שיכורים ולא מיין: המקומות הכי טובים לשתות בהם בירה בתל אביב

עם כל הכבוד ליין ולקוקטיילים, אנחנו יודעים מה אתם באמת אוהבים. לכבוד יום הבירה הבינלאומי החל בשישי הזה, קבלו את 10 הברים הטובים בעיר ללגום בהם בירה

מנזר. צילום: יח"צ
מנזר. צילום: יח"צ
1 באוגוסט 2018

הגענו לתקופה הזו שגם בערב, אם כבר יוצאים מהבית, זה רק בשביל משקה שיצנן את הגוף והמוח. בדיוק בשביל זה יש בירה, אבל זה ממש לא אומר שאתם לחזור על אותו בקבוק גולדסטאר ישן ומוכר מדי ערב. הנה כמה מקומות שיראו לכם שגם בעולם הבירה יש ים תוסס ומרווה של אפשרויות.

1. אגנס

למרות המיקומים במרכז העיר, אגנס הוא יותר מכל פאב שכונתי. עם זאת, הבעלים דני אשור ומיטל מועלם מקפידים על התנהלות מקצועית ומתוקתקת בכל הגזרות, מערבי תוכן ומוזיקה ועד למערכת מזיגה מקצועית ועשרות סוגי בירה, מהם כ־15 בחבית.

ברזים ובקבוקים: שפירא IPA , אלכסנדר גרין, ג'מס 8.8 , ברודוג פאנק IPA , בלו מון.

מה אוכלים: המבורגרים (נסו את אוזי האוסטרלי עם סלק, אננס ובצל מטוגן); פיצות מחווה לצבי הנינג'ה כמו לאונרדו הקלאסית ודונטלו עם גבינת שמנת עזים, רוקפור, אגסים וקרמבולה.

אם כבר פחמימות, שיהיו בכל תצורה אפשרית. אגנס. צילום: יח"צ
אם כבר פחמימות, שיהיו בכל תצורה אפשרית. אגנס. צילום: יח"צ

אבן גבירול 129 תל אביב, 6427260־03 ; הקישון 7 (שוק לוינסקי) תל אביב, 6820675־03

עוד כתבות שיעניינו אותך:
3 מסעדות חדשות ומבטיחות ביפו
10 טעמי הגלידה החדשים שאתם חייבים לנסות
אלכוהול, קפה ובר חדש נפגשים לקוקטיילים צבעוניים

2.ביר בזאר

מה שהתחיל כדוכן בשוק הכרמל שהתרחב לבר הוא כיום קונצרן בירה ישראלית עם מבשלה, סניף בשוק מחנה יהודה ושני סניפים בתל אביב. בביר בזאר עושים כבוד לבירה ישראלית ומגישים אותה במקום בילוי צעיר ותוסס.

ברזים ובקבוקים: פייל אייל חתול שמן ודודהש'ך אמבר אייל של מבשלת הבית, בינדי IPA ועוד הברקות מיתוגיות שהן לבדן גורמות לנו לחייך. אפשר לקבל בחצי, שליש, קנקן ומגש טעימות, או לקחת הביתה ולעשות מסיבה.

מה אוכלים: פלטת דגים וחלה, סנדוויץ' קורנביף, סביצ'ה בורי על חלת ויזניץ', סאלוף ומטבלים.

ביר בזאר. צילום: יולי גורודינסקי
ביר בזאר. צילום: יולי גורודינסקי

ישכון 36 (כרם התימנים) תל אביב, 5049537־03 ; זבולון 13 תל אביב, 6125029־03

3. ביר גארדן

הקונספט הבווארי שהתנחל בכיכר דיזנגוף מציע חוויה לא פחות מוצלחת מהמקור: שולחנות ארוכים לישיבה ליד זרים שבסוף הערב אולי יהיו חברים, גינה עם צמחייה לא טריוויאלית בעיר, וייב אנרגטי ובירה צוננת. יום הבירה הבינלאומי נמתח כאן לשבוע שלם של
חגיגות וספיישלים.

ברזים ובקבוקים: ויינשטפן Korbinian כהה וארומטית בסגנון דופלבוק, ולראשונה בישראל ויינשטפן Braupakt – בירת חיטה לא מסוננת בארומה פירותית, כולן לכבוד חג הבירה.

מה אוכלים: עראייס במילוי בשר טלה, שווארמה דג ונקניקיית קאריוורסט.

ריינס 2 תל אביב, 5274512־054

4. המנזר

המקום הוותיק בפאתי שוק הכרמל מתברג היטב בכל רשימה שלנו, מהברים עם האוכל הטוב ביותר ועד המקומות עם האנשים הכי מעניינים/מוזרים. על הדרך זהו גם אחד מהמקומות הכי שווים לבירה, שנמזגת קרירה ופריכה במחירים שקשה למצוא כמותם.

ברזים ובקבוקים: Tucher לאגר, Keller ,Tucher RED לא מסוננת מגרמניה, גינס ומבחר גדול של בקבוקים.

מה אוכלים: ניוקי מטוגנים בפסטו עגבניות לחות, כריך שורט ריבס מפורק עם כרוב מוחמץ, ועוד קסמים שהשף אלעד שמש והצוות ממציאים כל יום מחדש, וככלות כל – הקצין גם טוסט גבינה והאם.

הבירה, האנשים, האוכל. מנזר. צילום: אנטולי מיכאלו
הבירה, האנשים, האוכל. מנזר. צילום: אנטולי מיכאלו

אלנבי 60 תל אביב, 5173015־03

5. השופטים

עוד לפני שכל פאב נהיה בר, השופטים כבר היה שם עם קונספט מהודק שגם הוא לא ידע שהוא כזה. נכון שהשולחנות דביקים ועל עיצוב אין מה לדבר, אבל במה שבאמת חשוב לא מחפפים: בירה שתמיד נמזגת בטמפרטורה הנכונה לכוס הנכונה, מבחר גדול של בירות קבועות
ומתחלפות, ערבס חינם, מוזיקת רוק משובחת ואווירת מקום שכבר ראה הכל.

ברזים ובקבוקים: אלכסנדר בלונד, מיקלר גרין והובגובלין מחבית, דנסינג קאמל IPA.

מה אוכלים: סיגרים מטוגנים, נקניקיות, רוסטביף, טוסט האם ושוקרוט. לטבעונים יש ויגן בורגר משעועית שחורה ופטריות.

אחרי בירה כזאת, מי זוכר שהשולחן דביק? השופטים. צילום: יח"צ
אחרי בירה כזאת, מי זוכר שהשולחן דביק? השופטים. צילום: יח"צ

אבן גבירול 39 תל אביב, 6951153־03

6. מתי המקלל

כשפותחים את המילון בערך חמארה אמורה להופיע לידו תמונה של מתי לנדשטיין. הוא בן יותר מ־80 ובמשך עשורים נמצא באותו מקום קטן ומשגר במרץ קללות ציוריות. הלקוחות, קבועים ומזדמנים, סלבס ועמך, מקבלים את התופעה בחיוך, ומבקשים מאיציק הבן ומשמוליק הנכד למזוג כוס בירה טרייה ומגוזזת היטב.

ברזים ובקבוקים: גולדסטאר מחבית הטובה בארץ.

מה אוכלים: מטיאס כבוש עם טבעות בצל ורבע לימון, רגל קרושה וחזרת, כבד קצוץ.

מטלון 41 פינת זבולון תל אביב

7. נורמה ג'ין

בבר הוותיק ישנם כל המרכיבים הנכונים שעושים מעוד מקום מוסד: אוסף מרשים של יותר מ־200 סוגי וויסקי, פלייליסט סול ובלוז, שירות מתוקתק, חצר אחורית חמודה, אווירה שעושה חשק להישאר לעוד כוס בירה וכמובן בירה-והרבה.

ברזים ובקבוקים: 16 ברזי בירה ישראלית ומחו"ל, בירות בבקבוק (כולל נדירות ומתיישנות), בירה בקנקנים ומסלול טעימות.

מה אוכלים: מטיאס עם בצל ושמנת חמוצה, פיש אנד צ'יפס, ניו יורק ווינגס, נקניקיות, המבורגרים וצלע לבן.

הבלוזי והוותיק. נורמה ג'ין. צילום: יח"צ
הבלוזי והוותיק. נורמה ג'ין. צילום: יח"צ

אליפלט 23 יפו, 6837383־03

8. נורמן

עוד חמארה שגולשת לרחוב, והפעם בשוק הכרמל בואכה כרם התימנים. מוזיקת אייטיז וניינטיז, שולחנות עץ פשוטים ותאורה אפלולית מתחברים לבר שמצליח להישאר רלוונטי למרות השנים והטרנדים החולפים. מדי פעם מתקיימים ערבי תוכן שמושכים לקוחות שעוד לא מכירים את המקום, נשבים בקסם וחוזרים.

ברזים ובקבוקים: בעיקר בירות בלגיות בהן שימאי, מרדסו ולה שוף ובירות בוטיק ישראליות.

מה אוכלים: חמוצים מתוצרת בית, עלי גפן ממולאים, פיצה ביתית, אדממה.

הלל הזקן 8 תל אביב, 5171030־03

9. עמירם

בירה והיסטוריה לא עובדים כל כך טוב יחד, אבל יש מצב שעמירם הוא הפאב הכי ותיק בעיר. הוא נפתח באמצע שנות ה־70 על ידי עמירם, ששלט בו ביד רמה שלושה עשורים ואז מכר את המקום. מעט מאוד השתנה מאז אם בכלל: דלפק העץ עדיין שם ויש מצב שגם אותם לקוחות. רק אוסישקין כבר לא ממול.

ברזים ובקבוקים: עמירם מזוהה בראש ובראשונה עם גינס מחבית. מי שלא מסוגל לשאת בעול יוכל להזמין טובורג, ויינשטפן וקרלסברג.

מה אוכלים: פלטות ירקות, גבינות ונקניקים, איקרה, נקניקיות בבירה ושרימפס מטוגנים.

התערוכה 8 תל אביב, 5441634־03

10. פורטר אנד סאנס

במבט ראשון היא נראית עוד מסעדה, אבל מבט חטוף לכיוון הבר מסגיר את ההבדל – יותר מ־50 ברזי בירה שמחוברים למערכת מזיגה טופ נוץ' ויותר מ־70 סוגי בירה בבקבוקים. צוות מקצועי יתאים לכם משהו שתאהבו, גם אם בירה היא בכלל לא כוס התה שלכם.

ברזים ובקבוקים: היריעה קצרה מלהכיל אבל באמת שיש כאן הכל.

מה אוכלים: צלחת שרקוטרי, מטיאס בבירה ושמנת, נקניקיות, והמבורגר סנט מור עם שפצלה
ופונדו גבינות שהוא מאסט.

50 ברזי בירה, אבל זה לא אומר שצריך לפסוח על האוכל. פורטר אנד סאנס. צילום: יח"צ
50 ברזי בירה, אבל זה לא אומר שצריך לפסוח על האוכל. פורטר אנד סאנס. צילום: יח"צ

הארבעה 14 תל אביב, 6244355־03