פיפי'ז נסגרת והופכת לחלל לפעילות קולינרית

האסייתית הזעירה והאהובה משכונת פלורנטין מפסיקה את פעילותה כמסעדה ותקיים פסטיבלי אוכל רחוב וסדנאות. מנת הפועלים המיתולוגית תימכר אחת לחודש בכמות מוגבלת

פיפי'ז (צילום: אנטולי מיכאלו)
פיפי'ז (צילום: אנטולי מיכאלו)
10 ביוני 2018

שנת 2018 בקושי עברה את קו החצי וכבר מסתמנת כשנה רעה לקולינריה. לסגירות של אסיה, אורנה ואלה ודה באן מצטרפת פיפי'ז, שמפסיקה לפעול כמסעדה ועוברת למתכונת קצת שונה – באמצע החודש הנוכחי (יוני) המקום ייפתח כגלריה לאוכל. בתפריט: פסטיבלי אוכל רחוב, סדנאות, ארוחות פרטיות ומעבדת יצירה קולינרית.

עוד כתבות מעניינות:
>> ברק אהרוני ומלכת החלות של לונדון
>> שמחה לעיד: ממתקי הרמדאן ואיפה קונים אותם
>> ירוקים זה שמחה: מסעדת הבריאות אורבן שמאן מנגישה לכם סופר פוד

פיפי'ז. עד שתגידו די. צילום: אנטולי מיכאלו
פיפי'ז. עד שתגידו די. צילום: אנטולי מיכאלו

"אני לא סוגרת לגמרי. זו בסך הכל התארגנות מחדש לצורך שינוי קונספט. נשאבתי לתוך העסק, כמו שקורה להרבה קולגות במקצוע", מנסה הבעלים והשפית יפעת תבואה לרכך את הבשורה. "באתי מתוך עולם של יצירה ונתתי את אותו הדבר בכל יום עד שלא היה לי כוח לחדש יותר. עכשיו הזמן שלי להתפנק".

בשנתיים מאז פתיחתה של פיפי'ז בחלל שאכלס בעבר את הביסטרון של יהלומה, היא התקבעה בתודעה התל אביבית כאחת המסעדות האסייתיות הטובות בעיר. ביקורות מפרגנות ומיעוט שולחנות יצרו תור קבוע מול הדלת.

בדיוק כשהיה נראה שהמסעדה בדרך הנכונה להפוך למוסד, פרסמה תבואה פוסט בעמוד הפייסבוק של פיפי'ז שמסביר את הסיבה לשינוי: "אני אוהבת לחלום. בשבילי, פיפי'ז היא חלום שמתגשם ושמבחינתי הוא בתחושת שליחות. אבל הרוטינה משעממת אותי ואני אוהבת ללמוד ולהיות בתנועה כל הזמן. אני מקבלת על עצמי את התפקיד להביא לחיים שלכם דברים חדשים ומרעננים, דברים שתרגישו בפה ובלב. אני שמחה לחלוק אתכם בהתרגשות גדולה שהחל מחודש יוני הקרוב הפיפיז יפעל במתכונת חדשה במסגרתה אקיים בימי שני ערבי יקיטורי ובימי חמישי פסטיבל אוכל רחוב אסיאתי עם תפריט משתנה. אקיים גם סדנאות וארוחות קונספט אותם אפרסם לפי תאריכים מדי חודש. ובחלק מהזמן פשוט אפתיע ואבשל לכם אוכל מנחם שתוכלו לקחת הבייתה. בואו לשתות איתי לימונדת ליים כי חם כבר כאילו אוגוסט".

הטוק טוק של פיפי'ז. צילום: אנטולי מיכאלו
הטוק טוק של פיפי'ז. צילום: אנטולי מיכאלו

פסטיבל אוכל הרחוב המדובר יתקיים בכל יום שני בשבוע החל מ-11.6, ובכל פעם יוגש תפריט אחר. בשלב ראשון אפשר לצפות ללחמניית חלב תאילנדית במילוי פיש בול רכים עם מיונז שומשום שחור, בצל ירוק, ליים כבוש וכוסברה; דים סאם קארי וקשיו ברוטב קארי עם בק צ'וי, קוביות אננס, למון גראס וסוכריות קופצות ("תאמינו לי שזה יעבוד"); ומון קייק – מאפה שמוגש בראש השנה הסיני במילוי אווז בסלרי קונפי, חלמון כבוש, ציר אווז וחמשת התבלינים.

"האוכל שלי אף פעם לא עבד לפי מדינות אלא כפרשנויות לאוכל אסייתי כמו שעשיתי עד היום. גם בפסטיבל תהיה איזושהי יצירה חדשה. אני רוצה לקחת את זה כל פעם לכיוון שונה ויהיו קוקטיילים שילוו את המנות". המחירים צפויים להמשיך בקו הנגיש של פיפי'ז, כ-45 ש"ח למנה במקסימום, כדי לאפשר מנעד טעימות רחב.

בנוסף, משתתפי הסדנאות החדשות שיתקיימו לצד פסטיבלי האוכל, יוכלו להיכנס למטבח, לבשל יחד עם תבואה ולקבל טיפים שמבוססים על הידע שהיא צברה. "אני רוצה לתת כלים לאנשים שמארחים או אוהבים בעצמם אוכל אסייתי, כדי שאם הם ניגשים לחומר גלם יהיו להם 5-6 מתכונים בסיסיים שאפשר לבנות מהם ארוחה מלאה, דברים שיכולים להתאים גם לסלט וגם לעוף. אני בעיקר מתרכזת ותמיד התרכזתי בטעמים וברטבים. הם בעיני אלה שעושים בסופו של דבר את האוכל, וזה מה שאלמד".

פיפי'ז, גדלתי בשנה. צילום: אנטולי מיכאלו
פיפי'ז, גדלתי בשנה. צילום: אנטולי מיכאלו

לכל מי שחרד לגורלה של מנת הפועלים המפורסמת – אורז, ברוקולי, בצל ירוק, בזיליקום, כוסברה ליים, בצל מטוגן וצ'ילי עם תבשיל בקר או טופו–אל חשש. המנה, שזכתה למעמד מיוחד, תימכר אחת לחודש בכמות מוגבלת. "אנשים ממש דאגו מה יקרה למנה הזו ואני רוצה להרגיע אותם שהיא לא תיעלם", היא צוחקת, ומבטיחה לשמור על תקשורת ישירה שאפיינה את פיפי'ז. "אני מתכננת להיות בסטודיו במהלך היום ולחלק טעימות. אנשים יוכלו לשבת לדבר איתי יותר מאשר פעם והדלת תהיה פתוחה למבקרים. אני אוהבת שאנשים באים לדבר איתי ולהתייעץ. עכשיו פשוט יהיה לי יותר זמן אליהם ולעצמי".

זבולון 5, 03-6476363