אולי אכלתם פרנץ' טוסט, אבל לא את של חיים כהן. ולנו יש מתכון
ממולא בגאנש שוקולד, נספג בבלילה מתוקה ומכוסה בשמנת אלוהים אדירים כמה שאנחנו רוצים לנסות את הפרנץ' טוסט הסליזי הזה מהשף שהביא לנו את ההום פרייז של דיקסי
4 מנות | 1:15 שעות | קל | כשר | ארוחות בוקר
>> למתכונים נוספים של חיים כהן באתר השולחן
החומרים: (טבלת מידות ומשקלים)
לבריוש
1 חלת בריוש
50 גרם חמאה
לבלילה
1 מכל שמנת מתוקה 38% שומן
1 ביצה
1 חלמון
1 מקל וניל (או כפית תמצית וניל)
1 כף אבקת סוכר
לתותים
250 גרם תותים שטופים, מנוקים מגבעולים וחצויים ל־2 (ניתן להחליף בכל פרי שאוהבים: בננה, פירות יער, שזיף וכו')
1 כף סוכר
לגאנש שוקולד
250 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
1 מכל שמנת מתוקה 38% שומן
להגשה
1 גביע שמנת חמוצה 15%
אופן ההכנה
לתותים
1
בקערה שמים את התותים והסוכר ונותנים להם לנוח יחד בטמפרטורת החדר כשעה.
לגנאש שוקולד
2
בסיר, על אש נמוכה, ממסים שמנת ושוקולד עד שמתקבל מרקם חלק. מסירים מהאש ומעבירים לשק זילוף.
לבלילה
3
מערבבים את כל חומרי הבלילה.
לבריוש
4
פורסים את החלה לפרוסות בעובי של 2.5 ס"מ (2.5 אצבעות) ובעזרת סכין עושים כיס (חריץ).
5
מזליפים את גנאש השוקולד לתוך כיס הבריוש וטובלים את הבריוש בבלילת השמנת למשך כ־30 שניות מכל צד.
6
במחבת ממסים חמאה ומטגנים את הבריוש משני הצדדים עד לקבלת צבע חום זהוב (אם השוקולד בורח, לא נורא).
להגשה
7
מקציפים בעזרת מזלג את השמנת החמוצה (כמו שטורפים ביצה) כדי שתהיה אוורירית ובעלת מרקם חלק. מניחים את הבריוש על צלחת הגשה ומפזרים מעל באופן חופשי שמנת חמוצה ותותים, ואם רוצים מתפנקים בעוד גנאש שוקולד.