קהילת הדאנס מתאחדת: "תמיד צריך מוזיקה. ועל אחת כמה וכמה עכשיו"

אלה גוטמן (צילום: אלברט ללמייב)
אלה גוטמן (צילום: אלברט ללמייב)

די.ג'יי אלה גוטמן, המלכה האם של סצינת המוזיקה האלקטרונית, הצטרפה ליוזמת האוסף "Bring Them Back", שכל הכנסותיו קודש לסיוע לשורדי פסטיבל סופרנובה ולהחזרת החטופים. גוטמן: "כולנו כואבים ושבורים ולכולנו ברור שהמוזיקה היא הכוח שלנו". זה הזמן להחזיר

31 באוקטובר 2023

אירועי השבעה באוקטובר מדגימים את אוזלת ידה של השפה – איך ניתן לתאר מילולית עצימות כה גבוהה של תדהמה, חרדה, כאב וזעזוע? התחושה היא שפשוט "אין מילים". באופן אירוני להחריד, "אין מילים" היא דווקא אחת מאבני היסוד עליהן מושתתת המוזיקה האלקטרונית לסוגיה השונים. יתרה מכך, היעדר השפה הוא בדיוק מה שהופך אותה לחוצת גבולות, מגדרים, לאומים ודתות, ולגורם מלכד ומחבר בין בני אדם באשר הם.

>> ענבר הימן נחטפה וזוהתה בסרטון בגלל הטייץ שלה. כעת משפחתה נאבקת להחזרתה

באתר מכירת הכרטיסים לפסטיבל הטראנס סופרנובה נכתב: "אירוע המהווה את לב ליבה הפועם של קהילה גלובלית חוצת יבשות, שבמרכזה סט ערכים אנושיים בסיסיים וחשובים מאין כמותם: אהבת איש את רעהו, שמירה על איכות הסביבה וערכי הטבע הנדירים שבתוכם מתקיים הפסטיבל מדי שנתיים, הפצת האהבה למוזיקה אלקטרונית משובחת על כל גווניה, חיבור אותנטי לאידיאולוגיה חברתית-אומנותית". הדיסוננס הטראגי בין מסיבת ענק החוגגת את האהבה למוזיקה, לטבע ולאנשים בלי יוצא מן הכלל לבין מתקפת טרור רצחנית הוא לחלוטין בלתי נתפס.

לרפא את השבט. פסטיבל סופרנובה, ספטמבר 2023 (צילום: ינור קגנו/Nova Tribe)
לרפא את השבט. פסטיבל סופרנובה, ספטמבר 2023 (צילום: ינור קגנו/Nova Tribe)

כשאלה גוטמן, די.ג'יי מיתולוגית ומי שנחשבת לאחת המלכות המייסדות של הקהילה האלקטרונית בישראל, נזכרת באותה שבת, הקול שלה רועד: "התחילו להגיע ידיעות ממה שקורה ברעים, ולאט לאט אני קולטת שמדובר בטבח מזעזע של אלפי אנשים מהקהילה, האנשים שלנו, בליינים, תקליטנים, מפיקים, ברמנים… אנשים שוחרי טוב שמאוחדים באהבה שלהם למוזיקה שנרצחים ונחטפים. אין לי שום דרך להסביר את רמת הזוועה".

>> הרצח של שני לוק מחורר את הלב שבא לצרוח. תחזירו את החטופים!

תוך ימים ספורים חלחלה בקרב אנשי קהילת המוזיקה האלקטרונית המקומית ההבנה שיש צורך בהגשת עזרה דחופה בהיקפים עצומים למאות משפחות המומות שחוו אובדן, למאות ניצולים הסובלים מטראומה ולמאמצי ההסברה להשבת החטופים. 175 איש מקהילת המוזיקה האלקטרונית, בהם דיג'ייז, מוזיקאים, מפיקים ואנשי חיי לילה התגייסו יחדיו לטובת הסברה בינלאומית. "מדובר בכמות מטורפת של אנשים", אומרת גוטמן, "ומכיוון שאנחנו יודעים איך המדינה מתנהלת ולא סומכים על עזרה מהממשלה, החלטנו להתאגד ולעשות משהו כדי לאסוף סכום כסף גדול". בשיחת טלפון עם דורי סדובניק מרד אקסס עלה הרעיון לפרויקט מימון המונים של אוסף מוזיקה אלקטרונית שכל הכנסותיו יועברו לקורבנות וניצולי הטבח. בהובלת אושיות חיי הלילה רונן מיילי ואביתר נגר, יצאה היוזמה לפועל.

אלה גוטמן (צילום: אלברט ללמייב)
אלה גוטמן (צילום: אלברט ללמייב)

האוסף האלקטרוני שנקרא Bring Them Back, כולל 55 רצועות טראנס, טכנו ו- EDM שנתרמו על ידי השמות המובילים בסצינת הטראנס והטכנו (כל הפרטים כאן), כמו גם על ידי אמנים בתחילת דרכם. "ההתגייסות לפרויקט היתה מיידית וגורפת", מספרת גוטמן, "כל האמנים תרמו קטעים מקוריים שלא יצאו בשום פלטפורמה אחרת. כולנו כואבים ושבורים ולכולנו ברור שהמוזיקה היא הכוח שלנו. בתור אנשים שהחיים שלנו זה להרקיד ולשמח אנשים, היה חשוב לנו לא רק לאסוף תרומות אלא גם לתת משהו בחזרה. תמיד צריך מוזיקה – ועל אחת כמה וכמה עכשיו".

>> רביד אחרק ניצלה מהטבח ברעים: "רצתי, הקאתי, ונלחמתי על חיי"

סכומי התמיכה בפרויקט (אותו הפיק אביתר נגר) נעים בין 50 ל-10,000 ש"ח. בנוסף לאוסף המוזיקלי, מוצעים לתורמים חולצות, חתימות האמנים והקדשות אישיות. לסיכום, אומרת גוטמן: "הקהילה כולה מדממת. התסכול והכאב הם בלתי נסבלים ואנחנו עושים כל שביכולתנו להפיץ את הפרויקט הזה בארץ ובעולם. כל תרומה, אפילו הקטנה ביותר, הכרחית ומבורכת".

>> לתרומות ולרכישת האלבום: כדאי מאוד להקליק כאן. ניתן להאזין לאוסף ולרכוש אותו גם באתר בנדקמפ, שיערוך ביום שישי מכירה מיוחדת במסגרתה 100 אחוז מההכנסות מועברות לאמנים (ובמקרה הזה לתרומה, כמובן)