חדשות האוכל: אהרוני ויין יאנג חוזרים לערב חד פעמי. תרקדו

מסעדות שף מעולות כמו שילה, פאסטל ומלגו ומלבר בתפריטים חותכי מחירים, פאקינג סאנדיי ואנשי הברבור מתרחבים, רותי ברודו יוצאת לדרכים וספיישל מאכלי סבתות במסעדה היהודית (זה לא תיאור, זה השם שלה). אם זה טעים וזה קורה בעיר, זה כנראה ברשימה הזו
>> פורסם לראשונה ב-9.7 // עדכון אחרון שבו התווספו חדשות: 11.7
קשה להגיד שאחרי החודש שעבר עלינו אנחנו אופטימים, אבל לפחות אנחנו יכולים לנשום שוב ולהתרכז בחיים עצמם ובכל מה שלא הכי חשוב, אבל לגמרי גם חשוב. סצינת האוכל ממשיכה להתאושש אט אט, ולמרות מגמות צמצום שכוללות בעיקר ברי יין ושיפודים, הקולינריה התל אביבית עוד תוססת עם מקומות חדשים, קאמבק קצר של מסעדה מיתולוגית, מתוקים מהדודים באמריקה (פאפא ג'ונס ובן אנד ג'ריז) ואפילו בשורות טובות בדמות תפריטי צהריים שעוזרים לנו לאכול במחירים שפויים. יש הרבה אוכל שם בחוץ, חייבים לטרוף את כולם.
>> ככה עושים שכונה: 25 מקומות לאכול ולשתות מצוין בפלורנטין
>> המדריך להתעוררות עירונית: 40 בתי הקפה הכי טובים בתל אביב
ציפור הנפש | ברברה
האנשים שמאחורי ברבור, הבר־מסעדה הים תיכוני־אירופאי בנחלת בנימין, משיקים את ברברה – בר יין ואוכל ועוד דברים טובים, בחלל שצמוד למסעדה. "ברברה היא האחות של ברבור. קצת חצופה יותר, חשוכה, משתכרת ומעושנת יותר. היא בר לקוקטיילים ומוזיקה שמגיעה מכל מקום בחדר עץ מהמם. יש בה תפריט משלה שבכולו הגיעה מהגריל של ברבור, של ביסים שכיף לאללה לאכול כששותים", אומרים השפים אדם סולד ויובל לשם, ומפנים את תשומת הלב ספציפית לימי רביעי, שאז "אנחנו מזמינים מישהו שאנחנו אוהבים לשים מוזיקה ולעשות את הקטע שלו – ייננים ויבואני יין, אנשי תעשייה, אמנות ומוזיקה, שפים וחברים שיכינו מנה ישר על בר השיש האדום". ועם העמימות הזאת שמבטיחה טובות אפשר אולי לשכוח לקצת מהסחי שמסביב.
נחלת בנימין 36 תל אביב, מרביעי (9.7) ב-21:00
קיוסקפה ועוגה | אפולו
סצנת הקיוסקים בעיר תופסת תאוצה: אחרי הקיוסק של אורבי ברוטשילד והבוטקה של קופישופ 51 ביד אליהו – מקומות שמקפידים במקסימום על איכות הקפה והכיבוד – מצטרף לרשימה אפולו, שת"פ מתבקש בין אנשי פאקן סאנדיי מצד הקפה והמשקאות, והקונדיטור אלכסנדר ברמן מצד המאפים. בקיוסק המיתולוגי בלילינבלום פינת נווה צדק התכנסו השותפים להקים ספוט קינוחים ומשקאות, שבבוקר פועל כבית קפה חמוד ובערב כבר יין (איך לא). פינות ישיבה נעימות מזמינות לפתוח לפטופ ולהזמין צ’יזקייק יפנית רוטטת ונימוחה (36 ש"ח), רולדות ספוג אווריריות שמתחלפות מדי יום במילוי תות, שוקולד ועוד (24 ש"ח) ועוגיות מדלן ופיננסייר, כאשר בתפריט המשקאות תמצאו מאצ׳ה של Matchalogist (24-25 ש"ח) וקפה מבתי קלייה ספיישלטי שנחלט במיומנות. מהשעה 16:00 מצטרפים לחגיגה יינות טבעיים, גבינות ונשנושים קטנים, שמחזירים לפינת הרחוב הציורית את הרומנטיקה והקסם של תל אביב הישנה.
לילינבלום 3 תל אביב, ראשון-חמישי 19:00-07:00, שישי 16:00-07:00, שבת סגור
בחזרה להיכל | בורגר ראנץ'
עוד משהו טוב קורה ביד אליהו, והפעם בהיכל – בורגראנץ', רשת מסעדות ההמבורגרים הישראלית, מכריזה על פתיחתו המחודשת של הסניף בהיכל מנורה, בלוקיישן המוכר והאהוב. בשיפוץ שעלותו מעל מיליון ש"ח עוצב החלל מחדש, כשאת האדום-חום הישן מחליף גוון כסוף עדכני. סליזי בלאסט פרום דה פאסט במובן הכי טוב, ופתוח שבעה ימים בשבוע.
יגאל אלון 51, ראשון-חמישי 11:00-22:00, שישי 11:00-16:00, שבת – חצי שעה אחרי צאת השבת עד 23:00
יין יאנג חוזרת | ZO
ברכות לשף ישראל אהרוני, שלפני כמה ימים חגג יום הולדת 74(!) והוא עדיין אחד האנשים הכי קוליים ופעילים בעיר. בשבוע הבא לערב אחד משחזר האייקון והצמה את יין יאנג המיתולוגית, אבל בניגוד לסיבוב הקודם, הפעם אהרוני יעלה לעמדת הדי.ג'יי, שאותה הוא מאייש בקביעות בשנים האחרונות. את המטבח של מסעדת ZO, שתארח את האירוע, יוביל שף דון טרן, שותפו של אהרוני מלפני 30 שנה, שיכין אגרול סינטה בקר ופרגית ברוטב שזיפים (85 ש"ח), דג עטוף בטמפורה חמוץ מתוק ואננס (95 ש"ח), שרימפס בשומשום (98 ש"ח) ועוד מנות שמחברות בין אז לעכשיו.
רוטשילד 11 תל אביב, שני (14.7), להזמנות 03-6218593
בציר חדש | יקב לוינסון AKA44 X
היינן עידו לוינסון, הבעלים של יקב לוינסון הנהדר, מגיע לשני ערבים במסעדת aka עם הבציר החדש של היין גראז׳ דא פאפא 2024 לצד שאר יינות היקב. עידו יהיה שם להסברים, שאלות וטעימות, ותהיה אף אפשרות להזמין חצאי כוסות אם אתם לא רוצים להתחייב. זאת כמובן לצד האוכל הנפלא של של שף איתי קושמרו.
נחלת בנימין 44 תל אביב, רביעי-חמישי (15-16.7) מ-17:00
חותכים מחירים 1 | מלגו ומלבר
יוקר המחייה בעיר לא נעלם מעיני המסעדנים, שעושים שמיניות באוויר כדי להמשיך ולארח גם בתקופה שאינה מעודדת בליינות. במסעדת מלגו ומלבר משיק שף מוטי טיטמן תפריט הפי האואר שווה, עם מנות שאי אפשר לטעות בהן בטביעת האצבע שלו, אך בדיל מאופק של 20 אחוז הנחה. מה בתפריט? קרוקט הוואנה איקוני (29 ש"ח), סשימי אגואצ'ילה עם מלפפון, מלון, ריג'לה וקריספי ג'ינג'ר (68 ש"ח), טרטר בקר בוויניגרט סויה לבנה, איולי פפריקה מעושנת ותפוצ'יפס (68 ש"ח) וקאצ'ו א פפה וגבינת עומר (82 ש"ח), ודיל 1+1 על האלכוהול.. מעריכים את המחווה והמאמץ הלא מובן בכלל.
רוטשילד 142 תל אביב, שני-חמישי 15:00-12:00, להזמנות
חותכים מחירים 2 | שילה
גם שף שרון כהן מודע למצב ועל כן הוא משיק תפריט צהריים קיצי חדש ונגיש (יחסית. הכל יחסי), עם מבחר נאה של מנות עיקריות עד 100 ש"ח וראשונות בכמחצית המחיר. באגף הפתיחה תמצאו למשל סלט תרד וסלקים אנדיב, אגוזי מלך, גבינת פטה וזעתר בשמן אגוזים (48 ש"ח), קרפצ׳ו בקר טונטו – פילה בקר, צלפים ברוטב טונטו קטיפתי ועוקצני בו"ז (58 ש"ח) וטרטר טונה אדומה ריזוטו תירס ומסקרפונה (82 ש"ח, תוספת שרימפס 30 ש״ח), פורקטה טלה עם לחוח יוגורט ועלים ארומטיים (98 ש״ח), כבדי עוף ביין לבן עם בצלים מקורמלים, שעועית ירוקה ותרד (98 ש״ח) ועוד מנות קלילות שמזכירות מדוע שילה היא אחת ממסעדות הפיין דיינינג הטובות בעיר. האווירה בשעות הצהריים קלילה וכיפית והשירות כרגיל מושלם. יותר טוב מזה ונשתגע.
מונטיפיורי 9 תל אביב, שני-חמישי 12:00-15:30, להזמנות
חותכים מחירים 3 | פאסטל
גם מסעדות בקטגוריית האולטרה פיין דיינינג מתאימות את עצמן למצב: שף גל בן משה – להזכירכם זוכה כוכב מישלן זו שנה השישית ברציפות עבור מסעדת PRISM בברלין – מנצל את הנסיבות ומשיק במסעדת פאסטל תפריט קיץ ים תיכוני במחירים מאופקים יחסית לסוגה. להלן קבלו ענבים וקלמרי עם עשבי תיבול ויניגרט יוגורט-חוסרום, כנאפה סרטנים כחולים עם קדאיף חמאה וגבינת עיזים ושאלוט מקורמל וקציפת ביסק סרטנים וגם נקניקייה תאילנדית עם אטריות שעועית, עשבי תיבול, רוטב נושך וסלט אייסברג. המחירים נעים בטווח 82-178 ש"ח, זול יותר מטיסה לפאפוס, וכדאי להשקיע עוד קצת בקינוח פרלין לימון של שף קונדיטור אוליביה פחיירה נטר הנהדרת, עם מוס גבינה, קרם צנובר ושוקולד לבן, סבלה שקדים, מי-לימון צלולים ושומר. מישלן אול דה וויי.
שאול המלך 27 תל אביב, שני-חמישי 15:30-חצות, שישי 15:30-12:00/23:00-18:00, שבת 12:00-חצות, ראשון סגור. להזמנות
סוג של נחמה 1 | פאפא ג'ונס
בדיוק בזמן הנכון רשת הפיצות פאפא ג'ונס נותנת מענה לקרייב לפחמימות וסוכרים עם KitKat Rolls – גלילי בצק ממולאים גבינת מסקרפונה וממרח קיט קאט, עם טופינג קיט קאט ושברי וופל פריכים. המאפה הלוהט ותועפות השוקולד סוגרים את המאנץ' בצורה מענגת, שמשאירה מקום לעוד סיבוב של פיצה ואז חוזר חלילה. ושמישהו יגיד שאנחנו לא צודקים. 36.90 ש"ח או בדיל פיצה משפחתית וקיט קאט רולס ב-92 ש"ח.
פאפא ג'ונס
סוג של נחמה 2 | בן & ג'ריס
אחרי שהבנו שמההנפצה החדשה של קראנץ' לא תבוא הישועה, מצאנו את הפיתרון במקרר של בן אנד ג'ריס: וופל-קון בצק עוגיות – גביע וופל ממולא גלידת שמנת וניל, משובצת בביסים של בצק עוגיות שוקולד צ'יפס וחתיכות פאדג'. הגלידה עצמה מתוקה עדינה ומשאירה את פצצות הטעם לעוגיות ולפאדג', ואת הניגוד במרקמים לפריכות של הוופל. הגודל בול במידה, חסכוני בקלוריות יחסית לטילונים מפלצות שהורגלנו בהם, והמוצר נמכר כיחיד או במארז של רביעייה, תלוי כמה בא לכם להתחזר. 27.90 ש"ח למארז.
מחוץ לעיר
הבייקרי יוצא לדרכים
לא רק לתל אביבים – הבייקרי של רותי ברודו חוגג 20 שנה ויוצא למסע ברחבי ישראל: המאפייה של קבוצת R2M חוגגת שני עשורי אפייה ונכנסת לפוד-טראק שיחרוש את הארץ מצפון לדרום במשך קיץ שלם, ויפזר חוויות טעימות במרכזי הקניות של BIG. לכבוד ה-Bakery BIG Birthday תגיע המאפייה האהובה בפעם הראשונה למרכזי קניות ברחבי הארץ ותפזר אבקת כוכבים עם טוסט האני-באטר וטארט קוקוס ומנגו, סנט הונורה ועוגת הגבינה של הקופי בר ועוד ועוד מאפים טריים ועוגיות חמות, עוגות וקינוחים, לחם טוב וקפה ליד.
כל היופי הזה מגיע יחד עם תפאורת סככות מצלות ופינות ישיבה כמו בבית קפה כהלכתו, כדי שכל מעריצי הגברת הראשונה של הקולינריה התל אביבית יוכלו לטעום קצת ממה שלנו בעיר יש ביד רחבה כל הזמן. "הבייקרי מותג תל אביבי, 20 שנה היינו באזור המוכר", אומרת ברודו. "אחרי שנתיים קשות של המדינה רציתי שנאכל מתוק ביחד אז אני עולה על הטראק והולכת לחרוש את הארץ מקריית שמונה ועד באר שבע בשישה מרכזי BIG שמארחים אותנו". מלכה.
Bakery BIG Birthday, מרכזי BIG ברחבי הארץ, 18.7-22.8, חמישי 11:00-20:00, שישי 9:30-15:00, שבת 11:00-21:00
סבתות מבשלות בבני ברק
לאוכל של סבתות אין עונות ואין תאריך תפוגה, כי לנחמה תמיד יש מקום בלב ובבטן. במסעדה היהודית בבני ברק השיקו את "סבתא בישלה" – תפריט מאכלי עדות שעוברים במשפחה מדור לדור ומעלים זיכרונות של טעמים וסיפורים. תמצאו כאן "בצל על הדנובה" הונגרי, טבית עיראקי, "הינגרישע געפילטע" פולני וקרעפלך, שחושפים סיפורי חיים אישיים של כמה סבתות (וסבא אחד) ואת הסודות הקטנים של המטבח המסורתי. וכדי לחסוך לכם נסיעה לבני ברק בשיא החום, התפריט זמין גם במשלוח.
המסעדה היהודית, מצדה 12 בני ברק, עד חמישי (31.7), חמישי 11:30-00:00, שישי 08:00-14:00
"עמים וטעמים" באשדוד
אשדוד הולכת ומתמקמת במפה הקולינרית כיעד ששווה להגיע אליו, ולא רק בגלל אידי המיתולוגי והפיצות המופלאות של פארינו. לכבוד הקיץ שהגיע פסטיבל "עמים וטעמים" חוזר לעיר, ליומיים של חגיגת אוכל בלתי מרוסנת. טורו סושי, פאט גיי, מטילדה, ראיחונה, חומוס בראשית, בית החצ'פורי ועוד יאכילו את המבקרים בשלל מנות מכל העדות במחיר 20 ש"ח למנה, למשל באן אסאדו, אושפלאו, צ'יבורקי, ארנצ'יני, סביח והמבורגר דג. לצד הדוכנים, יתקיימו מופעי מוזיקה ויושק היין האשדודי הראשון "מצודת ים" – בלנד ישראלי מזן היעל הקדום וזני גפנים שהתגלו בפארק האקולוגי במצודת אשדוד-ים.
מדשאת גן אלישבע, אשדוד, שני-שלישי (21-22.7), 18:30-23:00
המבורגרים בעין גב
אם הגעתם לאזור הכנרת שימו בווייז את מרינדו, כי מסעדת הבשרים המעולה משיקה תפריט המבורגרים חדש ומסקרן, שמצדיק נסיעה לצפון. לדוגמה: סקיפי בורגר – המבורגר מבשר אנטריקוט עם חמאת בוטנים סקיפי, צ'דר, בייקון טלה, שבבי בוטנים וסירופ מייפל; בורגר בוקרי עם צ'ימצ'ורי, רוטב ברביקיו לבן, בשר מפורק מהמעשנה, צ'דר ופרמזן ובורגר אינדונזי עם ממרח סמבל פיקנטי, אננס בגריל ובייקון טלה (94-92 ש"ח). המנות מוגשות עם תוספת לבחירה (צ'יפס מרינדו/שעועית ירוקה/פירה/סלט חסה), ובתום הארוחה מומלץ לפשוט על מדפי ומקררי המעדנייה לטובת מזכרות טעימות.
מרינדו עין גב, קיבוץ עין גב, 04-6658555