אוכל רחוב בלחמניה: המנות הכי טעימות ב-2022 (עד עכשיו)

ג'פריס. צילום: גיל אבירם
ג'פריס. צילום: גיל אבירם

כריך - זה כל מה שצריך! תל אביב שופעת כריכים מצפון ועד יפו, ואנחנו לקחנו על עצמנו כמטרה לאכול את כולם. אלו כל ההמבורגרים, טוסטים, כריכי מעדניות, סליידרים וכל מה שבלחמניה שהכי אהבנו ב-2022, עד כה. היי, יש עוד זמן ואנחנו תמיד שמחים לקבל מתמודדים חדשים

ג'פרי'ס

מה זה: הבן דוד האמריקאי העשיר של הטוסט-נקניק.
איזה לחם: לחמניות מחמצת פריכות ופרוסות בריוש קסטן.
מה שמים בתוכו: נקניקים (ברמה גבוה), נקניקיות (באיכות מפתיעה) וגם בשר אונטריב מפורק ועוד.
דבר המבקר: "הבשר תפס מקום מרכזי, הרטבים והגבינה השתלבו באופן מושלם עם הבצל וטעמי מתקתקות חזקים התנגשו בהנאה בחריפות הקלה. זה כריך מיוחד, מספק ואפיל משתלם יחסית מבחינת המחיר" (לביקורת המלאה).
ידידיה פרנקל 7
לפרטים נוספים

תשכחו מכל מה שידעתם על טוסט נקניק. ג'פריס (צילום: גיל אבירם, מתוך עמוד הפייסבוק Jeffrey's)
תשכחו מכל מה שידעתם על טוסט נקניק. ג'פריס (צילום: גיל אבירם, מתוך עמוד הפייסבוק Jeffrey's)

דליסימו

מה זה: מה שהיה קורה אם הומר סימפסון היה מכין לעצמו כריך ממעדניה איכותית.
איזה לחם: הכלאה בין בגט ללחמנייה.
מה שמים בתוכו: כדורי בשר ברוטב מכוסים בגבינת פרובלונה; קממבר עם פטריות, פסטו ודבש; תערובת בשרים של אסאדו בקר ואסאדו טלה עם צ'ימיצ'ורי ואיולי צ'ילי ועוד.
דבר המבקר: "לפני שנגסתי בכריך הגנבתי לפי חתיכת אסאדו טלה קטנה שנפלה מפאת חוסר מקום, וקריאת ההתלהבות שיצאה מפי היתה רק רמז לבאות. רצועות בשר בעלות טעם עז ונפלא מגולגלות בשפע בתוך הלחם הנפלא, מרוחות בצ'ימיצ'ורי נהדר ומתאספות לביס שאלוהים ישמור. למה לא ידעתי שמעדניות מסוגלות לכזה כריך?" (לביקורת המלאה).
הרצל 4

פשוט מגניפיסו. כריך דליסימו של "דליסימו". צילום: עמוד המסעדה
פשוט מגניפיסו. כריך דליסימו של "דליסימו". צילום: עמוד המסעדה

GDB

מה זה: המבורגר אללה-יסתור שלקח למבקר שלו זמן מה להגיע אליו, אבל זה היה שווה כל רגע.
איזה לחם: לחמניית של השף והאופה ערן שוורצברד, כן אלה עם כיפת שום, שמצליחות להיות לא מתוקות מדי (אבל כן מלכלכות למדי).
מה שמים בתוכו: המבורגר טעים במיוחד, אבל עם כמויות תוספות על סף הטירלול – גבינות, אנטריקוט,
דבר המבקר: "הביס, אני מודה, משגע. גל רכיבים שטף את פי במגוון טעמים ובאיזון קוסמי מסוים. נכון, לא כל הטעמים בלטו וחלק כלל לא תרמו, אבל המכלול נשאר טעים מאוד" (לביקורת המלאה).
אבן גבירול 22

GDB (צילום: אנטולי מיכאלו)
GDB (צילום: אנטולי מיכאלו)

טיפיקו

מה זה: כריף עוף ברוטיסרי שנראה גרוע, אבל נטעם מדהים.
איזה לחם: ג'בטה קטנה ופריכה.
מה שמים בתוכו: הו, כאן מגיע הקסם. תערובת נפלאה של חתיכות עוף ברוטיסרי, עגבניות שרופות, בצל צלוי, סלרי ואיולי חריף מרהיב שפשוט גרם לי ללקק את האצבעות.
דבר המבקר: "חתיכות עוף קטנות, ענניות, עסיסיות ומלאות טעם עדין שרק הודגש מהיותו כריך קר. ככה עושים כריך מעוף רוטיסרי, עם מחשבה על התמונה הרחבה והבנה שהבשר הוא לא העיקר, אלא רק עוד חתיכה בפאזל"(לביקורת המלאה).
נחלת בנימין 1

אל תסתכלו בקנקן. הכריך של "טיפיקו". צילום: מתן שרון
אל תסתכלו בקנקן. הכריך של "טיפיקו". צילום: מתן שרון

מלט רום

מה זה: ארץ פלאות של לחמים, בשרים וגבינות, ואחד המקומות הכי טראשים וסליזיים – בקטע טוב – בכל תל אביב.
איזה לחם: לחמניות חלה רכה (תכלס זה יותר כמו בריוש עדין) ובעיקר הסליידרס המדהימים – סוג של לחם שום אוורירי קלוי.
מה שמים בתוכו: בשרי אסאדו, המבורגרים מוגזמים (מומלץ בחום) עם קורנדביף, מק&צ'יז והמון המון המון גבינות.
דבר המבקר: "זה אוכל מלכלך ידיים, ושווה כל כתם שמן על המכנס. טראש עשוי כהלכה, עם הנאה מהאוכל, הבנה של הרעב ובעיקר רצון לספק חוויה פוקחת עיניים" (לביקורת המלאה).
אבן גבירול 24

הסליידרים של מלט רום. צילום: אינסטגרם/ meltroom.tlv
הסליידרים של מלט רום. צילום: אינסטגרם/ meltroom.tlv

מרלן

מה זה: המבורגריה מגבעתיים שנחתה במרכז העיר עם כריך עוף מטוגן כל כך קראנצ'י עד שאנחנו עדיין מנסים להירגע מהרעש היפה הזה.
איזה לחם: לחמניית המבורגר רכה ומתקתקה.
מה שמים בתוכו: המבורגר מצוין במגוון תוספות, אבל בעיקר את כריך העוף המטוגן נוסח קנטאקי.
דבר המבקר: "היה ברור שמדובר בחיה מסוג אחר. מגדל דו קומתי של חתיכות חזה עוף מטוגנות בבלילה עבה וקראנצ'ית ברמות עם תיבול פיקנטי קל וביס כל כך מרעיש עד שהייתי צריך לאכול אותו בשושו שלא להפריע לשכנים. יא בא לה, זה כל מה שאני רוצה מכריך עוף מטוגן, ועוד ב-49 ש"ח בלבד". (לביקורת המלאה).
מלכי ישראל 8

הקריספי צ'יקן של מרלן (צילום מתוך עמוד האינסטגרם Marlen.Burger)
הקריספי צ'יקן של מרלן (צילום מתוך עמוד האינסטגרם Marlen.Burger)

Cheese Bar

מה זה: טוסט מוגזם וסליזי כמיטב המסורת האמריקאית עם טוויסטים ישראלים כיאה לשוק הכרמל.
איזה לחם: לחם מחמצת או לחם קסטן.
מה שמים בתוכו: קציצת המבורגר שמפורקת על הפלאנצ'ה עם בצל, גבינה מותכת, חמאה ומלפפון מוחמץ; חמאה, גבינות, תרד בחמאה וביצה ועוד.
דבר המבקר: "זה לא בדיוק טוסט, אפילו לא גריל צ'יז, בטח לא המבורגר ובעיקר לובש צורה של מאנצ' חדש שמשלב בין כל החלקים הנ"ל למפלצת שמנונית ומושחתת במיוחד" (לביקורת המלאה).
יום טוב 17

טוסט גבנ"צ גורמה. צ'יז בר (צילום יעקב בלומנטל)
טוסט גבנ"צ גורמה. צ'יז בר (צילום יעקב בלומנטל)

מק צ'יקן

מה זה: כריך ישן שמקדונלדס החזירו לחיים, כאילו מישהו ביקש.
איזה לחם: לחמניה צ'קמקה של מקדונלדס.
מה שמים בתוכו: את המק צ'יקן, שהוא בעצם נאגט אחד גדול. מה שנקרא, לחובבי הז'אנר בלבד.
דבר המבקר: "צליל הנגיסה הזכיר לי במה מדובר – מוצר תעשייתי מושלם, הסוג בו מתמחים ברשת בינלאומית עצומה כמו זו. בחיי שלא אתפלא אם הדבר הזה מיוצר באותו פס שמכין את הצעצועים. וזה גם היה טעים בקטע ממכר, מתקפה על כל גווני בלוטות הטעם בהנדסת מזון מחושבת ומדודה עד רמת החיספוס שעל הכיסוי. הממכר, אגב, לא בהכרח בקטע טוב". (לביקורת המלאה).
זמין בכל סניפי מקדונלדס

מגדל קלפים. המק צ'יקן של מקדונלדס. צילום: יח"צ
מגדל קלפים. המק צ'יקן של מקדונלדס. צילום: יח"צ