טיים אאוט timeout

14 מסעדות ובתי אוכל מומלצים בירושלים

| מאת: עמית אהרונסון

מגיעים לפסטיבל הקולנוע ה־34 בירושלים, או סתם מבקרים בעיר? עמית אהרנסון, מגיש "חדשות האוכל של ישראל" ומבקר המסעדות של המקומון הירושלמי "כל העיר", בוחר את המסעדות ובתי האוכל שתרצו לאכול בהם (חוץ ממחניודה כמובן)

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/07/sizes/ביר-באזר-ירושלים-צילום-אנטולי-מיכאלי-17_h_wo_680_382.jpg
ביר בזאר ירושלים (צילום: אנטולי מיכאלו)

ברחבי העיר

אנה

המסעדה החדשה בבית אנה טיכו המשופץ היא בשורה מרעננת במסעדנות הירושלמית. מקום שמצליח להיות קודם כל מסעדה איטלקית מודרנית ויפהפייה, שהייתה עובדת בקלות בכל עיר בעולם, ורק אז להזכיר שהוא כשר וחלבי (וגם בעל מטרה טובה – הכשרה של נוער בסיכון לקריירה קולינרית). בתפריט פסטות טריות בעבודת יד, שלוש פיצות דקיקות (סטייל טוטו), מנת קרודו דג נפלאה, ירקות צלויים וכמה קינוחים מדויקים. אפרול שפריץ או כוס קפה קר על המרפסת כאן לצד אחת המנות הן בגדר מאסט למבקרים בעיר, עם או בלי קשר לפסטיבל.

בית אנה טיכו, הרב אג"ן 10, 5434144־02

רביולי גבינת ריקוטה ותרד ברוטב פומדורו (צילום: נועם פריסמן)

הבשורה המרעננת, אנה (צילום: נועם פריסמן)

פי בריבוע

מעטים הדברים שכיף יותר לנשנש בין סרט לסרט מאשר פיצה דקיקה ופריכה עם כוס בירה או קמפרי סודה קטן על יד. בדיוק בשביל זה ישנה פי בריבוע, פיצריית הבוטיק הקטנה שבמורד רחוב קרן היסוד, מרחק חמש דקות הליכה מהסינמטק. מכאן נולדה פיצריית פנמה שפועלת בכיכר מילאנו, והנוסחה זהה – פיצה טרייה, פסטות טריות שמרודדות ונחתכות לפי הזמנה וסלט הפנצנלה הכי טרי ומוצלח בארץ. ואם שמתם לב לכך שהמילה "טרי" חוזרת על עצמה בטקסט הזה בהטיות שונות זה לא במקרה – זה באמת כל הסיפור של המקום הקטן הזה.

קרן היסוד 36, 5635555־02

סאטיה

ממש צמוד לפי בריבוע נמצאת המסעדה של השף אילן גרוסי, מאבות הקולינריה הירושלמית החדשה. המסעדות של גרוסי הפכו לחביבות הקהל המקומי בעיקר בזכות האוכל הפשוט והנפלא שהוא מגיש, אך לא פחות מכך בזכות האירוח החם והלבבי. המושג "פינוק" מקבל בדרך כלל משמעות יוצאת דופן כשיושבים בסאטיה, וזה לא נוגע ללקוחות קבועים או למקורבים בלבד. התפריט גדול, מהסוג שבו שכל אחד ימצא לפחות כמה דברים לאכול. ובכל זאת כמה המלצות: מעורב ירושלמי של ים, שניצל עגל עם עגבניות קונקסה ופרמזן וברוסקטות של ספייסי טונה או של תבשיל שפונדרה.

קרן היסוד 36, 6506808־02

מנת דגים בסאטיה ירושלים (צילום: זוהר קליגמן)

חביבת הקהל, סאטיה (צילום: זוהר קליגמן)

קפה קדוש

המוסד הירושלמי נכנס לשנת הפעילות ה־50 שלו וממשיך להיות אחד מבתי הקפה הטובים ביותר בעיר. ביום שישי בבוקר תצטרכו להזמין כאן שולחן מראש או להיות נכונים לעמידה בתור, וגם בימים ובשעות אחרים המקום נוטה להיות מפוצץ בירושלמים שיודעים מה טוב להם. ויטרינת הקינוחים והמאפים משגעת במיוחד (אל תפספסו את הקרואפין, הכלאה בין קרואסון למאפין), והתפריט (הכשר חלבי) מוכיח שאוכל בתי קפה יכול להיות הכל חוץ מבנאלי ומשעמם. כריכי קרואסון, טוסטים מושקעים, כמה פסטות. בקיצור – קיש וסלט זו לא מילה גסה.

שלומציון המלכה 6, 6254210־02

קפה קדוש (צילום: אנטולי מיכאלו)

המוסד, קפה קדוש (צילום: אנטולי מיכאלו)

טלביה

האח השקט והמופנם של משפחת מחניודה מסתתר לו מתחת לתיאטרון ירושלים ומשמש מפלט נעים וטעים מהחום הירושלמי במרחק הליכה מהסינמטק. בשעות הבוקר אפשר ליהנות כאן מצלחת דגים מלוחים, אגז בנדיקט לפי הספר או פרנץ' טוסט אידיאלי, והחל מ־12:30 בצהריים המטבח עובר לפאזה של בראסרי קלאסי ומוקפד עם מנות "עולם ישן" עשויות היטב – שרימפס קוקטייל, סלט אנדיב, מולים וצ'יפס או ביף בורגיניון. תפריט יינות רחב וכמה קוקטיילים הופכים את טלביה למקום שקל מאוד להיכנס אליו, אבל לא פשוט בכלל לצאת ממנו.

תיאטרון ירושלים, שופן 5, 5811927־02

מונא

מפות לבנות, אווירה סקסית ושירות מצוין – מונא היא כנראה מסעדת הפיין דיינינג היחידה בעיר, והיחידה שתתברג בקלות גם לרשימת המסעדות הטובות בארץ. השף מושיקו גמליאלי ושותפיו הצליחו להפוך את מונא למקום שיכול לשרת באותה מיומנות זוג בערב רומנטי, תייר בודד על הבר או משפחת גרגרנים. בטן חזיר עם שעועית לבנה, ניוקי עם תרד וחמאת מרווה וקלמרי עם שקדי טלה וסופריטו פלפלים הן חלק מהמנות בתפריט. לקינוח אל תוותרו על עוגת הגבינה שמוגשת עם סורבה מופתי של שמנת חמוצה ופלפל סצ'ואן.

בית האמנים, שמואל הנגיד 12, 6222283־02

מונא (צילום: אלה ברק)

אווירה סקסית, מונא (צילום: אלה ברק)

צ'אקרה

בבר־מסעדה הוותיק של ערן פרץ, שבחמישי־שישי בערב תמצאו בו את הוויב הכי נכון עם האנשים הכי נכונים בעיר, לא מנסים להמציא את הגלגל הקולינרי – בתפריט תמצאו מנות שכבר פגשתם באלף מסעדות אחרות (הלו חציל בטחינה) – אבל הביצוע כאן, כמו השירות המתוקתק, הוא לעילא ולעילא. התפריט הים תיכוני מכוון למכנה משותף רחב יחסית, ומציעה מנות קלאסיות (כמו סלט קיסר מושלם עשוי מצ'אנקים פריכים של חסה ברוטב סמיך ואוממי; ג'מבו שרימפס, מלח ים וצי'לי; צ'יזבורגר וכו') בצד ספיישלים יומיים מוצלחים כמו קריסטל שרימפס ובייקון, או לוקוס שלם בגריל פחמים. צ'אקרה אמנם יקרה מעט, אבל בשביל אי של שפיות חילונית בבירה המתחרדת – משלמים!

המלך ג'ורג' 41 ירולשים, 02-6252733

שפים ואנשי אוכל ממליצים: אוכל הרחוב הטוב ביותר בירושלים 

שוק מחנה יהודה

כמעט מדי שבוע נפתחים בשוק בתי אוכל ומקומות בילוי חדשים שמצטרפים לשחקנים הוותיקים (מחניודה, עזורה, סטקיית חצות). אם החלטתם לקפוץ לשוק בין הסרטים, הנה כמה תחנות שכדאי לשים אליהן לב:

קרייב

המסעדה הזו שנפתחה לפני פחות משנה ברחוב השקמה שבשוק תנפץ לכם בקלות ולרסיסים קטנים מאוד כל מה שחשבתם על מסעדות כשרות. מדובר, ככל הנראה, במקום שמגיש את הסטריט פוד המשודרג המושחת והמענג ביותר בישראל, וגם זה שהכי קרוב בטעמיו למקור האמריקאי. ומכיוון שעכשיו אתם נוחרים בבוז ואומרים לעצמכם "נו, עוד מקום של דוסים עם תחליפי גבינה ובייקון", אני מציע לכם פשוט לשתוק ולמלא את פיכם בגירסה המקומית לסנדוויץ' הרובן, בסליידר של הקריספי צ'יקן, בצ'יפס עם הצ'ילי, בטאקו דג או בהמבורגרים הקטנים. אה, ואל תשכחו את בוריטו ארוחת הבוקר – הדבר הכי מוצלח שאפשר לתחוב לקיבתכם אחרי ליל שתיית אלכוהול מוגזם. השף של קרייב, טוד ארונס, הוא חוזר בתשובה, מה שכנראה מסביר את האיכויות הכמעט בלתי נתפסות של המקום – רק מי שנהנה בחייו מאיזה צ'יזבורגר עם בייקון אחד או שניים יכול לייצר תחליפים כל כך טובים, כאלה שיגרמו לכם להרהורי כפירה – בחזירות.

קרייב. צילום: דיוויד זימנד

קרייב. צילום: דיוויד זימנד

קרייב, השקמה 1 ירושלים, 6272830־02

 

פורטונה

שיפודייה מהדור החדש, עם טיפול מוקפד בבשרים, עם מעורב ירושלמי עסיסי וטעים, עם כמה סלטים מוקפדים תוצרת בית (במקום מצעד אינסופי של צלוחיות בינוניות) ועם צ'יפס מופלא בעבודת יד, שמשום מה הפך למצרך נדיר מאוד בעיר.

פורטונה, הערמונים 2 ירולשים, 5001787־02

ארחנטו

מינימליזם הוא שם המשחק בדוכן האוכל הארגנטינאי של השף לוקס סיטרונוביץ', מי שגדל במחלקת הנוער של "מחניודה" ופיקד על מסעדת "הסדנא" לפני שיצא לדרך עצמאית. בארחנטו, שנמצא בשוק העיראקי, הכוכב האמיתי הוא תנור הג'וספר, שממנו שולף לוקאס שורה של אמפנדות בעבודת יד במילויים מרתקים כמו בשר טלה עם תמרים או אסאדו עם זיתים וביצה קשה. יש גם כריכים קטנים של עוף מפורק או בשר צלוי ואפילו אופציה מתוקה אחת, אבל לא הרבה יותר מזה. בירה מהחבית נמזגת לכוסות קטנות, כמו במולדת בדרום אמריקה, ויש גם יין אדום פשוט וזול. בין אם במסגרת של סיבוב אלכוהול ונשנושים בין המקומות הטובים של השוק ובין אם בביקור ממושך יותר, מדובר בלוקיישן מהנה עד מאוד.

ארחנטו אמפנדס. צילום: מתן כץ

מינימליזם מבורך, ארחנטו אמפנדס (צילום: מתן כץ)

 

ביר באזאר

האח הירושלמי של בר בירות הבוטיק המקומיות משוק הכרמל, שמראה שגם אחים שנולדו לאותם הורים יכולים ללכת לכיוונים שונים לגמרי. מגוון הבירות המרשים לא משתנה, אבל התפריט בגרסה הירושלמית בשרי ומושחת יותר (וגם כשר) וקורץ במובהק לתיירים ולקהל האנגלוסקסי הגדול שמתגורר בעיר. מה זה אומר? שיש צ'ילי דוג, סנדוויץ' פסטרמי חם עם קולסלאו ועוגת תפוחי עץ חמה עם סירופ מייפל וג'ק דניאלס. נו, אתם כבר בדרך?

ביר בזאר ירושלים (צילום: אנטולי מיכאלו)

בירות בוטיק, ביר בזאר (צילום: אנטולי מיכאלו)

ביר בזאר, עץ החיים 3 ירושלים, 6712559־02

אישטבח

מעטים המקומות שמדגימים מהו מטבח ישראלי חדש טוב יותר מאשר בית המאפה הזה, שמשלב מאכל בסיסי סורי/כורדי בשם שמבורכ עם שורה של ירקות כבושים, ממרחים וצ'אטנים נוסח יהדות הודו. התוצאה היא מקום פשוט, זריז, מפתיע ושמח, שמאז נפתח לפני כשנה לא מפסיק לגדול.

אישטבח

סביח אריכא

ירושלים חפה באופן כמעט מוחלט מסביחיות ייעודיות, ועל כן לא קשה להכריז שאת המנה הטובה ביותר בה תמצאו אצל איתי אריכא ברחוב אגריפס. מצד שני, ברגע שתאכלו את המנה הזאת תבינו שהיא לא רק הכי טובה בירושלים, אלא נותנת בקלות פייט למוסדות סביח מפוארים מאזור המרכז. חצילים שמטוגנים ברגע ההזמנה, פיתות חמות שלא נקרעות לעולם ומגוון תוספות מינימלי, טרי ומדויק.

שוק מחנה יהודה (צילום: אבישי טייכר)

שוק מחנה יהודה (צילום: אבישי טייכר)

סביח אריכא, אגריפס 83 ירולשים

10 סרטים שחייבים לראות השנה בפסטיבל ירושלים

 

מתחם התחנה

הקפטן

דוכן הבורגרים שואב את השראתו מרשת שייק שאק האמריקאית, ויוצק את עקרונות הפעולה שלה לתבנית ירושלמית כשרה. אין בייקון (שבאופן כללי תתקשו למצוא בעיר) ואין תוספת גבינה. אז מה יש? קציצות טריות ועסיסיות, לחמניות באפייה במקום ובעיקר צ'יפס עבודת יד בטיגון כפול, מהטובים שאפשר למצוא היום בבירת ישראל.

דוד רמז 4, התחנה הראשונה ירושלים, 6535239־02

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 750d02952ce142a498