דֻרוּז ולוז: המטבח הדרוזי מגיע להשתלט על תל אביב

יכולים לנחש מי שף דרוזי ומי סתם שף? משתתפי פרוייקט "דרוז". צילום: איור פלאייר האירוע
יכולים לנחש מי שף דרוזי ומי סתם שף? משתתפי פרוייקט "דרוז". צילום: איור פלאייר האירוע

ואתם הולכים לצאת מזה שבעים. פרויקט "דֻרוּז" נולד במטרה לחבר את השותפות עם העדה הדרוזית דרך הקולינריה הייחודית שלה. וזה אומר ארוחות משותפות של מיטב השפים עם אושיות קולינריה דרוזית וסדנת בישול דרוזי ושוק גלילי פתוח לקהל שמלא במטעמים מהעדה, כדי שתרגישו יותר מחוברים. כלומר, שבעים

בין כל הרעש של המלחמה והפילוג ההולך וגובר, יש קשר אחד שלמרבה שמחתנו נראה שרק מתחזק – החיבור המקומי שבין מדינת ישראל והעם היהודי לתושביה הדרוזים. זה חיבור שלא רק נובע משותפות גורל, אלא גם מחיבור תרבותי שאין מה לעשות, כמו בהמון חיבורים תרבותיים, מונע לא מעט בעזרת אוכל. פרוייקט "דֻרוּז", שיתקיים במהלך השבוע הראשון של אפריל, מטיל אור גדול על המטבח הדרוזי, בעזרת סדרת ארוחות, סדנה ושוק אוכל דרוזי שינחתו בתל אביב.

>> המסעדות של תל אביב מנסות שבכל זאת יהיה לנו פורים שמח וטעים

בבסיס היוזמה עומדת המטרה לתת במה למטבח הדרוזי ולבשלניה, להנגיש את האוכל העדתי לקהל התל אביבי וגם לעשות לכם טעים בבטן. נו מה, חשבתם שרק דיבורים ותאוריות ולאבי דאבי? אנחנו פה בשביל לשבוע, ויש בהחלט עם מה – בלב היוזמה יתקיימו ארבעה ארוחות שף משותפות בין שפים בכירים לבשלני המטבח הדרוזי, ויבנו תפריט שמתקשר עם מאכלי העדה בפרשנות משותפות.

תומר אגאי אוהב לעבוד עם אחרים. צילום: שרון בן דוד
תומר אגאי אוהב לעבוד עם אחרים. צילום: שרון בן דוד

שף ענר בן רפאל יארח את השפית איבתסאם פארס לערב ספיישל במסעדת תריסר; שף תומר אגאי ילהטט בטאבון של סנטה קתרינה עם השפית סניה עאמר ממעדת ביאנלה, מלכת הפיצות מהגליל המערבי (279 ש"ח לסועד). גם השף חיים כהן, שאוהב לארח שפים צעירים, יארח במסעדת יפו תל אביב את השפית נסיבה סמארה לבראנץ' מיוחד, והשף גל בן משה יארח בפאסטל את השפית בסמה הנו לארוחת בוהוריים (179-189 לסועד).

אך הארוחות הן רק הסיפתח, שכן במסגרת "דֻרוּז" יתקיימו שני אירועים נוספים שיוציאו את השפים מהמטבח, ויעזרו לכם להכיר אישית באופן טיפה יותר אישי את האנשים שמכינים את המנות. אה כן, וגם את המנות. הראשון ביניהם הוא סדנת מאסטר קלאס ללימוד הקלאסיקות של המטבח הדרוזי (350 ש"ח). במהלך הסדרה מיעד אסעקלה, שפית שמבשלת ממטבחה מנות גליליות על פי המסורת, תלמד להכין טבולה מסורתית (מבוססת יותר על פטרוזיליה ונענע, כפי שמכינים במקור בלבנון), קובה א-לבן (כולל איך להכין את רוטב היוגורט) ומג'דרה גלילית (עם בורגול, לא אורז, שתדעו).

מטפחת דרוזית (רמי טריף). צילום: ליאור חורש
מטפחת דרוזית (רמי טריף). צילום: ליאור חורש

האירוע השני נועד לאלו מכם שלא רוצים להוציא כמה מאות שקלים מראש – יעני, כולנו – ויהווה מסגרת פתוחה יותר לטעימה, בתוך שוק תוצרת גלילית עם דוכני מכירה של אופים, שוקולטיירים, בשלנים ובשלניות מג'ת, פקיעין וחורפיש, לצד חקלאים ויצרנים עצמאיים מכל רחבי הארץ. השוק יתקיים ב-5.4 ברחבת מסעדת האחים (09:00-15:00), שכמו תמיד, נמצאים בול במקומות שאנחנו הכי מתרגשים מהם. איזה אחים. אז למישהו בא פיתה דרוזית משודרגת?
דֻרוּז – מיטב הקולינריה הדרוזית מגיעה לתל אביב. 1-6.4. לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים