4 דוכני אוכל ופופ-אפים שנפתחו רק בשבוע האחרון, וסגירה אחת מוזרה

גם השניצל מרוקאי. YYY (צילום שירן כהן שי)
גם השניצל מרוקאי. YYY (צילום שירן כהן שי)

למרות המשבר הגדול בשוק הקולינריה המקומי - ואולי דווקא בזכותו - השבוע האחרון היה מלא במקומות חדשים, וגם סגירה אחת מסתורית של פינה מיתולוגית. אנחנו פה לעשות לכם סדר בבבטן, ולספר לכם על הצרפתי, האיטלקי, המרוקאי והאמריקאי החדשים בעיר

אין אדם שמופתע ששוק האוכל עובר כרגע תקופה מאתגרת, ואנחנו באמת לא צריכים לפרט את כל הסיבות שבגינם להחזיק עסק אוכל בתקופה הזו הוא אתגר בלתי נפסק. אבל מה שכן מפתיע הוא, כמו שאמרו פעם באיזה סרט על דינוזאורים, שהחיים מוצאים דרך. וכך גם בתל אביב בימי המלחמה, עסקי אוכל רבים צצים משום מקום, לפעמים כפופ-אפ, לפעמים כמקום חדש ופעור עיניים – ואנחנו כאן כדי לעשות לכם את הסדר. אלו כל המקומות שפתחו רק במהלך השבוע האחרון, ועוד מקום אחד שסגר ממזמן, ואפילו לא ידענו על כך.

>> מינוס סטייק: מסעדות הבשר הכי טובות בתל אביב, מדורגות לפי תמחור

ריף בורגר

אנשי הבר DePi משתלטים על הפינה של יהודה הלוי-נחלת בנימין, ופותחים בה מספר מקומות חדשים. הראשון ביניהם הוא הבר וחנות היין Verra, ולצידה בעוד כחודש יפתח בית קפה. אבל מה עושים עם חלל שנשאר ריק לחודש? מפעילים ממנו המבורגר פופ-אפ חדש ועסיסי. 220 גרם בשר מפרות מבכירות שמגיע מקצביית אומצה בשוק, הלחמניה מ"אפוי" של רז זהבי, המבורגר רגיל, צ'יזבורגר או ספיישל (54 ש"ח), וכן, יש גם בייקון. כמה כיף, תישארו.
לפרטים נוספים

נכון שיש לכם מקום לעוד המבורגר? ריפ (צילום יעקב בלומנטל)
נכון שיש לכם מקום לעוד המבורגר? ריפ (צילום יעקב בלומנטל)

גאבאגול

יש לנו אובססיה קלה. מאז שראינו הסופרנוס, אנחנו לא מצליחים להפסיק לחשוב על אוכל איטלקי-אמריקאי. זה היה נכון כשהיללנו את דוכן המיטבול-סנדוויץ "רוקו'ס", וזה נכון עכשיו, כשאנחנו נלהבים לקראת הפופ-אפ המיוחד גאבאגול, שמוקם במשך שבועיים בחלל של מסעדת ברוט ז"ל, על ידי אדם סולד ויובל לשם – שהקימו את המסעדות של אייל שני בניו יורק ובעלי המיזם הקולינרי ILU – ויגישו מנות איטלו-אמריקו מושלמות: זיטי אפוי, מיטבול סנדוויץ', צ'יקן פרמ וכמובן סלייס אוף גבאגול – נקניק קופה (צוואר חזיר) עם לחם וחמאה. גאבאגולללל.
לפרטים נוספים 

בדיוק כמו שטוני אהב. מיטבול סנדוויץ בגבאגול (צילום אסף קרלה)
בדיוק כמו שטוני אהב. מיטבול סנדוויץ בגבאגול (צילום אסף קרלה)

גסטון

אם אומרים לכם קרפ אתם בטח חושבים על ערימת הנוטלה והעיסה שהכרתם בקניונים בילדותכם, אבל לא כל קרפ אמור להיות מסלול לסכרת. לא רק בגלל שלא כל הקרפים צריכים להיות מתוקים (אבל את זה כבר ברטון לימדו אותנו), הם גם יכולים להיות מגוונים, בריאים, ומעשה ידה של שף. זה המקרה עם גסטון, שנפתח על ידי גסטון אימן (בנם של מקימת לה ג'באנז, מראשוני הפטיסרי בארץ) ומיה הופמן (שף קונדיטורית שעבדה בג'ורג' וג'ון ושילה). בתפריט: גאלט ישראלי עם מילוי תרד מוקפץ, לאבנה, ביצת עין ושמן צ'ילי, או עם סלמון מעושן, קרם פרש, רליש שמיר ובצל סגול, או כל מילוי מופרע אחר מראש השפית. אל דאגה, יש גם כמה מתוקים, אבל פה הם יותר קרפ פאי לימון עם קרם לימון, מרנג ומסקרפונה. יאם.
לפרטים נוספים

בין דפי הקרפ מסתתר סיפור. גסטון. צילום: שרון בן דוד
בין דפי הקרפ מסתתר סיפור. גסטון. צילום: שרון בן דוד

YYY

קודם כל, תסתכלו על התמונה שמצורפת מתחת לטקסט. עכשיו תסתכלו שוב על הטקסט. שוב על התמונה, וברור שחזרתם לגלות מה זה. אז זה וואי וואי וואי – לא רק כתיאור, אלא גם כשמו של המקום החדש של גיא פרץ ("סלון יווני") שנפתח במרכז שוסטר, ומבטיח טוויסט חדש על אוכל מרוקאי. וכדאי שתסמכו עליו, כי הוא הביא גם את אמא שלו מימי שתעזור לו להשיק את המקום הכשר לאוכל רחוב מרוקאי ומעדנייה מרוקאית. ומה אתם רואים למטה? פרנה שנאפתה במקום בטאבון, ובתוכה: קציצות דג ים בפלפלים ועגבניות עם קרם לימונים כבושים ותבשיל זיתי קלמטה, לחי עגל בקדירה מרוקאית עם גרגרי חומוס ומטבוחה, אסאדו עגל מפורק בציר עצמות בקר וסילאן עם ירקות שרופים בטאבון, קציצות בקר בעגבניות עם טחינה ושום קונפי, משוויה מהטאבון ועוד שלל מטעמים מהמטבח המרוקאי. בהצלחה לכולנו.
לפרטים נוספים 

וואי וואי וואי. YYY (צילום שירן כהן שי)
וואי וואי וואי. YYY (צילום שירן כהן שי)

סניף מוזס ברוטשילד נסגר

הנה חדשות מוזרות ומבאסות – אחרי 3 חודשים בהם חשבנו שהסניף האייקוני של רשת ההמבורגרים נמצא תחת חיפושים, הבוקר עיתונאי N12 נדב בורנשטיין פרסם כי למעשה הסניף סגור. בירור קצת יותר מעמיק גילה לנו כי הסניף סגור כבר מתחילת חודש ינואר, וכך אחת הפינות המוכרות ומזוהות יותר בשדרה זכתה לקבורת חמור. אנחנו תמיד נזכור את הלייט-נייט הנפלא, שהיה שם בשבילנו שנים לפני שכל אחד ידע לריב על מה ההמבורגר הכי טוב בעיר. נכון, יש עוד סניפי מוזס, שכיום מוחזקת ע"י ההמבורגריה BBB, אבל אף אחד מהם לא ירגיש כמו המקורי. נתראה בגלגול הבא, חתול/סמור/מה שלא תהיה.

כבר לא נתראה ברוטשילד. מוזס (צילום: אנטולי מיכאלו)
כבר לא נתראה ברוטשילד. מוזס (צילום: אנטולי מיכאלו)