ממש לא לפי המסורת: מתכון לכנאפה המפתיעה של שף חיים כהן
אם מוותרים על הסירופ, אפשר להגיש את הכנאפה גם כמנה ראשונה או צמחונית עם תוספת תרד או פטריות
2 מנות (במחבת בקוטר 28 ס”מ) | 20 דקות | קל | כשר | אפייה
>> למתכוני כנאפה נוספים באתר השולחן
הטבה בלעדית לבשלנים שלנו: קבלו 12% הנחה (!) על תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"
חיים כהן החליף את הגבינה המקורית של הכנאפה – זו שקונים ביפו או בשוק ומחליפים לה את המים במשך שלושה ימים כדי שלא תהיה מלוחה מדי – ב…פרומעז. ואז הוסיף לה ריקוטה. התוצאה מושלמת!
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתחתית הקדאיף:
לשכבת הגבינה:
לסירופ:
אופן ההכנה
מכינים את הסירופ:
1
שמים סוכר ומים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין 5-3 דקות עד לקבלת סירופ. מכבים את האש ומוסיפים מי ורדים.
מכינים את הכנאפה ומגישים:
2
מערבבים ריקוטה וגבינת עיזים לתערובת אחידה בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה בעזרת מזלג.
3
יוצקים למחבת 4 כפות חמאה. משטחים מעל מחצית מן האטריות בשכבה אחידה. מורחים על האטריות את תערובת הגבינות ומכסים בשכבה שנייה של אטריות.
4
מטגנים על להבה בינונית כ-4-3 דקות עד שהאטריות בתחתית מזהיבות. הופכים בזהירות על צלחת גדולה ומחזירים למחבת. מטגנים 4-3 דקות עד הזהבה מהצד השני. במהלך הטיגון מוסיפים חמאה מומסת לפי הצורך. יוצקים אותה לתחתית המחבת כדי שהאטריות ייטגנו ולא ייחרכו. בכל פעם שמרגישים שהאטריות משחימות קצת מוסיפים מעט חמאה.
5
יוצקים על האטריות את כל הסירופ ומטגנים עד שנספג.
6
מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם.