הכל פתוח: 6 מקומות חדשים ומתחדשים ששווים בדיקה בתל אביב

להסביר לך איך מכינים המבורגר? חיים כהן ובועז (בוזי) בידרמן (צילום אסף קרלה)
להסביר לך איך מכינים המבורגר? חיים כהן ובועז (בוזי) בידרמן (צילום אסף קרלה)

השמועות והנתונים על משבר חסר תקדים בסצנת האוכל התל אביבית לא עוצרים את זרם המקומות החדשים והמתחדשים בעיר (בטפו טפו חמסה): רשת בתי קפה קטנה ואיכותית שצוומחת לנו מתחת לאף, בר אוכל תאילנדי שמלמד את שוק הכרמל מה זה חריף, הסנדוויצ'יה הכי מקורית שפגשנו מזה זמן ועוד. תמיד עוד

אומרים שמשבר כזה עוד לא היה בסצנת האוכל של תל אביב. אומרים שגם בדצמבר ההכנסות של המסעדות והברים שנפתחו מחדש הצביעו על שפל חסר תקדים. אומרים שחלק גדול מהן לא ישרדו את 2024. אבל לפחות בינתיים, היזמים הקולינריים האמיצים לא נכנעים וממשיכים לפתוח מקומות חדשים, לחדש מקומות ותיקים, להוסיף סניפים ולפפאפ פופ אפים שכיף לגלות ולטעום. מתברר שאופטימיות זה טעים, והמקבץ השבועי שלפניכם הוא החדשות הכי טעימות שהיו פה מזה זמן.

>> 13 סיבות לחיות: ההמבורגרים הכי טובים במשלוח בתל אביב
>> עשינו דיל: מצאנו לכם את העסקיות הכי משתלמות ב-Wolt

התאילנדית: ראמה 9

התזזית הקולינרית בשוק הכרמל לא עוצרת אף פעם, אבל לשמחתנו המרקיה התאילנדית המשובחת גברת קוטייאו תמיד נשארת איתנו, ועכשיו מתי נקש השתלט על ספוט נוסף בקרבתה וייסד שם את ראמה 9, על שם המלך האהוב בתולדות תאילנד, ונתן לנו בר אוכל מרגש ואותנטי (כשאנחנו אומרים "מרגש" אנחנו מתכוונים "חריף כמו הגיהנום") בתמחור שפוי להפליא. מה עשינו שמגיע לנו כל הטוב הזה. הכתבה המלאה כאן

ברוכים הבאים למקדש החריף הבא שלכם. ראמה 9. צילום: יהלי לוי
ברוכים הבאים למקדש החריף הבא שלכם. ראמה 9. צילום: יהלי לוי

המשתדרגת: פיצה פור דה פיפל

כבר כמה שנים שהפיצריה היפואית הקטנה הזאת מוציאה מהתנור שלה פיצות נאפוליטניות טובות לתושבי האזור ומבקריו, באווירה שכונתית חסרת יומרות כאילו לא הייתה חלק מהאימפריה הקטנה של קן הקוקיה, חצר הגפן, המגדלור בנמל וסורה מארה. אבל השבוע הצטרף אליה השף רותם וקנין, שהמציא לא מזמן את הקונספט המרהיב של נקניקיות Sote, ושדרג משמעותית את הקונספט בכיוון הטופ העירוני של הפיצות. וכן, אתם רוצים לקרוא את הכתבה המלאה 

מה רבו מעשיך. פיצה תירס טרי, פיצה 4 דה פיפל (צילום יעקב בלומנטל)
מה רבו מעשיך. פיצה תירס טרי, פיצה 4 דה פיפל (צילום יעקב בלומנטל)

המפתיעה: קסטה

הלכנו בשבת שעברה לקסטה, הגלידריה החדשה בפארק המסילה של קונגלומרט אייל שני ושחר סגל, עמדנו יפה בתור עם חצי תל אביב, חשנו קורבנות אופנה, אבל הכל השתנה ברגע שטעמנו את גלידות חמאת המרוה, הלבנדר, האורז הקלוי, המחמצת, הבוטנים והשקדים. הן טריות, הן קרמיות, הן מתפוצצות מטעמים עזים שמצליחים לשמור על עידון, ואנחנו לעולם לא נוכל להסתכל על גלידות אותו דבר. בשיא הרצינות, לא האמנו שזה יכול להיות כל כך טוב

קסטה (צילום: יחסי ציבור)
קסטה (צילום: יחסי ציבור)

המקורית: פינת אוכל

"פינת אוכל" נחתה השבוע בפלורנטין הישר מבאר שבע, שם שגשגה בשכונה ד' כלוקיישן כריכים קטן וייחודי שתור ארוך משתרך מחוצה לו. חוץ מסנדוויץ׳ אין פה כלום – אבל בסנדוויץ׳ עצמו יש הכול. לחם ביתי שנאפה במקום, תוספות בשריות וצמחוניות עסיסיות, רטבים מקוריים מאוד שמופקים במקום (אפרסקים בוויסקי!) ועוד הפתעות לפי העונה והחשק שחוברות יחדיו באלכימיה מופלאה לביס שכמותו לא טעמתם והכל עובד בו. הכתבה המלאה מחכה לכם כאן

סנדוויץ' וואו. פינת אוכל (צילום: חי אלברון)
סנדוויץ' וואו. פינת אוכל (צילום: חי אלברון)

הפופ אפ: דיקסי X כביש 90

דיקסי, מסעדת הדיינר האלמותית של חיים כהן, תחגוג השנה 30, והשף האהוב ביותר במדינה מתחיל את החגיגות בדרך הכי יפה שאפשר: פרגון מסיבי לאחרים. דיקסי תארח החל מאתמול (חמישי, 11.1) ועד מוצ"ש הבאה (20.1) את אימפריית ההמבורגרים הגלילית מכביש 90, הלוא היא "כביש 90", הזדמנות לטעום את אחד ההמבורגרים הטובים בארץ גם בלי לחצות את הירקון. כל הפרטים כאן

גם אותנו הוא מרגש. ההמבורגר של כביש 90 בדיקסי (צילום אסף קרלה)
גם אותנו הוא מרגש. ההמבורגר של כביש 90 בדיקסי (צילום אסף קרלה)

המתרשתת: Mela

בית הקפה Mela נפתח במתחם באזל אי אז ב-2020, בין הסגרים של הקורונה, כשהוא מציע קונספט מרענן של קפה משובח, מעדניית מוצרים טריים ואורגניים, ותפריט עם היצע נרחב לצמחונים וטבעונים מחומרי גלם מקומיים ויצרנים ישראלים בלבד. בשקט בשקט המצוינות הזאת מובילה לכך שהשבוע נפתח סניף שלישי, הפעם בלב דיזנגוף, ואפילו אנחנו שסולדים מרשתות נאלצים להודות בהכנעה שנשמח לסניפים נוספים. הכתבה המלאה כאן

רמה אירופאית גבוהה. Mela (צילום: מור חן)
רמה אירופאית גבוהה. Mela (צילום: מור חן)