זאת זוהרה. והיא יודעת בדיוק איפה טמונים בכם כוחות אינסופיים

זוהרה (צילום: דניאל וגמן)
זוהרה (צילום: דניאל וגמן)

היא זמרת-יוצרת ומפיקה-מלחינה שכבר כבשה מחוזות באירופה עם שילוב בין מוזיקה ערבית, אלקטרונית וג'אז, ועכשיו זוהרה עם סינגל חדש לקראת אלבום שני ומסר רלוונטי: "הרצון להיטיב עם אדם אחר מלא באנרגיה יצירתית. זה משהו שגילינו על עצמנו ב-7.10, התעוררנו מתרדמת שאסור שניפול אליה שוב"

25 במרץ 2024

>> זוהרה היא מבצעת, כותבת, מפיקה ומלחינה עם השפעות מגוונות של מוזיקה אלקטרונית, ג’אז ומוזיקה ערבית. כעת היא מוציאה סינגל חדש – "Savta" (עם קליפ שזכה ב-European Music Video Awards) מתוך אלבומה השני. האלבום תוכנן לצאת לפני כמה חודשים, אך עקב המלחמה הוצאתו נדחתה. השיר "סבתא" עוסק ביכולת להתמודד עם חוסר וודאות ולאמץ את הלא ידוע, מהבחינה הזאת הוא הרגיש רלוונטי מאוד ולכן יוצא עכשיו

מגיל 86 עד גיל 90 סבתא שלי עברה מגפה עולמית, מהפכה משטרית ומלחמה, זו הנוכחית. לפני זה היו עוד 86 שנה.
לא חשבנו אז ב-2019 שהכל הולך להאיץ ככה. כאילו., באמת, זה מרגיש שכקבוצה וגם כאינדיבידואלים – כל המבנים המוכרים לנו מאבדים תוקף בזה אחר זה ואנחנו פשוט חייבים להתאים את עצמנו כל הזמן למציאות שמשתנה בקצב מסחרר. מוכרחים להיות בתנועה ולחזק את השריר הזה של ההסתגלות, כי אחרת החרדה עולה על מאתיים. 

מה שבטוח, הטלטלות אלה, ובעיקר הבדידות שמגיעה איתן מאתגרות עוד יותר למי שנולדו לפני 90 שנה כמו סבתא שלי, סבתא נינט האגדית. אי אז ב-2020, כשרק פרצה מגפת הקורונה, נדבקנו כל המשפחה המורחבת בזן הלא נחמד של הנגיף וכמה מאיתנו (ביניהן סבתא ואני) סחבנו תסמינים רעים לאורך חודשים ארוכים. 

אחרי המחלה, פתאום בגיל 88, סבתא התחילה להראות סימנים של דיכאון וחרדה. האישה הזאת שעלתה לארץ ממרוקו עם שישה ילדים קטנים, גידלה שבעה ילדים למופת בשכונת נווה שרת בדוחק כלכלי, שהיא באמת הדבר הכי קרוב לסופרוומן שאפשר להעלות על הדעת, התקשתה להתמודד עם חיים שבהם היא מרגישה לא טוב וגם לבד כל הזמן, כי לבוא לבקר אותה הפך להיות סכנה לחייה. 

זוהרה (צילום: דניאל וגמן)
זוהרה (צילום: דניאל וגמן)

כשכתבתי את השיר "Savta", כתבתי אותו לה ולכל האנשים שהרכבת נוסעת מהר מדי בשבילם, שגם ככה מרגישים קצת מחוץ למעגל וכל תנודה חזקה מהרגיל סוגרת להם את הלב וגורמת להם לרצות להתחבא מתחת לשמיכה עד שהכל יעבור. לא ידעתי אז שהמציאות תפתיע עוד כל כך הרבה פעמים והתחושה הזאת של חוסר האונים תדלג בינינו כמו וירוס עקשן ותחפש אצל מי להשתקע.

הקליפ של השיר, שביימה ברגישות לילך ידידיה (וזכה בקטגוריית 20 הקליפים הטובים בתחרות Europe Music Videos Awards), מתרכז בדמות של הסבתא, והוא כולו מתרחש בחדר השינה שלה, כשהתקשורת שלה עם העולם החיצון היא רק דרך מסכים ודמות שמוקרנת על חלל החדר. הקליפ מעביר את תחושת הבדידות והניתוק של הסבתא ואת הערגה לאדם קרוב אך בלתי מושג, ערגה שלצערנו קיבלה רלוונטית חדשה בימינו.

זוהרה (צילום: עידן מאור)
זוהרה (צילום: עידן מאור)

כשהרגשתי חוסר אונים מול הקושי של סבתא שלי, נוצר מזה שיר. המקום הזה שרוצה להטיב עם אדם אחר הוא מלא באנרגיה יצירתית. זה משהו שגילינו על עצמנו גם כחברה ב-7.10, כמו התעוררנו מאיזה תרדמת שאסור שניפול אליה שוב. לכולנו יותר מאתגר עכשיו, למי יותר ולמי פחות. ביכולת לראות שהקושי הוא יחסי ולהיאסף עבור אדם אהוב ועבור מאבק גדול מאיתנו – טמון כוח אינסופי.