התוצאות: חולדאי הוא ראש העיר הבא. הישגים לרשימות הדמוקרטיות

רון חולדאי. צילום: איליה מלניקוב. רקע: Shutterstock
רון חולדאי. צילום: איליה מלניקוב. רקע: Shutterstock

רון חולדאי הוא ראש העיר הבא של תל אביבי-פו עם כ-50 אחוז מהקולות, אורנה ברביבאי וציפי ברנד ברכו אותו על ניצחונו // הישגים בבחירות למועצה לרשימתו של חולדאי, רשימת יש עתיד/התל אביבים ורשימת מרצ-חוזה חדש // רשימות הימין המשיחי לא הצליחו להגדיל את כוחן // וגם אחוזי ההצבעה שהכניסו את העיר לפאניקה קרובים לאלה של 2018

28 בפברואר 2024

אחרי יום של היסטריה מוחלטת בבחירות המקומיות ברחבי תל אביב-יפו בגלל אחוזי ההצבעה הנמוכים ונבואות זעם על השתלטות חרדית-משיחית, הגיעו בלילה התוצאות ותושבי העיר החופשית יכולים לנשום לרווחה: תל אביב נשארת מעוז דמוקרטי וליברלי מובהק, הליכוד ועוצמה יהודית נכשלו בניסיונם להסתער על מועצת העיר וראש העיר יהיה רון חולדאי גם בחמש השנים הבאות. הפאניקה סביב אחוזי ההצבעה בעיר התגלתה כמוגזמת, כשבסופו של דבר אחרי ספירת המעטפות הכפולות יגיע אחוז ההצבעה בתל אביב-יפו קרוב מאוד לנתוני הבחירות הקודמות ומעל הממוצע הארצי.

>> מדווחים מהשטח: חג לדמוקרטיה. חג לבתי הקפה. חג לנהי אחוזי ההצבעה

בבחירות לראשות העיר טרם התפרסמו תוצאות רשמיות, והתוצאות הסופיות צפויות להתפרסם רק ביום חמישי לאחר ספירת המעטפות הכפולות של החיילים, אך לאחר ספירת כמחצית הקולות עמד חולדאי על כ-50 אחוז מהקולות לעומת 36 אחוזים לאורנה ברביבאי שקראה עליו תיגר מטעם יש עתיד, פער גדול יותר מזה שבו ניצח את אסף זמיר בבחירות 2018. המועמד השלישי, יובל צלנר, הפתיע כשזכה בכ-12 אחוזים מהקולות, אך לא הצליח לתרגם את התמיכה להצבעה לרשימתו, שמתנדנדת על סף כניסה עם מושב אחד במועצה.

ברביבאי מיהרה לברך את חולדאי על זכייתו כבר בשעות הבוקר המוקדמות, ואליה הצטרפה גם שותפתה במירוץ, ציפי ברנד מרשימת התל אביבים, אותה ייאלץ חולדאי לקבל כנראה שוב כסגניתו על אף מערכת היחסים הסוערת ביניהם לאורך הקדנציה הקודמת.

 

אחרי ספירת הקולות ב-99 אחוז מהקלפיות בעיר – כשקולות החיילים עשויים לשנות את התמונה המלאה – התפלגות הקולות בבחירות למועצה מסמנת הישג גדול לרשימתו של חולדאי עם 20 אחוז מהקולות, שעשויים להיתרגם לשבעה מושבים במועצה. מיד אחריה מתייצבת רשימת יש עתיד/התלאביבים, שעשויה להכניס כ-6 נציגים למועצה, ואחריה הרשימה המאוחדת של תנועות המחאה ומרצ עם הישג גדול של 16.6 אחוז מהקולות שיתורגם כנראה ל-5 מושבים במועצה. שלוש הרשימות הנ"ל לבדן מייצרות לחולדאי קואליציה יציבה במועצה, ואליהן צפויות להצטרף מרבית הרשימות הנוספות.

הפאניקה הייתה מיותרת. בחירות לעיריית תל אביב-יפו 2024 (צילום: שלומי יוסף)
הפאניקה הייתה מיותרת. בחירות לעיריית תל אביב-יפו 2024 (צילום: שלומי יוסף)

מי שיכולים להיות מעט מאוכזבי הם אנשי כולנו העיר, הרשימה היהודית-ערבית המשותפת, שקיוותה להפוך לרשימה השלישית בגודלה בעיר והסתפקה במקום הרביעי עם 7.7 אחוזים מהקולות, שעשויים לא להספיק ליותר משני מושבים במועצה. רשימת חילונים ירוקים של ראובן לדיאנסקי הגיעה למקום החמישי עם הישג נאה שיקנה גם לה כנראה 2 מושבים במועצה. נתן וולוך הנצחי, בן ה-86, יהיה גם במועצה הבאה לאחר שרשימת הגמלאים זכתה ב-4.3 אחוז מהקולות.

מאוכזבים. כולנו העיר, בחירות לעיריית תל אביב-יפו 2024 (צילום: שלומי יוסף)
מאוכזבים. כולנו העיר, בחירות לעיריית תל אביב-יפו 2024 (צילום: שלומי יוסף)

ובימין התל אביבי? ש"ס מובילה את ההצבעה העירונית עם 5.4 אחוז שעשויים לא להספיק ליותר ממושב אחד במועצה, ובעקבותיה מאמינים בתל אביב (4.6 אחוז) והרשימה המאוחדת של הליכוד ועוצמה יהודית עם 4.4 אחוז בלבד אחרי כל הרעש, הצלצולים וההיסטריה. רשימת תקווה חדשה מבית מדרשו של גדעון סער זכתה ב-3.8 אחוז מהקולות בלבד.

  1. תל אביב אחת 20.6% 
  2. יש עתיד/התל אביבים 18% 
  3. מרצ-חוזה חדש 16.6% 
  4. כולנו העיר 7.7% 
  5. חילונים ירוקים 6.2% 
  6. ש"ס 5.4% 
  7. מאמינים בתל אביב 4.6% 
  8. ליכוד-עוצמה יהודית 4.4% 
  9. הגימלאים 4.3% 
  10. תקווה חדשה 3.8%