סלייס לבנטיני: ארז קומרובסקי מכין לכם פיצת פלאפל ופיצת כנאפה
המאסטר-אופה פותח פיצרייה שהיא כל דבר חוץ משגרתית בצפון דיזנגוף עם דגש על טעמים מקומיים ובצק בהשראת ספיחה לבנונית. הוא אפילו הוסיף פלייליסט מותאם
גם אתם צפיתם במשחקי השף והתעלפתם כשארז קומרובסקי עטף חרשופים בבצק ושלח לטאבון? אם כן (וגם אם לא) שימו ווייז ל(צפון) דיזנגוף אל פיצה לבנטינה – ספוט פיצות מקורי, מקומי ובועט כמו שרק ארז יכול.
פיצה לבנטינה היא הפרויקט החדש של קומרובסקי בקיוב קיצ'ן, מטבח רפאים שנולד בימי הקורונה. אלא שכעת הקורונה כבר פאסה ולכן הפיצה זוכה למקום בחיים האמיתיים בדיזנגוף. על בצק פריך ודק בהשראת ספיחה לבנונית, קלצונה ולחמה בעג'ין מעמיס קומרובסקי עגבניות שרופות, סחוג, טחינה, ג'יבנה, אריסה וכל טוב המטבח המקומי.
לדוגמה: פיצה ז'קלין, גרסת השף למרגריטה, עם זיתים דפוקים וג'יבנה לצד מוצרלה איטלקית וג'רוזלמה פלאפל – פיצה טבעונית עם עגבניות שרופות, מסה של פלאפל, טחינה, סחוג ופטרוזיליה.
ההשראה נובעת מחוויות בחייו של קומרובסקי. פיצה כביש 70, למשל, נולדה בהשראת הכביש בו הוא נוסע צפונה לביתו במתת שבגליל. לצד הדרך נמתחים שדות תירס ודוכני תירס ומכאן קרם תירס טרי, פטריות צרובות, בצל מדורה, מנצ'גו ואנשובי.
פפרוני ערס פואטית נולדה בהשראת שירה ישראלית מזרחית עכשווית שמביא הביתה מיקי גלוזמן בן זוגו של קומרובסקי, פרופסור לשירה ולספרות. באגף המתוק תמצאו פיצה כנאפה נצרתית עם ריקוטה ומוצרלה, שיערות קדאיף בסמנה, פיסטוק קלוי וסירופ שושנים (60-76 ש"ח).
"אני מת על פיצה ורוצה לשמור על הכבוד שלה. בפיצה לבנטינה יש בשורה חדשה עם איזון מעניין מאוד שיש בו גם קריצה והומור", מסביר המאסטר־אופה. "אנחנו חיים בלבנט וניזונים ממנו ומנסים לייצר שפה חדשה גם באפייה הישראלית". להשלמת החוויה הלבנטינית זכרו לסרוק קוד QR בצדו הימני של קרטון הפיצה הפתוח כדי להאזין לפלייליסט לבנטיני שקומרובסקי הרכיב בעצמו.
פיצה לבנטינה – לכל הפרטים