טיים אאוט timeout

סיר הבשר: מסעדות הבשר הטובות בתל אביב

| מאת: שרון בן-דוד

יסלחו לנו הטבעונים אבל מעט מאוד דברים מצליחים להשתוות לריח ולסאונד של בשר על הגריל. תל אביב שופעת במסעדות בשר, חלקן חקוקות בספר דברי הימים של הקולינריה התל אביבית. הכינו את המזלגות וסכיני המסור: מסעדות הבשר הטובות בתל אביב

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/02/sizes/צילום_בן_יוסטר__ng_ספריבס_טלה_H_wo_680_382.jpg
תגידו יפה שלום לספריבס טלה, NG. צילום: בן יוסטר

על אף שתל אביב הפכה לאבן שואבת בכל הנוגע למסעדות צמחוניות או טבעוניות, שלא לדבר על קינוחים מושחתים או מאפים נימוחים, מתברר שגם הבשר נשאר רלוונטי, אפילו למי שמחפש מסעדות כשרות בתל אביב. חכמינו אמרו: מי שרוצה סטייק טוב, צריך לדעת לאן ללכת. ומי שלא יודע, הכנו עבורו את הרשימה הבשרנית הזו: מסעדות הבשר הטובות בתל אביב. אנחנו כבר שומעים את הצליל של הסטייק נוגע בפלאנצ'ה.

הדסון

המסעדה של השף מתן אברהמס היא סוג של גביע קדוש שכל אביר שולחן בשר חולם עליו. חומרי הגלם במה שנחשב למסעדת הסטייקים הטובה ביותר בארץ הם ברמה הגבוהה ביותר, ויעיד מי ששיחד מישהו מהמטבח והצליח להיכנס למקרר היישון – נתחים מובחרים שמטופלים במקצוענות לאורך כל שלבי הקצבות. הבשר מגיע מפרות ישראליות מבכירות בלבד ומחולק לנתחים שיוצאים אל המטבח כאשר הם מגיעים לדרגת היישון המתאימה. עד כאן ההסבר הטכני, ומכאן ניתן לתפריט לדבר. במנות הראשונות מככבת מנת חלונות ניו יורק, ריבועי סינטה ברוטב טופי יפני, ומבין הכריכים מומלצים ההמבורגר והסלופי ג'ו, שניהם מושחתים כנדרש. במחלקת הסטייקים בולטים נתחים בסגנון אמריקאי כמו דלמוניקו, דנבר וטומהוק. חלום קרניבורי כבר אמרנו?

הדסון בראסרי

והאדום היום אדום מאוד, הדסון בראסרי. צילום: מתן אברהמס

והאדום היום אדום מאוד, הדסון בראסרי. צילום: מתן אברהמס

חוות צוק המעדנייה

חוות צוק בעמק האלה היא המזווה ובית הגידול של המסעדה בצפון הרחוק של תל אביב. נתחי כבשים ועזים – האחרונים נדירים וכמעט שאין למצוא אותם כחומר גלם – מגיעים למסעדה מדי יום ונכנסים למטבח יחד עם גבינות, ירקות, שמן זית ומוצרים נוספים שגם הם מתוצרת החווה. החוואי תומר צוק והשף אסף שנער בוחנים כל בוקר את התוצרת ומחליטים מה ראוי לעלות על השולחן ובאיזו טכניקת הכנה, כדי לשמר את הטעם המקורי בצורה הטובה ביותר. בתפריט אפשר למצוא תמיד קרפצ'יו בקר קלאסי, המבורגרים משובחים, קבב של תומר וסטייקים, אך הדרך הנכונה לחוות את המקום היא להגדיר לשף מסגרת טעמים והעדפות ולתת לו להתפרע. המנות החד פעמיות מספרות סיפור שמעביר במדויק את האופי הפראי של הטבע בחווה. כמזכרת הביתה אפשר לרכוש במעדנייה הצמודה למסעדה נתחים ומוצרי בשר מתוצרת בית.

חוות צוק

קרקס על גחלים בחוות צוק (צילום: יח"צ)

קרקס על גחלים בחוות צוק (צילום: יח"צ)

NG

מסעדת הסטייקים שהוקמה בשנת 2003 נחשבת לאחת הוותיקות בארץ, מה שלא מונע ממנה להישאר רלוונטית. הלוקיישן הרומנטי בקומה השניה של מבנה ישן בנווה צדק משדר מסורת וקלאסיקה שבאים לידי ביטוי ביחס לבשר. ההתמחות של המקום היא בזני בקר מובחרים כמו שרולה, סימנטל והולשטיין, והצוות יודע לעקוב אחר מקום הגידול של כל פרה. עוד עובדה שחשוב לציין היא שהמסעדה עובדת עם מגדלים שנושאים את תו התקן "חי בריא", שמבטיח יחס הולם לבעלי החיים. חוץ מהסטייקים כדאי לשים לב לארוחת ברברים שמתקיימת פעם בחודש, שבה נתחי ענק מוגשים לשולחן ונאכלים בידיים כמו בסצנה ממשחקי הכס.

NG

אלוהי השילוב, המבורגר כבד אווז וקקאו, NG. צילום: רונן מלחן

אלוהי השילוב, המבורגר כבד אווז וקקאו, NG. צילום: רונן מלחן

מקום של בשר

עוד מסעדת בשר ותיקה בנווה צדק, במבנה עתיק מחופה אבן ירושלמית ממש בכניסה לשכונה. העיצוב הפשוט מאפשר להפנות את כל תשומת הלב לבשר, כי הוא העיקר כאן: ממנות פתיחה כמו נתח קצבים וסטייק טרטר ועד לסטייקים משובחים. אנטריקוט, פילה וסירלוין מוגשים במידות "צנועות" של 200-450 גרם. לקרניבורים כבדים או לזוג מיועדים נתחים על עצם שנמכרים במשקל, ובראשם פורטרהאוס חלומי בצלייה מושלמת. כשהנתח יורד מהגריל אפשר לצרף לו רוטב ציר בקר, גבינה כחולה או חרדל שמנת ומגוון תוספות (לחובבי הז'אנר, התרד בשמנת יעלה זיכרונות מפיטר לוגר). מצד שני אפשר פשוט להסתפק בבקבוק יין ממקרר היינות העשיר, כי כשמדובר בבשר איכותי יין הוא התבלין הטוב ביותר.

מקום של בשר

מקום של בשר. צילום: יח"צ

מקום של בשר. צילום: יח"צ

מיט בר

במדינות מתוקנות מקום שמלאו לו 20 שנה נחשב מוסד. סצנת המסעדות הישראלית דורשת ממי שמשתתף במשחק לחדש כל הזמן, אבל מיט בר הולכת בנחישות בדרך שלה ועושה אותו דבר שנה אחרי שנה כדי להצטיין. בתפריט לא תמצאו עלעלי מיקרו ופרחים למאכל. במקום זאת יש בו סלט ביצים עם בצל מטוגן ושמאלץ, חציל קלוי עם טחינה ועוד מנות שנראה כאילו נותרו עמוק בניינטיז. מה שנראה אולי קצת מיושן בראשונות מתברר בעיקריות כקלאסי, ואכן באגף זה של התפריט מופיעים סטייקים משובחים במשקל, נקניקיות בקר מתוצרת בית, פילה לבן כמו פעם וספייריבס ברוטב תפוזים ודבש. למיט בר לא באים לראות ולהיראות אלא לאכול בשר, ומה שתקבלו פה הוא הטוב מסוגו.

מיט בר

עסיסי ושמן, מיט בר. צילום: יח"צ

עסיסי ושמן, מיט בר. צילום: יח"צ

M25

ויזואלית קשה לקרוא למקום של השפים ירון קסטנבוים ואקס-קפה 48 יונתן בורוביץ' מסעדה. מדובר במקבץ של כמה שולחנות שבימים עמוסים זולג לרחוב עם ריהוט פחות קונבנציונלי – ארגזים ככיסאות למשל –  ונראה במבט ראשון כמו חמארה שיצאה משליטה. מה שכן מושך לכאן את כל נחילי הקרניבורים הוא הבשר, שמגיע מקצביית מיט מרקט הצמודה. M25 נוצר לאחר שהביקוש לתוצרי הגריל במקום עלה על ההיצע. כעת המנות מוגשות באופן קצת יותר מאורגן, רק אל תצפו למפות לבנות ומלצרים מעונבים. הנתחים חורגים משגרת הסטייקים הרגילה וקורצים למוצרים ארטיזנליים כמו נקניקיות פורט, שיפודי חוט שדרה, לשון מעושנת ועוד.

M25, סמטת הכרמל 30, שני 11:00-19:00, שלישי-חמישי 11:00-23:00, שישי 11:00-16:30, שבת-ראשון סגור, 03-558-0425

הקבב של M25. צילום: אנטולי מיכאלו

הקבב של M25. צילום: אנטולי מיכאלו

פונדק דה לוקס

שתי שלוחותיו של מיזם הבשר, הפונדק בשוק הפשפשים והטראק בדיזינגוף, מתמחות במה שמסתמן בשנים האחרונות כבון טון קרניבורי – בשר בעישון ארוך ומוצרים בייצור עצמי. אלה מגיעים מהמפעל הצמוד HOOK, שמוכר גם ללקוחות פרטיים. בתפריט של הפונדק, חלל קטן ומעוצב שנשפך לסצנת השוק, אפשר למצוא כריכי בשר (נסו את האונטריב ביצה רכה ומיונז צ'יפוטלה), נקניקיות, בשרים מעושנים במשקל ועוד. אם הפונדק הוא מקום קולי לשבת בו על בשר ובירה, הטראק פונה יותר לכיוון סטריט פוד ומתמחה בסנדביצ'ים והמבורגרים שהמילה שחיתות קטנה עליהם: בורגר 50/50 בקר ובייקון, נקניקיה תאילנדית, כריך בריסקט וקריספי צ'יקן מהחלומות. לקינוח נסו את הגלידה האמריקאית עם בייקון, שילוב מוצלח מאין כמוהו. בדה לוקס מפלרטטים לעתים עם טרנד Nose to Tail שעושה שימוש בחלקים הפחות מקובלים של בעל החיים, והתוצאות מפתיעות.

דה לוקס

פונדק דה לוקס.  צילום:בן יוסטר

פונדק דה לוקס. צילום:בן יוסטר

דיקסי גריל בר

המסעדה של השף חיים כהן נפתחה בשנת 1993, מה שמתייג אותה כאחת המסעדות הוותיקות ביותר בעיר. את הרלונטיות שלה מגדיר התור שמשתרך מחוץ לדלת, במיוחד בשעות הקטנות של הלילה כשרוב המסעדות סגורות ואזרחי תל אביב הלומי מאנצ'יז. הסגנון מוגדר כסטייק האוס מנהטני ואת המקצוענות אפשר להרגיש בכל פרט, מהשירות ועד למנות. סטייקים מבשר מקומי שנבחר בקפידה ועבר יישון במסעדה הם היהלום שבכתר, אבל גם אם לא בא לכם לרדת כרגע על פילה או סינטה יש מספיק אופציות בתפריט – ספייריבס מופלאים, פילה חזיר עם כרוב, בייקון ותפוח עץ, המבורגרים מושחתים ועוד. התוספות מיתולוגיות אף הן, במיוחד ההום פרייז שאף מסעדה אחרת לא מצליחה לשחזר בהצלחה.

דיקסי גריל בר

אנטרקוט בורגר בדיקסי. צילום: אסף רזון

אנטרקוט בורגר בדיקסי. צילום: אסף רזון

 

איציק הגדול

לא בדיוק המקום הראשון שהייתם חושבים עליו כמסעדת בשר איכותית, אבל למקרר היישון של איציק הגדול אין בכלל מה להתבייש. שימו בצד את מצעד הסלטים (יותר מ-25 סוגים), הלחם שנאפה בטאבון אבן, הקבב והשיפודים ולכו על סטייקים מבשר עגלות שמנות מגידול מקומי: אנטריקוט עם עצם, מדליוני פילה בקר, סטייק רוסיני ועוד, וכולם בדרגת צלייה מדויקת למשעי. המשקיענים – כי בשר איכותי הוא דבר לא זול – מוזמנים להתפרע עם סטייקים מבשר ואגיו (קובה ביף) עסיסי, שמקורו בבקר שניזון בדגנים ומוגש כניו יורק סטייק, טיבון, אנטרקוט והיהלום שבכתר – פורטרהאוס 600 גרם. אם מגיעים בקבוצה של ארבעה ומעלה מומלץ לנסות את מיקס הבשרים שכולל בנוסף לסטייקים גם צלעות כבש, נתח קצבים, קבב ופרגיות.

איציק הגדול

גם הסטייק גדול, איציק הגדול. צילום: חן אסולין

גם הסטייק גדול, איציק הגדול. צילום: חן אסולין

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: ea568bea4078947