פה זה לא אירופה: 25 מסעדות אסייתיות שאסור להחמיץ בתל אביב

ככה פותחים שולחן. TYO (צילום אסף קרלה)
ככה פותחים שולחן. TYO (צילום אסף קרלה)

תל אביב התאהבה במסעדות אסייתיות. עם כל הכבוד לגל האיטלקי ולשגעת ההמבורגרים, הגיוון האינסופי של מטבחי המזרח הרחוק מציף את העיר גם בזמן המלחמה בהיצע הולך וגדל של מסעדות, מזללות ודוכני אוכל רחוב מכל קצווי היבשת. באנו לעשות סדר: הנה האסייתיות הכי טובות בעיר

תל אביב התאהבה באוכל אסייתי. זה לא חדש, אבל 2023 הייתה שיאו של תהליך בהתעצמות: לא עוד צ'ילי מתוק וטריאקי מתוק על עוף מוקפץ. לא רק סושיות ונודלסיות. יותר מסעדות מהגרים מתוקות. הבלחות וייטנאמיות. נציגות אותנטית ליפן תאילנד והודו, אבל גם לפיליפינים, דרום קוריאה ונפאל. מה שהתחיל כטפטוף אקזוטי לפני עשור הוא כבר שיטפון תל אביבי קלאסי.

>> פופ אפ הראמן שהתאהבנו בו התפתח לבית קפה יפני בשוק הכרמל
>> מצאנו את התאילנדית האותנטית ששוק הכרמל צריך. במחיר שאנחנו צריכים

שוק הכרמל מתחיל להיראות כמו שוק אוכל מהמזרח הרחוק, אוכל הרחוב האסייתי בעיר גם הוא הולך ומשתכלל והרשימה שלפניכם מכילה כמה אופציות בתחום ברמה בינלאומית גבוהה. גם בתוך הטראומה הלאומית המתמשכת של שבעה באוקטובר, נראה שהיזמות הקולינרית בז'אנר רחוקה ממיצוי הפוטנציאל שלה. הראשון שיביא לכאן מזללה קוריאנית רצינית עשוי לקחת את כל הקופה. אתם יודעים למי לשלוח את התמלוגים.

אונאומה

"לא רק שיש כאן אוכל תאילנדי טעים שלא מתעקש לשרוף לך את החך בשם האותנטיות (אלא אם תבקש) אלא שהוא מגיע עם חיוך, שירות נעים ובעיקר VFM מעולה. מקום שאתה יכול לבוא אליו (בהנחה שיש מקום), לאכול טוב ולשלם כמו בקרליבך של פעם", כתב המבקר שלנו לאחר ביקור במסעדה של בני הזוג רובי ואונאומה חן, ישראלי ותאילנדית שעברו משוק הכרמל לחלל מרווח יותר. לא סתם אונאומה מככבת גם ברשימת מנות המשלוח הטובות ביותר בוולט.
קרליבך 15

אונאומה. נאם טוק (צילום: משלוחה)
אונאומה. נאם טוק (צילום: משלוחה)

איסאן

המסעדה הקטנה בשוק הכרמל, כנראה כור מחצבתן של תאילנדיות אותנטיות, היא מקום עצירה מועדף בין דוכני הפיתות לירקות. שפית ילידת צפון תאילנד מכינה מנות ממחוז איסאן, ואם לא תעצרו אותה בעת ההזמנה החריפות תשרוף אתכם.
רבי עקיבא 22

אל מאנו

אזור התחנה המרכזית הוא כר פורה למסעדות אסיאתיות אותנטיות, ואל מאנו היא ייצוג מצוין: מטבח וייטנאמי ופיליפיני שהתאחדו תחת קורת גג אחת במקום שמציע את הטוב מכל העולמות – ספרינג רול, סלט מנגו, פו ועוד ועוד. למעשה, מרוב שהיא טובה, כמעט חשבנו לשמור אותה לעצמנו.
יסוד המעלה 46

באן מי 13

"הכריך ש'באן מי 13' בנו, אותנטי או לא, הוא פשוט יצירת אמנות. הבגט פריך לשלמות, סופג את טעמי הפאטה, האיולי ומעט צ'ילי סודני שנותן חריפות קלה ונעימה, מחוזק על ידי ערוב החמוצים והירקות הקרירים ומסתיים עם גימור טעמי הבשר", כתב המבקר שלנו על המזללה הווייטנאמית בשוק לוינסקי, ואנו רק נוסיף ונגלה שכדאי מאוד לטעום גם מרק פו.
נחלת בנימין 107

באן מי נונג

עוד מזללת כריכים וייטנאמיים שמאחוריה סופרגרופ קולינארי – השפים גיא רובננקו (רפאל, אקסטרה־ברוט מקונג) ולילך רווה (אסיה) ואנשי האלכוהול יובל סופר ודן קרייצר (ג'ין קלאב סופרים, גסט רום, AKA44). הספוט הקטנטן מציע כריכי באן מי מסוגים שונים, סלטים, משקאות ברד וחליטות, וכל מה שמתחשק לפאב פור להגיש באותו רגע נתון.
מקווה ישראל 1

בית תאילנדי

איך נאמר זאת יונית, למצוא שולחן בבית תאילנדי זו משימה כמעט בלתי אפשרית. בכירת המסעדות התאילנדיות בעיר ממשיכה להוות יעד לפודיז בזכות הקפדה על כל פרט ואוכל שמהמם את החושים. באנקר, כבר יותר מ-20 שנה ברציפות.
בוגרשוב 8

בית תאילנדי (צילום: יהונתן בן חיים)
בית תאילנדי (צילום: יהונתן בן חיים)

גברת קוטייאו

מסעדונת השוק היא כל מה שטוב באוכל הרחוב התאילנדי: טעמים בועטים ואווירת נו נונסנס, שולחנות קטנים בסמטה צדדית ואוכל לא מתחנף שמתאים לעונת השנה – מרק לוהט בחורף, סלט קריר ורענן בקיץ. רק תוודאו באינסטה שמתי הבעלים והשף נמצא כי לפעמים הוא בורח לתאילנד, מה שמאוד מובן.
יום טוב 1

גורקה

"גורקה קיטשן היא אולי לא מטבח גורמה, אבל היא מסעדה אדירה בתמצית שלה – מקום שאתה מגיע אליו, מקבל אוכל טוב עם טעמים נהדרים, עם שירות מתוקתק ובמחיר מצחיק במונחים תל אביבים. קפיצה קטנה, נעימה וטעימה לחו"ל", כתב המבקר שלנו על המסעדה ההודית-נפאלית בנווה שאנן. נסו ותיווכחו ותזמינו לנו סוקוטי וצ'יקן טיקה.
ראש פינה 16

גורקה קיטשן (צילום: יחסי ציבור)
גורקה קיטשן (צילום: יחסי ציבור)

התאילנדית בסמטת סיני

בכל פעם שמתחשק לנו משהו חם ומנחם שאינו מרק עוף אנחנו מתניעים את האפליקציה ומזמינים טום ג'וד, מרק צח עם כדורי עוף, פטריות וירקות, שאמא כלשהי בתאילנד בטח מכינה כשמישהו חולה. הטעמים העדינים יוצאי דופן במנעד התאילנדי ולכן כדאי להתנסות בעוד מנות בישיבה במקום (אנחנו מתים על סמטת הר סיני) או במשלוח.
הר סיני 1

טאיזו

הזוכה ששברה את כל השיאים בטקס פרסי האוכל, שש שנים ברציפות, משתבחת עם השנים בכל הפרמטרים. שף יובל בן נריה ממשיך לפתח את התפריט ולאחרונה הוא הוסיף מנות אינדונזיות, מטבח עשיר ויפהפה שאין לו ייצוג בארץ. הערב ההודי, בראנץ' שישי ושבת צהריים הם עדיין מניה בטוחה ותפריט היין מפתיע בגיוונו ואיכותו. תרגישו נוח להפציץ את המלצרים והסומלייה בשאלות, נראה שהם ממש נהנים מכך. ב-2020 אפילו קראנו לה המסעדה הכי טובה בארץ, וזה לא שיותר מדי השתנה בשלוש השנים האחרונות.
מנחם בגין 23

שיפודי סאטה אינדונזיים. טאיזו (צילום אסף קרלה)
שיפודי סאטה אינדונזיים. טאיזו (צילום אסף קרלה)

טנדורי לנד'ס אנד

אחרי 42 שנים בכיכר דיזנגוף, סגרה רינה פשוקרנה את מסעדת טנדורי המיתולוגית – מחלוצות הקולינריה האסייתית האותנטית ברמותיו הגבוהות בישראל – ופתחה בלוקיישן יפהפה את טנדורי Land's End על טיילת הרברט סמואל בקיץ האחרון, בפורמט מעודכן ומשודרג כולל ארוחות בוקר הודיות נפלאות. המלחמה הבריחה מהמקום את גדודי התיירים שמצאו בו מקום טוב מאוד לאכול בו, דבר נדיר באזור, אז עכשיו הוא מחכה רק לכם.
הרברט סמואל 76

יאקימונו

הסניף המיתולוגי ברוטשילד הפך אמנם לעוד מועדון, אך היפנית האהובה ממשיכה בכל הכוח מהסניף הכשר במלון הילטון. שרימפס כבר אין בתפריט אך ארוחת הטעימות המוגשת כאן היא עדיין חוויה בלתי נשכחת.
הירקון 205

יאקימונו הילטון (צילום יעל בונפיס, wolt)
יאקימונו הילטון (צילום יעל בונפיס, wolt)

ליי פו

לא כל ארוחה אסיאתית חייבת להתחיל בתפאורת עלי דקל ולהסתיים בקוקטיילים נוצצים. דווקא הפשטות והאוטובוסים שעוברים בסמוך עושים את ליי פו למסעדת רחוב אותנטית ומותירים את הבמה לשו מאי, וון טון, באנז ועוד מנות אסיאתיות בתמחור הוגן.
בוגרשוב 31

ליי פו (צילום: יחסי ציבור)
ליי פו (צילום: יחסי ציבור)

למפור

כשאייל שני משתף פעולה עם מי שהיו בעלי מסעדת האנוי האהובה, אפשר לצפות לתבשיל טעים. אוכל טוב, אווירה קלילה ולא מחייבת ומחירים סבירים, השילוש הקדוש האהוב עלינו, מייצרים מסעדה קלילה ולא יומרנית, שאנו מוצאים את עצמנו חוזרים אליה שוב ושוב.
קינג ג'ורג' 30

מנה שתגרום לכם להתעלף מאושר. בטן החזיר של למפור (צילום: אריאל עפרון)
מנה שתגרום לכם להתעלף מאושר. בטן החזיר של למפור (צילום: אריאל עפרון)

מונאר

הדאבה הצמחונית־טבעונית הקטנה מיועדת לכל מי שיש לו בלב חור בצורה של הודו, אבל לא רק. דוסות, אידלי, קארי וסמוסה צבעוניים ומתובלים בסגנון דרום הודו מוגשים בצניעות נעימה ובטעם שמעורר זיכרונות רחוקים.
נחלת בנימין 68

מנטנטן

מסעדה יפנית שהיא הרבה יותר מסושי, שלא לומר הראמן הטוב בעיר לדעת רבים. אין כמו לשבת על כיסאות נמוכים, לזלול מנות באווירת שינג'וקו ולהתפעל שוב ושוב מהאסלה הכי מפנקת בעיר.
נחלת בנימין 57

מנטנטן (צילום: אנטולי מיכאלו)
מנטנטן (צילום: אנטולי מיכאלו)

נאם

מסעדת אוכל הרחוב התאילנדי היא מעוגני המטבח האסייתי החזקים בעיר. טעמים אותנטיים, שירות נעים, אווירה וקוקטיילים פירותיים משרטטים דיל שתמיד מצליח.
קינג ג'ורג' 84, דיזינגוף 275

סון רון

האחים אופיר (השפית) ורתם גוטמן יצרו פיוז'ן מוצלח ביותר בין המטבח האסיאתי לעל האש. עוף טעים ורך במרינדת יוגורט שנארז כמו לאפה בתוך נאן ומחבר את כל מה שאנחנו אוהבים בעל האש עם כל מה שאנחנו אוהבים באוכל הודי הוא כל מה שאפשר לבקש.
יהודה הלוי 44

יש אחד לכל אחד. סון רון. צילום: מתוך האינסטגרם של סון רון
יש אחד לכל אחד. סון רון. צילום: מתוך האינסטגרם של סון רון

סלאס

השף אור גינסברג עושה את הדבר שלו, בדרך כלל עם דגים מעולים שבמעולים, בדרך כלל עם טאץ' יפני נועז וצבעוני, לרוב בפורמט אומקסה (ארוחת טעימות יפנית) ולעיתים קרובות בשת"פים מרתקים עם שפים אחרים. ואם זה גדול עליכם קולינרית או כלכלית, אפשר להתנסות ביכולות של גינסברג גם בפורמט הצנוע יותר של קיצ'וקאי, האיזקאיה הסמוכה שבבעלותו. אתם תודו לנו אחר כך. אפשר גם עכשיו. תנחום 6

קאב קם

בתקופת הקורונה, בר האוכל מבית היוצר של בית תאילנדי תפקד בצורה מחתרתית כאי של שפיות. כשהמגפה תמה הוא חזר לעצמו המוכר והאהוב עם אוכל חריף, מתובל וחזירי בקטע טוב. שבו על הבר והרשו לברמן המיתולוגי אדי ניומן ולצוות להוליך אתכם במסע שכולו ביסים עוקצניים, אלכוהול ואירוח מופתי.
לינקולן 11

קאב קם (צילום: מתן כץ)
קאב קם (צילום: מתן כץ)

קפה טאיזו/טאיזו טאון

מאז שנפתח אי שם בזמן הקורונה קפה טאיזו נמצא אצלנו במועדפים בגלל המטבח האסייתי המיוחד של טאיזו, ששואב השראה מאזורים שונים ומטבחים שונים ברחבי אסיה. ואז נוסף הקוג'י בורגר, שילוב ממכר בין שווארמה להמבורגר, בשר בקר צלוי באיטיות על עמוד מסתובב בלחמניית חלב רכה. בעקבות ההצלחה המשוגעת התרחב הפופ אפ ומנת הפלאים מוגשת במקביל לתפריט הקבוע בכל יום (למעט ראשון ושישי) בשעות 18:00-22:30, רק בישיבה במקום. ביג לייק.
החשמונאים 99

קוג'י בורגר, הגביע הקדוש (צילום גל קולוג)
קוג'י בורגר, הגביע הקדוש (צילום גל קולוג)

NAPALI PASAL

מסעדה נפאלית קטנטנה בכניסה למדרחוב נווה שאנן, עם תפריט קבוע שמשתנה בהתאם לעונה והשוק. המנה המומלצת מכולן היא כמובן מומו – כיסון נפאלי בעבודת יד מאודה או מטוגן במילויים שלוקחים את חוש הטעם הרחק מזרחה.
נווה שאנן 46

מומו נפאלי בפאסל. צילום: ניב טובול
מומו נפאלי בפאסל. צילום: ניב טובול

VONG

המסעדה הוותיקה סללה את הדרך למזללות הבאן מי שצצות בעיר בימים אלה והרימה את המסך מעל למטבח הווייטנאמי. וכרגיל אפשר תמיד לסמוך על מנת הצ'ה קה לה וונג האהובה.
רוטשילד 15

וונג (צילום: יחצ)
וונג (צילום: יחצ)

TYO

היפנית מנווה צדק ידועה כמעוז סלבס ובלינג. ברוח הזמן וההעדפה המסתמנת למנות קטנות ליד אלכוהול, הכריז שף יאמה סאן על ימי שלישי כ-IZAKAYA NIGHTS, אז הופכת המסעדה לאיזקיה יפנית מסורתית עם תפריט של מנות קטנות במחיר תקרה של כ-50 ש"ח שמוגשות לצד תפריט סאקה מגוון.
שבזי 58

שלישי איזקאיה. TYO (צילום אסף קרלה)
שלישי איזקאיה. TYO (צילום אסף קרלה)

Shi Shi

שי־שי הוא מענה אסייתי חד משמעי לקרייב לטעמים אסייתיים־מערביים עזים. מאנץ' אולטימטיבי שמורכב מלאפה שקפקפה רטבים, ירקות ועוף, דגים או טופו, קערות אורז, סלטים ומרקים, כשעל הכל חתום בית היוצר המצוין של מסעדת מאנטה ריי.
אבן גבירול 33