"תערוכת ההתנגדות" נתלתה על נתיבי איילון, והוסרה כמעט מיידית

אגרוף מורם. תערוכת ההתנגדות באיילון. צילום: טלי מלמד
אגרוף מורם. תערוכת ההתנגדות באיילון. צילום: טלי מלמד

כ-30 כרזות ענק של יוצרים ויוצרות מהארץ ומהעולם, ביניהם גם חתן פרס ישראל לאמנות, נתלו במהלך הלילה על החומות של נתיבי איילון. "הממשלה עסוקה בפירוק לרסיסים של כל העקרונות הדמוקרטיים עליהם נשענת המדינה. הכאוס שהם זורעים מחייב אותנו, האמנים להזכיר שהשורשים שעליהם אנחנו נשענים הם צדק, חירות ושוויון"

עדכון 11:37: בקושי הספקנו להגיד "דמוקרטיה או מרד" וכבר הוסרה התערוכה שנתלתה במהלך הלילה. מטעם יוזמי התערוכה נמסר "למי מפריעים הערכים שהיו תלויים בתערוכה – כמו צדק, חירות ושוויון – עד כדי שהיה לו כל כך חשוב להסיר אותם במהירות?! כנראה שיש קשר בין ביטול עילת הסבירות לבין הסרת אמנות מהמרחב הציבורי. לא נוותר. עד שננצח".

מקור: במהלך 30 וקצת השבועות האחרונים, ולמורת רוחו של בן גביר, נתיבי איילון הפכו לנקודה משמעותית בהפגנת הדמוקרטיה. אחרי שהמוחים פרצו שוב ושוב את מחסומי המשטרה וחסמו את נתיבי איילון, הלוקיישן הפך כבר לסמל עבור ההתנגדות להפיכה. לכן זה רק הגיוני שבמהלך הלילה, קירותיו כוסו בסדרה של כ-30 כרזות ענק במסגרת תערוכת התנגדות הנקראת "צייר.י לי אגרוף".

הילחמו בכוח. תערוכת ההתנגדות באיילון. צילום: טלי מלמד
הילחמו בכוח. תערוכת ההתנגדות באיילון. צילום: טלי מלמד

התערוכה נפרשה באורך של כמאה מטרים, עם כרזות בגובה 8 מטרים שנוצרו על ידי יוצרים ויוצרות מהארץ ומהעולם, ביניהם גם חתן פרס ישראל לאמנות יעקב דורצ'ין, האמניות זויה צ'רקאסקי, שרה בנינגה ועוד. האמנים והאמניות ציירו את האגרוף – סמל התנגדות ומחאה אוניברסלי – בגרסתם, ובחרו מילים שמבטאות את מחאתם, מתוך מגילת העצמאות. נו, נסו לקרוא להם לא-ציונים. התערוכה, שהוצבה בעבר גם לאורך כביש 38, צפויה להמשיך ולנדוד ברחבי הארץ לאורך כבישי ישראל, ולצרף אליה אמנים ואמניות נוספים לאורך הדרך – אבל עכשיו היא מתמקמת בלוקיישן התל אביבי, במטרה לתת עוד כוח לקפלן.

יוזמי התערוכה הוסיפו כי "הממשלה הזו עסוקה מיום הקמתה בפירוק לרסיסים של כל העקרונות הדמוקרטיים עליהם נשענת המדינה. הכאוס שהם זורעים בכל תחומי החיים מחייב אותנו, האמנים, אנשי ונשות התרבות, להזכיר שהשורשים שעליהם אנחנו נשענים הם צדק, חירות ושוויון. כיוצרים ויוצרות אסור לנו לשתוק מול הגזענות וההסתה. תפקידה של האמנות היא להביא מגוון של קולות, רעיונות ומחשבות ללא חשש, גם אם אלו אינם עולים בקנה אחד עם תפיסת השלטון".