טובה ומשובחה: שבעה קינוחי גלידה להמתיק ולקרר את היום הרותח הזה

האם אפשר להציע נישואין לתמונה? עוגת היער השחור של שטפן. צילום: יהונתן בן חיים
האם אפשר להציע נישואין לתמונה? עוגת היער השחור של שטפן. צילום: יהונתן בן חיים

ההתחממות הגלובלית מכבידה לכם על הנשמה? השמש הקופחת מייבשת לכם את הלב? מר לכם בחיים וצריך קצת מתוק? עוד שאלות מיותרות לפני שאנחנו מפצירים בכם ללכת ולטעום קינוחי גלידה? לא! אז לכו לטעום את קינוחי הגלידה הנפלאים האלה ותגידו שאנחנו שלחנו אתכם

24 באוגוסט 2022

סוף אוגוסט, השמש קופחת, הורים טרוטי עיניים מהלכים כזומבים ברחובות, הכל צפוף וחםםםםם. בקיצור, בא לנו משהו קר ומתוק ומנחם כי עם ההתחממות הגלובלית, זו התקווה היחידה שנותרה לנו. אספנו כמה קינוחי גלידה יוצאי דופן שיקפיאו לכם את בלוטות הטעם בדיוק לטמפרטורה הרצויה.

קסטה לוטוס גבינה | הסיצילאנית

בגלידרייה הוותיקה לא קופאים על השמרים את קינוח הגלידה האולטימטיבי – קסטה, אבל כאילו, איכותית. הקסטה בסיצילאנית מורכבת משני ביסקוויטים של לוטוס בניחוח קרמלי עוצמתי, ובליבם גלידת עוגת גבינה וציפוי שוקולדי נדיב מהצד השני. זה דיי חוסך את הדילמה התמידית אם להתחיל בוניל או בשוקולד. אם אתם שואלים אותנו, ברור שבוניל.
19 ש״ח, לסניפי הרשת

מאיזה צד מתחילים? שניהם. קסטה לוטוס של סיציליאנית. צילום: יחצ
מאיזה צד מתחילים? שניהם. קסטה לוטוס של סיציליאנית. צילום: יחצ

עוגת גלידה היער השחור | שטפן בייקרי

בשטפן מתמחים בקלאסיקות אירופאיות תוך התאמה ודיוק לקולינריה של ימינו. כזו היא, למשל, עוגת גלידת היער השחור שלהם, שמזכירה לנו ניחוחות של פעם אך עם רלוונטית נחוצה שמשאירה את הקלאסיקה טעימה גם כהיום. מדובר בשכבות גלידת וניל ושוקולד מבית היוצר של שטפן, על גביהן דובדבנים קפואים ומתקתקים, קצפת למכביר ומעט אלכוהול להשלמת החגיגה. ואוהו, איזה חגיגה.
45 ש״ח לפרוסת עוגה, טשרניחובסקי 21.

מאיפה מתחילים? מנעד העוגות של שטפן. צילום: יהונתן בן חיים
מאיפה מתחילים? מנעד העוגות של שטפן. צילום: יהונתן בן חיים

גלידה אלכוהולית | וויזארס

וויזארס הוא מותג גלידות חדש הבנוי על שילוב בין שני דברים אהובים עלינו במיוחד: גלידה ואלכוהול. ובוויראז יוצרים שילובים מפתיעים, ערבים לחיך וגם מעט משכרים. מה רע? אהבנו במיוחד את גלידת הוניל, שמשלבת וודקה ודובדבני אמרנה – גלידה למבוגרים בלבד במובן הטוב של המונח – וגם את סורבה התפוז האדום, שמשולבת עם אפרול שפריץ ליצירת ממתק מרענן ובאזז קליל.
זמין במשלוח. להזמנה

לדפוק את הראש תוך כדי בריין פריז. גלידת וויזראס. צילום: אפיק גבאי
לדפוק את הראש תוך כדי בריין פריז. גלידת וויזראס. צילום: אפיק גבאי

סאנדיי פאדג׳ שוקולד | הדיינר של גוצ׳ה

דמיינו לכם גביע זכוכית ענק עם שלושה כדורי גלידת וניל, צ׳אנקים נדיבים בגודלם של פאדג׳ בראוניז, סירופ שוקולד, ושברי עוגיות מלמעלה. אמריקה, נכון? אז דווקא קרוב יותר, הדיינר של גוצ׳ה שדואגים לנו לקינוח מושחת, קריר ומשמח שקשה לא לסיים בחיוך מאוזן לאוזן ואולי אף לחלום על תוספת.
45 ש״ח, שלמה אבן גבירול 14

אפוגטו | בוזה

האיטלקים כרגיל יודעים מה טוב, ועל כן לא מפתיע שמארץ המגף יצא אחד הקינוחים הגאוניים של הקיץ, הלוא הוא אפוגטו, או כפי שאנחנו מכנים אותו, לאכול גלידה ולהתעורר. בבוזה תוכלו לבחור באיזה גלידה שתרצו, ולצפות איך שופכים על גביה במקום אספרסו לוהט שנמס לתוך הגלידה ויוצר ביס מנצח. המלצות שלנו לטעם הגלידה הנבחר: עוגיות חמאה או וניל ודובדבני אמרנה. בוקר טב לכולם.
15 ש״ח, החשמונאים 91

מקרר ומעורר. אפוגטו של בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו
מקרר ומעורר. אפוגטו של בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו

קינוח גלידה ותירס | הוטל מונטיפיורי

קינוח כמעט לא הגיוני בהרכבו, ועם זאת כל כך הגיוני שמי שיוכלו להוציא אותו לפועל הם אנשי הוטל מונטיפיורי. קרם ברולה על בסיס תירס בליווי, גלידה תירס לבן, קרמבל פנקוטה וטעמי פופקורן מופלאים שמפעפעים מתחת לכל התירס הזה. כמו ממתק קרקס איכותי ומתקתק.
58 ש"ח, מונטיפיורי 36

מוס קארנואה | יפו תל אביב

הסיפור כאן הוא לכאורה מוס שוקולד עשיר מאוד עם קראמבל קקאו, קרמו שוקולד וטוויל קקאו, אבל הכוכבת האמיתית של המנה המושחתת להפליא היא דווקא גלידת שמן זית מבריקה שמאזנת את כל השוקולדיות הזאת ומזכירה לנו עד כמה גאון הוא שף חיים כהן. 55 ש"ח, יגאל אלון 98

ידי זהב. חיים כהן (צילום מודרן טו)
ידי זהב. חיים כהן (צילום מודרן טו)