Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

תערוכה קבוצתית

כתבות
אירועים
עסקאות
רן סלוין, Ancient AI. מתוך התערוכה "מבנה"

21 אמנים משתלטים על מבנה מסקרן בעיר. והופ, יש לנו יקום מקביל

21 אמנים משתלטים על מבנה מסקרן בעיר. והופ, יש לנו יקום מקביל

רן סלוין, Ancient AI. מתוך התערוכה "מבנה"
רן סלוין, Ancient AI. מתוך התערוכה "מבנה"

התערוכה "המבנה" תפלוש לתוך בית אגוד במשך חמישה לילות (28.12-23.12), ותציג עבודות של עשרות אמניות ואמנים שיתכתבו עם חלליו ויאפשרו לקהל לשוטט ביניהם (חינם!), כולל מופעי אור וסאונד, די.ג'יי לייב ואנרגיה רוטטת. תביאו דרינק מהבית ובואו ל"מרחב בו הזמן נפתח" (זה נשמע כיף)

אף פעם לא ידענו כמה אנחנו אוהבים תערוכות שמשתלטות על מבנים נטושים בעיר, עד שהתחילו לעשות כאן כאלה. תערוכות הפופ-אפ של יערה זקס, תערוכות "צבע טרי" השנתיות ושאר איוונטים אמנותיים שפולשים אל תוך חללים אורבניים שאינם אמורים להכיל אותם, כבר לימדו אותנו שזאת כמעט תמיד חוויה. התערוכה "המבנה", שתיפתח ב-23.12, לוקחת את זה לשלב הבא.

>> גילה וננסי באות לגילה וננסי: הילולת יום ההולדת של גילה גולדשטיין ז"ל
>> הטורניר הטוב בעיר: שפים נגד קומיקאים נגד מוזיקאים נגד כוכבים

"חדר שבת", מאיה ז"ק, מתוך התערוכה "המבנה"
"חדר שבת", מאיה ז"ק, מתוך התערוכה "המבנה"

במשך חמישה ימים ולילות ישתלטו 21 אמניות ואמנים על שטח של 2,200 מ"ר במבנה המסקרן שברחוב אחוזת בית 6, המוכר גם כבית אגוד. בחללי המבנה יוצגו יצירות אמנות עכשוויות שיטמעו בין החללים, יוקרנו על הקירות, ישתקפו מהחלונות, מהתקרות והרצפות ויוצבו בין הקומות, במעברים ובמשרדים הנטושים. המבקרים יוזמנו לשוטט, על פי הקומוניקט, "במרחב בו הזמן נפתח בין שכבות עבר, הווה ועתיד. כל קיר ילחש היסטוריה ויהדהד זיכרונות, כל חלל יציע פרשנות שונה, וכל יצירה תפתח דלת לדמיין אחרת".

Reconstructed, רונן תנחום, מתוך התערוכה "המבנה"
Reconstructed, רונן תנחום, מתוך התערוכה "המבנה"

התערוכה (כניסה חינם!רק בהרשמה מראש!) תהיה פתוחה עד 23:00 בלילה ותציע מופעי אור וסאונד, כולל DJ לייב עם מוזיקה באווירת לאונג', שימלאו את המבנה החשוף באנרגיה רוטטת. המבנה שיארח את "המבנה" הופך בה למעשה לחומר גלם הלוקח חלק פעיל בתערוכה ופעולות האמנים מגיבות אליו, מתערבות בו ומשבשות את מרחביו.

רונן שהרבני, מתוך התערוכה "המבנה"
רונן שהרבני, מתוך התערוכה "המבנה"

על פי אוצרי התערוכה, האוצרת סיון סבג זלנסקי והמנהל האמנותי אריאל קוצר, "בחזון עתידי בו אמנות, אדריכלות, טבע וטכנולוגיה הופכים למערכת אקולוגית אחת מאוחדת, המבנה המסוים הזה, בזמן הנתון הזה, משמש כיקום מקביל שבו הסדר והכאוס משלימים זה את זה בהרמוניה". ויקום מקביל זה בול מה שאנחנו צריכים עכשיו.

מתוך "הכל בסדר", מירב הימן (צילום: דימה ולרשטיין)
מתוך "הכל בסדר", מירב הימן (צילום: דימה ולרשטיין)

המבנה של תערוכת "המבנה", בית אגוד, שייך לקבוצת הנדל"ן מבנה, שמבקשת להציג חזון של חדשנות, יצירתיות ומצוינות בבנייה עם תרומה לקהילה. "כאשר חברת מבנה פותחת את דלתות אחד הבניינים שבבעלותה לצורך יצירה, היא הופכת מצופה פסיבית של התחדשות עירונית לשותפה אקטיבית בתהליך תרבותי", מסבירה יעל פרי, סמנכ"לית השיווק של הקבוצה. "החיבור הזה חושף את האפשרות לחשוב על נדל"ן לא כ'נכס' אלא כ'נשימה': גוף פיזי שמכיל זיכרונות, תנועות, תשתיות ושכבות של חיים ושבו אמנים יכולים לגעת, לפרק, לבנות מחדש ולסמן אופק חדש".

"טבעת ורודה", ליאורה קנטרביץ, מתוך התערוכה "המבנה"
"טבעת ורודה", ליאורה קנטרביץ, מתוך התערוכה "המבנה"

>> המבנה, שלישי 23.12 עד ראשון 28.12 (סגור בשישי), אחוזת בית 6 תל אביב. הכניסה לתערוכה ללא תשלוםאך מותנה בהרשמה מראש בלבד. נרשמים כאן
>> אמנים משתתפים: אירית אברמוביץ // רועי ברנד // שולי בורנשטיין וולף // לנה גוברמן // מירב הימן // עדי ט. הופמן // מאיה ז״ק // רן סלוין // ספלאש // מיכל פורר // דניאל פלדהקר // איה פלטר // עידית קופסקי // ליאורה קנטרביץ׳ // שרית קרופקה וינגרטן // דן ריזינגר // רונן שהרבני // יואב שומאכר // עומר שיזף // עלמה שניאור // רונן תנחום // אוצרת: סיון סבג זלנסקי // מנהל אמנותי: אריאל קוצר // ייזום והפקה: אסנת אהרון Oproduction

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

התערוכה "המבנה" תפלוש לתוך בית אגוד במשך חמישה לילות (28.12-23.12), ותציג עבודות של עשרות אמניות ואמנים שיתכתבו עם חלליו ויאפשרו לקהל...

מאתמערכת טיים אאוט14 בדצמבר 2025
"סמדר", עבודת מיצב של מעיין טולדנו (צילום: יעל שמידט)

למה קמה: חולות. חולמות. מחלימות. כולנו זקוקות למרחב מנחם

למה קמה: חולות. חולמות. מחלימות. כולנו זקוקות למרחב מנחם

"סמדר", עבודת מיצב של מעיין טולדנו (צילום: יעל שמידט)
"סמדר", עבודת מיצב של מעיין טולדנו (צילום: יעל שמידט)

הערב (חמישי 18:00) יתקיים אירוע הנעילה של התערוכה "איך אני מחלימה", ובמרכזו מירוץ שליחות טקסטואלי בכיכובן של זהר אלמקייס, סמירה סרייה וקורין קיציס. מייסדות כתב העת "קמה" מסכמות את התערוכה ומזמינות אתכם לשאול שאלות מבלי להציע תשובה

שנתיים תמימות ובלתי נתפסות עבדנו על הגיליון הזה, שהחל להפציע בראשית הסגר הראשון, בתזמון "מושלם". נדמה שברגע הזה שבנו כולנו להתנפץ מדי יום, שבנו לפתוח את הפצעים, שבנו להלחם על מה שחשבנו שכבר מאחורינו, לשמור על שפיותנו וגופנו, לספר את הצלקות שלנו, שבנו לחפש ולברוא שוב ושוב מרחב מנחם להניח בו את עצמנו. בתנועה הזו נשבנו, ומתוכה אספנו יצירות של כותבות ואמניות ששאלו כל אחת בדרכה "איך אני מחלימה?", מבלי לנסות להציע ולו תשובה אחת.

במקביל חיפשנו אחר מקום שיוכל להכיל את יצור הכלאיים שאנחנו. במה שהתגלה כשידוך משמיים, מצאנו לנו בית (לא הרחק מביתנו הראשון) – בית ליבלינג. הוזמנו לאצור תערוכה קבוצתית כחלק מפרויקט הקיץ בדירת הרזידנסי, שכבשה מיד את ליבנו. השהייה בבית הובילה אותנו להבין שיתכן וההחלמה היא מציאות ספירלית, חלימה בערות. אין לה ראשית, ואל לנו לבקש למצות אותה. הדירה הפכה לגוף בעצמה, מפורקת ומחוברת, חולה ומחלימה, שאפשר לראות לה ואפשר גם להיראות בה. התחלנו להבחין שגם אנחנו עצמנו זקוקות למרחב מנחם, והדירה כנראה ידעה זאת לפנינו. הגענו להחלים בהקיץ.

"הערת עסק חי", עבודה של יערה צח (צילום: יעל שמידט)
"הערת עסק חי", עבודה של יערה צח (צילום: יעל שמידט)

בתערוכה אנחנו מזמינות את המבקרות והמבקרים לבוא במגע גם עם חלקים בלתי אסופים, ולנסות לחוות את ההחלמה כמעין אשליה המתקיימת לצד החיים, כמסע ממושך שיש בו גם רגעי כאב וגם רגעי השלמה, שלווה ושגרה. התערוכה מאפשרת להקיץ ולברוח לסירוגין, לעבור מהמרפסת למטבח, לאמבטיה, לעבור מן הבלהות אל הפנטסטי וחזרה אל היומיום.

עבדנו עליה יחד עם שמונה אמניות מופלאות ועם הצוות של בית ליבלינג, שלא במקרה מורכב כולו נשים מקצועיות, מבריקות ורגישות, שהפכו כולן יחד לבית עבורנו. רוב ככל העבודות נוצרו במיוחד עבור התערוכה וחלקן ממש בחלל עצמו, ומתייחסות גם לדירה עצמה, למקום שלה כבית, כחלל פנים, לשימושים של כל חדר ולמשמעויות החדשות שנוצרות בו עם ההצבה.

מבחינתנו זה המשך של תנועה של נסיגה, של התכנסות פנימה, של שהיה במקומות שאנחנו לעיתים מעדיפות להדוף. תנועה של התמסרות לשאילת שאלות, מבלי לנסות ולחפש תשובות, פתרונות, תרופות. בחלומנו אנשים יסתובבו בדירה מחדר לחדר עם הגיליון בידם, יתישבו מעת לעת על המיטה בחדר השינה, על שפת האמבטיה או אפילו על הרצפה – ויעלעלו. שירצו להניח את עצמם שם.

עבודה של כרמית חסין לצד עבודה של פסי גירש, מיצב מתוך התערוכה (צילום: יעל שמידט)
עבודה של כרמית חסין לצד עבודה של פסי גירש, מיצב מתוך התערוכה (צילום: יעל שמידט)

>> הערב (חמישי 18:00) יתקיים אירוע הנעילה של התערוכה ובמרכזו "מרוץ שליחויות", אירוע טקסט-פרפורמנס מבית היוצרות של "קמה". השליחות במרוץ הן כותבות ויוצרות מתחומים שונים. כל אחת בתורה תקבל שאלה ותתבקש לפרק אותה ולהרכיבה מחדש לשאלה אחרת, שאותה תמסור לשליחה הבאה אחריה. כל שליחה תעניק לנו הצצה אל עולמה שלה ותזמין את הקהל להעלות עוד ועוד שאלות מתוך קטע הכתיבה שלה במרוץ.משתתפות: זהר אלמקייס, סמירה סרייה וקורין קיציס.במהלך הערב תושק תכנית "עיר שווה" בתרבות ובאמנות בהובלת רשות חוסן לשוויון מגדרי ואגף תרבות ואמנויות בעיריית תל אביב-יפו.

>>"קמה" הוא מיזם רב-תחומי יחיד מסוגו בשדה האמנות המקומי, אשר מובל על ידי נשים, מציג יוצרות עכשוויות בקדמת הבמה – ופועל למען כולן וכולם. הוא הוקם על ידי מיכל סבר וקורל דביר. במטרה לפתח שיח חדש על חוויות של נשים כיום דרך האמנות, תוך ביסוס וקידום של קהילה נשית יוצרת. "קמה" נולדה מתוך הצורך שלנו אחת בשניה, להתפתח יחד ולכונן שיתופי פעולה בסביבה נשית עשירה ומתחדשת. זהו מרחב הקורא לסולידריות בין יוצרות ולחגיגה של הכח הנשי בארץ. המיזם פועל במספר מישורים במקביל: אוצרות והפקת תערוכות, הוצאה של כתב-עת מודפס, הפקת אירועי תרבות וליווי אומנותי של יוצרות. כתב העת העצמאי מוקדש כולו ליצירה נשית, עכשווית ומקומית. בכל גיליון שאלה מרכזית, המבקשת לחשוב מחדש את רעיון "האישה" ואת האופן בו אנחנו חוות/ים אותו כיום. היוצרות, אמניות וכותבות, ותיקות וצעירות כאחת, מגיעות מקשת רחבה של תחומים ורקעים. בין הדפים ניתן למצוא עבודות ממגוון ז׳אנרים ומדיה כמו: שירה, ציור, סיפורת, צילום, מניפסט, רישום, יומן, פיסול, פרשנות, מיצב ועוד. ההפקה, העריכה וההוצאה לאור של הגיליון היא עצמאית לגמרי, ומאות עותקים כבר נמכרו עד כה.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

הערב (חמישי 18:00) יתקיים אירוע הנעילה של התערוכה "איך אני מחלימה", ובמרכזו מירוץ שליחות טקסטואלי בכיכובן של זהר אלמקייס, סמירה סרייה...

עבודה של מרב מרודי (צילום באדיבות גלריה זוזו)

אמנות משבת לשבת: 10 תערוכות מומלצות לצלול לתוכן בסופ"ש

תערוכת בוגרי התואר השני של בצלאל מגיעה לעיר, תערוכה על יצירים פלאיים תוציא אתכם מהעיר, ועוד שלל תערוכות חדשות מחכות לכם...

מאתרעות ברנע19 במאי 2022
מתוך עבודה של Binsky, מוזיאון הפופ אפ ברחוב קליי (צילום: גילי לוינסון)

שובו של מוזיאון הפופ אפ: נדל"ן + אמנות = תורים ארוכים

שובו של מוזיאון הפופ אפ: נדל"ן + אמנות = תורים ארוכים

מתוך עבודה של Binsky, מוזיאון הפופ אפ ברחוב קליי (צילום: גילי לוינסון)
מתוך עבודה של Binsky, מוזיאון הפופ אפ ברחוב קליי (צילום: גילי לוינסון)

תתחילו להתעצבן ותעמדו בתור: מוזיאון הפופ אפ, שהשתלט על בניינים מיועדים להריסה לפני שנתיים, חוזר בפברואר לכבוש שני בניינים שלמים ברחוב פנקס שבהם יציגו יותר מ-100 אמנים פרויקטים מרהיבים של אמנות רחוב, גרפיטי, מיצבים ומיצגים

13 בדצמבר 2021

לפני קצת יותר משנתיים, רגע לפני הקורונה וכשהעולם עוד היה סתם מטורלל ולא פסיכוטי על מלא, התאהבה תל אביב במוזיאון הפופ אפ הראשון. אנשים עמדו שעות בתור כדי לחזות בפלא: קבוצה של עשרות אמנים משתלטת על בניין שלם וממלאת אותו בעבודות אמנות רחוב ומיצבים מרהיבים.

מתוך עבודה של אורן אלמגור, מוזיאון הפופ אפ ברחוב קצנלסון (צילום: יחסי ציבור)
מתוך עבודה של אורן אלמגור, מוזיאון הפופ אפ ברחוב קצנלסון (צילום: יחסי ציבור)

האירועהראשון נערך ברחוב קליי, עם קרוב ל-22 אלף מבקרים בחמישה ימים, והשני ברחוב קצנלסון משך 25 אלף מבקרים בשישה ימים. בתחילת פברואר ישוב מוזיאון הפופ אפ וישתלט על שני בניינים ברחוב פנקס, מספר 11 ו-13 בהתאמה.

מתוך מיצב של Orscotch, מוזיאון הפופ אפ ברחוב קצנלסון (צילום: יחסי ציבור)
מתוך מיצב של Orscotch, מוזיאון הפופ אפ ברחוב קצנלסון (צילום: יחסי ציבור)

בתערוכה הייחודית יציגו יותר מ-100 אמנים שעוסקים באמנות רחוב וגרפיטי, לצד אמנים ומעצבים מתחומים שונים, על 2 בניינים בני 4 קומות ו-24 דירות כל אחד. למשך עשרה ימים יהפכו הבניינים למוזיאון זמני על כל חלליו וקירותיו, רגע לפני הריסתם, כחלק מפרויקט התחדשות עירונית שיזמה חברת "אנשי העיר" מקבוצת הנדל"ן רוטשטיין.

מתוך עבודה של אדר קיילין וליאן ברונשטיין, מוזיאון הפופ אפ בקצנלסון (צילום: יחסי ציבור)
מתוך עבודה של אדר קיילין וליאן ברונשטיין, מוזיאון הפופ אפ בקצנלסון (צילום: יחסי ציבור)

אז כן, שוב אפשר יהיה לכתוב מאמרי דעה מלומדים על נדל"ן-וושינג ועל איך שההייטק מחריב את תל אביב, אבל אפשר יהיה גם להנות על הדרך מאיוונט אמנותי מסחרר וכיפי.באירוע ייצרו ויציגו אמנים מתחומי הסטריט ארט, גרפיטי, ציירים, מאיירים, מעצבים גרפיים, ארט דירקטורים, מעצבי תפאורה, אדריכלים, אמני מיצב (ומיצג!), בעוד הצופים משוטטים בין הדירות, החדרים והמסדרונות במרחב פתוח המאפשר שבירת חוקים וטשטוש גבולות בין מותר ואסור.

מתוך עבודות של גיל זבלודובסקי, פוצ'וק ארט ו-8phases, מוזיאון הפופ אפ (צילום: יחסי ציבור)
מתוך עבודות של גיל זבלודובסקי, פוצ'וק ארט ו-8phases, מוזיאון הפופ אפ (צילום: יחסי ציבור)

התערוכה צפויה לשאול איך נראה ההווה של הקורונה ואיך ייראה העתיד של העולם כולו ותתקיים בחסות המותגים סיאט, דלי ביי יאנגו, אלפרו, ג'וני ווקר, טאנקרי וקמפארי. תתחילו להתעצבן ותעמדו בתור.התערוכה תתקיים בין ה1.2 ל-11.2,א'-ה' 10:00-21:30 | יום ו' 09:30-15:30 (בשבת סגור בקטע לא ברור). מומלץ להגיע בשעות היום בכדי להימנע מתורים בכניסה.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

תתחילו להתעצבן ותעמדו בתור: מוזיאון הפופ אפ, שהשתלט על בניינים מיועדים להריסה לפני שנתיים, חוזר בפברואר לכבוש שני בניינים שלמים ברחוב...

14 בדצמבר 2021
(צילום: זיו אורן)

איך ניצחנו את נתניהו: 12 תמונות מהמחאה שהצילה את ישראל

תערוכת צילומים מקיפה בכיכר רבין תנסה לסכם בסוף השבוע הקרוב שנה של מחאת בלפור לאורכה ולרוחבה של המדינה. האוצרת חן ליאופולד...

חן ליאופולד21 ביולי 2021
מתוך התערוכה "Hope" | צילום: רנה אפנדי

סערה בכוס תה וקרטון פיצה: 9 תערוכות שאסור להחמיץ השבוע

בלי אמנות אין טעם לחיינו, ובלי פתיחות של תערוכות עם קצת יין נחמד ומוזיקה קשה להתחיל את הסופ"ש כמו שצריך. מצאנו...

מאתמערכת טיים אאוט8 ביולי 2021

מי שמאמין לא מפחד מכלום

אני מיכל ורשאי־ארלוק – אימא (41.5) ואלונה (9.5) היא בתי. בכל שבוע נצא לבילוי ברחבי העיר כדי שתוכלו לדעת לאן כדאי...

עבודתו של כרמל בר. אובייקט מתוך still life, עדיין חיים 2014

בתאבון: תערוכה מזינה בחלל האמנות "הרצל 140"

התערוכה, שתפתח ביום חמישי הקרוב (26.2), תיקרא "תארוחת ערב" ותציג את פרי יצירותם של חברי הקולקטיב האמנותי שפועל בחלל האמנותי החדש

מאתמערכת טיים אאוט23 בפברואר 2015
ליאב מזרחי. צילום: יולי גורודינסקי

בין ארבעה קירות: ליאב מזרחי בראיון על תערוכתו החדשה

הוא מסרב לעבוד עם אותם אמנים שוב ושוב, לא מאמין בנרטיבים ולא מפחד להיכנס באבות המייסדים של עולם האמנות. האוצר והאמן...

מאתמיטל רז11 בדצמבר 2014
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!