מעורבות חברתית לסטודנטים: המדריך המלא
מתי בפעם האחרונה התנדבת או היית חלק מארגון חברתי? שיפוץ בתי קשישים, התנדבות למען בעלי החיים או משחק מחשב עם קשישים - כל האפשרויות שלך לתת בחזרה במקום אחד. כתבה מתעדכנת
תאים באוניברסיטה
תא אנימלס – אוניברסיטת תל אביב
מטרת התא: סטודנטים וסטודנטיות הפועלים/ות למען בעלי החיים במסגרת מוסדות הלימוד שלהם, אשר צמצום ומניעת סבלם של בעלי החיים בסביבת בני האדם עומד לנגד עיניהם.
מה עושים? הפעילות מתבצעת במגוון דרכים: החל מהסברה בדוכנים ופעילות שטח, דרך ארגון הרצאות ודיבייטים ועד הנגשת הטבעונות בקפיטריות. בין אם זה עידוד לאימוץ חתולים וכלבים מהסגרים או עידוד הפסקת צריכת מוצרים מתעשיות המתעללות בבעלי חיים – בתא פועלים בכדי להעלות את המודעות בקמפוס לנושאים אלו ומה שביניהם.
איך להצטרף? אפשר למלא טופס הצטרפות באתר האינטרנט, ליצור קשר דרך עמוד הפייסבוק של התא וכמובן להיפגש פנים מול פנים בדוכנים בקמפוס ובפעילויות השונות.
תזמורת אגודת הסטודנטים והסטודנטיות
מטרת הפרויקט: לנגן ולהופיע ביחד. התזמורת מקיימת כ-3 קונצרטים בפני הקהל הרחב בכל שנה, במסגרתם הנגנים מנגנים מוסיקה ממגוון סגנונות ותקופות (מוסיקה קלאסית, מודרנית, ג'אז, מוסיקה מסרטים, מוסיקה ישראלית וכו').
מה עושים? התזמורת קיימת מזה עשור ומורכבת מסטודנטים ובוגרים של אוניברסיטת תל אביב, אשר נפגשים פעם בשבוע לחזרה בימי חמישי בערב. בכל שנה התזמורת מקיימת קונצרט בסוף כל סמסטר, וכן קונצרט נוסף במהלך חודש מרץ. השנה, התזמורת קיימה קונצרטים בתחילת חודש ינואר בנושא "מלחינות מרחבי העולם", תקיים קונצרט במרץ בנושא "מוסיקה מסרטי אנימציה" וכן קונצרט סוף שנה במהלך חודשי הקיץ. בנוסף לחזרות ולקונצרטים, התזמורת שמה דגש משמעותי על הפן החברתי, ומקיימת מספר רב של פעילויות ומפגשים חברתיים במהלך השנה.
איך להצטרף? נגני כלי נשיפה/ כלי הקשה אשר מעוניינים לקחת להצטרף בתזמורת מתבקשים לשלוח מייל לכתובת המייל של התזמורת tau.band@gmail.com . יתכן שנגנים חדשים יתבקשו לעבור אודיציה לפני קבלתם לתזמורת. יש גם עמוד פייסבוק!
האחווה הגאה – אוניברסיטת תל אביב
מטרת התא: ליצור קהילה של סטודנטיות.ים להטא"בים וחבריהם שתקדם את טובת הקהילה ותעורר מודעות, קבלה ומרחב בטוח בקמפוס ומעבר לו.
מה עושים? נפגשות אחת לשבועיים לפעילות חברתית שכוללת פעולה מתודית, עיסוק בתכנים להט"בים כמו נטיות מיניות פחות מוכרות, הקהילה הטרנסית ועוד. בנוסף, האחווה מקדמת אירועים לכלל הסטודנטים בקמפוס בנושאים החשובים לקהילה הגאה.
איך להצטרף? יש לאחווה דף פייסבוק וקבוצת ווטסאפ. בנוסף, ניתן ליצור קשר עם אייל, מנחה האחווה: 052-6948373.
תל-אביביות: התא הפמיניסטי באוניברסיטת תל-אביב
מטרת התא: קידום השיח והעשייה הפמיניסטיים באוניברסיטת תל-אביב ובקרב סטודנטיות באוניברסיטה.
מה עושות? התא הפמיניסטי באוניברסיטת תל-אביב, תל-אביביות, הוא קבוצה של נשים, ע"י נשים, ועבור נשים בקמפוס. אנחנו גוף אקטיביסטי שפועל בתוך אוניברסיטת תל-אביב סביב נושאים שמעסיקים ומשפיעים על סטודנטיות ועובדות אוניברסיטה. אנחנו שואפות להיות הפנים של פמיניזם בקמפוס אוניברסיטת תל-אביב, להנגיש את העשייה הפמיניסטית, ולייצג מגוון רחב של סטודנטיות באוניברסיטת תל-אביב, ממגוון אתני ודתי, ומכלל הפקולטות. הצטרפו אלינו, וביחד נפעל לקמפוס בטוח ופמיניסטי יותר, עבור כל הסטודנטיות והסטודנטים!
איך להצטרף? מוזמנות לעקוב אחר פעילות התא בפייסבוק ובאינסטגרם ולשלוח הודעה אם אתן רוצות להצטרף לתא ולפעול איתן. מוזמנות גם לפנות עם כל שאלה, בקשה, או הצעה.
התנדבות ומלגות
זהב לגיל הזהב
מטרת הפרוייקט: שיפוץ בתים של קשישים קשי יום.
מה עושים? אחת לחודש נפגשת קבוצה של מתנדבים ובעלי מקצוע, ומשפצת דירות במצב קשה בהן חיים קשישים. השיפוץ בסיסי, אך משנה את איכות חייהם של הקשישים בצורה ניכרת. הפרויקט נעשה בשיתוף פעולה עם מחלקות הרווחה העירוניות, שמפנות את הפרוייקט למקרים הזקוקים לעזרה.
איך להצטרף? צרו קשר במייל zahavlegilhayahav@gmail.com
פעמונים
מטרת הפרוייקט: חינוך וליווי כלכלי למשפחות
מה עושים? ארגון פעמונים שואף למציאות שבה משפחות בישראל מנהלות חיים כלכליים מאוזנים ואחראיים בדרך ישרה, מציאות שתסייע לבניית חוסן כלכלי וחברתי. הארגון פועל בכל רחבי הארץ באמצעות אלפי מתנדבים, ומספק מענה רחב ומגוון לעשרות אלפי משפחות בשנה. ההתנדבות בפעמונים לסטודנטים, כוללת ליווי משפחות שנקלעו לקשיים כלכליים. תפקיד המלווה הוא ללוות ולהדריך את המשפחות כיצד לנהל נכון את כלכלת הבית השוטפת וכיצד להתמודד עם חובות העבר. הליווי מתבצע בזוגות של סטודנטים מכל תחומי הלימודים, העוברים הכשרה מקיפה ומגובים ע"י ראש צוות וסוללת מומחים ממגוון תחומים.
איך להצטרף? ניתן לפנות במייל: tau@paamonim.org
"לא משאירים אף סטודנט לבד"- הנחיית קבוצות מקוונות לתמיכה בסטודנטים.
מטרת הפרויקט: הפלטפורמה של 7chairs הוקמה כדי לתמוך באנשים המתמודדים עם מצבי חיים. תמיכה של קבוצת שווים בהנחייה מקצועית, המאפשרת אנונימיות, נגישות טכנית וכלכלית. הפתרון פוגש את האדם במקום ובזמן שהוא צריך ובמידה המתאימה לצורת החיים הנוכחית. עד היום השתתפו אלפי אנשים בקבוצות והוכשרו מאות מנחים. קיימות קבוצות לחולי סרטן, בני משפחות, בעלי צרכים מיוחדים, גירושים, פיטורים, חולים כרוניים ומתמודדי נפש.
מה עושים? מרכז מקוון לתמיכה קבוצתית מרחוק בסטודנטים לפי שיטת 7chairs. קבוצות של 7 משתתפים ומנחה הנפגשים פעם בשבוע למשך שעה בהתכתבות במרחב מקוון ייעודי המאפשר שיח קבוצתי ושיתוף. הפלטפורמה שומרת על הסטינג (Setting) היחודי של קבוצה, חלל מוגן ובטוח עם 7 משתתפים ומנחה הנפגשים פעם בשבוע למשך שעה וחצי. הקבוצה סובבת סביב נושא מסוים והמשתתפים קבועים. ניתן להיות אנונימים כלפי חברי הקבוצה האחרים.
איך להצטרף? ניתן לשלוח מייל: info@koone.org
הלל באוניברסיטת תל אביב
מטרת הפרוייקט: לחזק את זהותם היהודית של סטודנטים ישראלים ולהעמיק את תחושת שייכותם לעם היהודי.
מה עושים? במסגרת הלל באוניברסיטת תל אביב יחשפו סטודנטים ישראלים למגוון הרחב של קהילות וזהויות יהודיות הקיימות בעולם. הארגון מזמין סטודנטים לקחת אחריות על זהותם האישית – להיחשף, לחקור וליצור עולם אישי וקהילתי המחובר לאלפי שנות תרבות יהודית מגוונת ועשירה. במסגרת הפעילות, הלל מבקשים ליצור קהילה מעורבת בחברה הישראלית ובעם היהודי – זאת תוך התמקדות בשלוש פלטפורמות מרכזיות: 1. תכניות תהליכיות. 2. אירועים לקהל הסטודנטים. 3. תכניות "מפגש" – מפגשים עם צעירים מהעולם.
הלל באוניברסיטת תל אביב פועל במסגרת ארגון הלל העולמי – ארגון הסטודנטים היהודיים הגדול והוותיק בעולם אשר פועל בלמעלה מ550 מרכזים בארה"ב, קנדה, דרום אמריקה, רוסיה, אירופה, ישראל ועוד.
איך להצטרף? מוזמנים לעקוב אחרי מגוון ההזדמנויות שהארגון מציע בפייסבוק, באינסטגרם ובאתר האינטרנט.
לקביעת פגישת היכרות כללית ניתן לפנות למנהלת ההלל, קרן דיקסטרו: 03-6407961, kerend@hillelisrael.org
קורסים עם ערך מוסף
קורס "היבטים אתיים וחברתיים של מדעי המחשב והנדסת תוכנה"
מטרת הקורס: להפגיש סטודנטים למדעי המחשב עם ההשלכות העמוקות של הטכנולוגיה על החברה, וליצור שיח על הקשר שבין טכנולוגיה ואתיקה, על האפשרויות החדשות לחיים יחד שנוצרות, עם ההזדמנויות והסכנות שבהן.
מה עושים? במסגרת הקורס, שמועבר הסמסטר לראשונה בין כתלי האוניברסיטה, נוצר דיון ער ועמוק בקשר שבין עולם התוכנה לחברה, למשפט ולעולם האמיתי. בקורס דנים בסוגיות מגוונות החל מאחריות של כותבי קוד, דרך פרטיות ומשילות, שוויון ואפלייה הנגזרות ממערכות בינה מלאכותית ועד למערכות לנשק אוטונומי. המרצה של הקורס היא ד"ר תומר שדמי, המתמחה במשפט וטכנולוגיה וחוקרת זכויות אדם ודמוקרטיה במרחב הדיגיטלי.
איך להצטרף? הקורס מבוקש מאוד וההרשמה אליו פתוחה לסטודנטים וסטודנטיות מתארים ראשון ושני ממדעי המחשב ומהמסלול המשולב של מדעי המחשב והנדסת תוכנה.
"תשומת לב: קשישים צעירים ומשחקי מחשב" – קורס משלב עשיה חברתית.
מטרת הקורס: להבין מהו קשב בצורה לא שגרתית – מצד אחד ללמוד מהו קשב לפי דיסציפלינות שונות, מצד שני ללמד קשישים לשחק במשחקי מחשב שמאמנים יכולות קשב מסויימות.
מה עושים? במסגרת תכנית "מתחברים פלוס" פועל קורס משלב עשייה בו לומדים מהו קשב מזוויות שונות (פילוסופיה, חקר המוח, פסיכואנליזה ועוד), מגבשים אסטרטגיות להבנת הקשב במימדים שונים, ומיישמים את היידע שנלמד בפעילות עם קשישים המגיעים למרכזי יום ומועדונים חברתיים. משחקי המחשב נועדו לאמן לתת תשומת לב לכמה אובייקטים בו זמנית.
איך להצטרף? ניתן להרשם לקורס בשנת הלימודים תש"פ דרך הבידינג (מספר קורס 1883-0103-01). הקורס מזכה ב-4 נקודות זכות בחוגים מסויימים (קולנוע, רפואה, התכנית הרב-תחומית במדעי הרוח, מסלול הנדסה-רוח).
רוצה לצרף פרוייקט חברתי לכתבה? צרי/צור איתנו קשר בעמוד הפייסבוק של מגזין תזה