השף גיא גמזו מאמין שכשהדג טוב צריך לתת לו את מרכז הבמה בלי להפריע, ומגיש סשימי טרחון על קרח לטבילה בפונזו הדרים ושבבי בוניטו. כך עושים זאת נכון (68 ש"ח).
8. תאנים וקרם פרש | קליפסו
מסעדת החוף החדשה של השף עומר מילר חוגגת על פירות הקיץ ומציעה תאני דבש על קרח עם קרם פרש, כי חייבים קצת שיק בין החול והזיעה (36 ש"ח).
9. פטל שחור על קרח | הבסטה
המקום שמתמחה במינימליזם ובכבוד לחומרי גלם שם בצלחת קוביות קרח שקופות ועליהן פטל עסיסי שנראה כיהלומים שחורים. קינוח מושלם לקיץ ובכלל (42 ש"ח).
10. סברס טרי | חוות צוק המעדניה
השף אסף שנער חוסך מאיתנו התעסקות מעצבנת, חוטף את כל הקוצים בידיים ומגיש סברס של תחילת העונה על קרח. כמה פשוט, ככה טעים שאין לתאר (28 ש"ח).
מתכונים:
הלונג באי – ק-פה האנוי
החומרים:
לציר ארומטי-
1 ק"ג סוכר
3 ליטר מים
30 גרם למון גראס כתושים במכתש ועלי
3 רצועות קליפת ליים
2 גרם ג'ינג'ר מגורד
2 עלי פנדן
4 עלי כפיר ליים טריים
גרידת כפיר ליים משני פירות
1 יח' פרי כפיר ליים מגורד, חצוי.
להגשה-
3 גרם עלי תה ירוק
4 גבעולי מנטה להפריד עלים ולהוסיף
3 יח' ליים סחוט
40 גרם פרחי יסמין
1 אננס ( חתוך לקוביות)
15 יח' ליצ'י
אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הציר בסיר, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מניחים להצטנן.
מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים.
מוזגים לצלחת ומעטרים בפרחים אכילים ובעלי מנטה טריים.
גספצ'ו חציל- משק ברזילי
החומרים:
400 גרם חציל בלדי מקולף מבושל עד ריכוך ומסונן היטב
חצי שן שום
2 גרם עלי אורגנו
12 מל' חומץ בלסמי
200 מל' קרם קוקוס אורגני
1 ליטר חלב אורז
1/4 כפית מלח גס אטלנטי
להגשה-
פרחי לבנדר, כוסברה קצוצה, קרח כתוש, קרקרים
אופן ההכנה:
טוחנים הכל בבלנדר למעט חלב האורז, אותו מוסיפים תוך כדי הטחינה.
מסננים. מצננים במקרר לפחות שעתיים. מוזגים לשש קעריות.
מוסיפים פרחי לבנדר, כוסברה קצוצה וקרח כתוש. מומלץ להגיש עם קרקר כוסמין או קרוסטיני