נמסנו: 5 קינוחי מרשמלו מושחתים במיוחד

עוגת סמורס עם בראוני פריך, פאי שוקולדי משובץ בממתק הנימוח ועוגייה עם צ'אנקים של של שוקולד מריר ומלא מלא מרשמלו: בחזרה לילדות

פאי שוקולד ומרשמלו, מגזינו. צילום: אנטולי מיכאלו
פאי שוקולד ומרשמלו, מגזינו. צילום: אנטולי מיכאלו
17 באפריל 2018

מי שאומר לכם שהוא לא אוהב מרשמלו משקר. לכולנו הוא זכור לטובה מערבי המדורה בפארק, שבהם פסגת השאיפות היתה לצלות מרשמלו משופד לצד הילד החמוד של הכיתה. המרשמלו רך, מתוק ואהוב על הבריות ובקרוב נמצא אותו מככב ביום העצמאות כפינאלה השווה של המנגל. אבל אל תטעו, לא על המנגל לבדו- למרשמלו יש עוד המון מה להציע. יצאנו לטעום חמישה קינוחי מרשמלו שווים במיוחד שיחזירו אתכם מיד לילדות.   

1. המתוחכם: פאי רוקי רואד 

חשבתם שמרשמלו הוא נחלתם של ילדים בלבד? במגזינו מראים לנו שההיפך הוא הנכון. הם מיטיבים לעשות זאת בפאי רוקי רואד מרשים (שם הפאי נגזר מהטקסטורה היפהפייה שלו שמזכירה שביל אבנים). בסיס הפאי שוקולדי ומוקפד ומעליו שכבת שוקולד עשירה וערבה לחיך, שבה שזורים באלגנטיות שקדים ומיני מרשמלו נימוחים. שילוב הטעמים מקורי ונבון, אולם תוספת השקדים מותירה את הפאי בזירת המבוגרים ומשגרת קריצה שובבית של ילדות. (42 ש"ח לפרוסה). 

מגזינו 

עוגת סמורס, נולה. צילום: טליה אסנר
עוגת סמורס, נולה. צילום: טליה אסנר

נפנוף יפני: כך תכינו שיפודי יאקיטורי לחג 

נגיסה אחת קטנה: 8 מקומות לאכול בהם יאקיטורי 

2. הקלאסי: עוגת סמורס

דמיינו לכם שאתם הרחק אי שם בא"ש לילה של מחנה אמריקאי, זוללים סמורס, קינוח נצחי שבתרגום ישיר פשוט מבקש עוד (some more). בנולה יצרו חווית מחנה לילית עם עוגת סמורס שהיא לא פחות מהיסטרית. שלוש שכבות מנצחות- בסיס גרהם קרקר (הנסיך הבלתי מעורער של המטבח האמריקאי) דקיק ומתוק, שמעליו ניצב בראוני פריך ובטופ של הטופ מתנוססת לה שכבה מושלמת של מרשמלו תוצרת בית שטבל בלהבה ונותר נכון וחרוך. (20 ש"ח לפרוסה). 

נולה

מרשמלו, בק דור. צילום: שירה מנטבר
מרשמלו, בק דור. צילום: שירה מנטבר

3. האוריינטלי: מרשמלו בטעמים אקזוטיים

על אף שגם המרשמלו התעשייתי אהוב עלינו, אין כמו מרשמלו בטעמים אקזוטיים הנעשה בעבודת יד קפדנית. בק דור (השלוחה המתוקה של מסעדת ניטן תאי התאילנדית) מפליאה במרשמלו ססגוני בעבודת יד בטעמי קוקוס, מנגו-תפוח ופטל ובמרקם אוורירי ייחודי. אם עוצמים את העיניים ונוגסים במרשמלו הקוקוס, אפשר לרגע להיות על החול הלבן מול מי טורקיז שלווים ועצי דקל תמירים.

בק דור

עוגיית סמורס, שואו רום. צילום: נועה רביד טבראני
עוגיית סמורס, שואו רום. צילום: נועה רביד טבראני

4. המושחת: עוגיית סמורס משובצת שוקולד

מאפיית החלומות האמריקאית שואו רום הבינה מזמן מהם הדברים החשובים באמת: מרשמלו, שוקולד ורמת אפייה מושלמת. בשואו רום זכינו לטעום עוגיית סמורס נהדרת שטומנת בתוכה צ'אנקים של שוקולד חלב משובח, שוקולד מריר מובחר ובלי סוף מרשמלו. כל הטוב הזה נאפה ביחד לכדי עוגיית ענק בלתי נשכחת, שרק מיטיבי לסת חובבי שחיתות יצליחו לסיים לבד(ברור שאנחנו הצלחנו), מתוקה כמו חלום אמריקאי לפני עידן טראמפ. (14 ש"ח). 

The show room  

גלידת מרשמלו, דולצ'ה. צילום: גוני שטוקמן
גלידת מרשמלו, דולצ'ה. צילום: גוני שטוקמן

5. האלגנטי: גלידת מרשמלו 

לרוב, כשאנחנו מביטים דרך הוויטרינה המזוגגת בגלידריות אנחנו לא עוצרים ובוחרים בגלידת מרשמלו. הרי כמעט ברור שהיא ושכנותיה בדמות המסטיק והקינדר מיועדות לילדים בלבד. אבל החיים כמו החיים הם לא תמיד צפויים. גלידריית דולצ'ה הפתיעה אותנו עם גלידת מרשמלו איטלקית אמיתית, שלא חוטאת כלל בטעם סינתטי מבאס או ערימות של סוכר, אלא מעניקה לנו ליקוק מוצלח בטעם שזהה בדיוק לממתק האהוב שמצטיין גם כגלידה מרעננת.

דולצ'ה