סיידר אלכוהולי תמורת תפוח ועוד חדשות אוכל

מבצעי אלכוהול עד הבית ליום העצמאות, 20 שנה ללחם ארז, פסטיבל הונגרי במתחם התחנה ועוד חדשות קולינריה

הפיקניק של Somersby's (צילום ארתור ארונוב)
הפיקניק של Somersby's (צילום ארתור ארונוב)

הלו דייגו

אירוע ראונד טייבלז של אמריקן אקספרס יחזור לתל אביב בנובמבר, ולקראתו ייערך כבר החודש אירוע טיזינג מעורר תיאבון. השף דייגו מוניוז ממסעדת אסטריד וגסטון (קודם לכן הוא ניהל את המטבח של אל בולי בקטלוניה) יגיע אל מסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן, ויכין עם צוותו ארוחת טעימות (400 ש"ח לסועד). לצד הארוחה של מוניוז הפרואני (שנחשב ליצירתי במיוחד, והמסעדה שלו הגיעה למקום ה־14 ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם), יוגשו קוקטיילים על בסיס גריי גוס.

דייגו מוניוז ביפו תל אביב, שני (9.5), 18:30

השף דייגו מוניוז (צילום: גווילרמו זוואלה)
השף דייגו מוניוז (צילום: גווילרמו זוואלה)

פנקו עצמכם

יום העצמאות הוא יום של אירועים המוניים: ממסיבה בערב החג ועד ל"על האש" המסורתי בחג עצמו. בכל אירוע צריך ורצוי לשתות משהו, אבל בינינו, יש כמה דברים שקשה לדעת מראש: כמה אנשים יגיעו? כמה ישתו? איך מוודאים שלא יהיו פדיחות כתוצאה ממחסור באלכוהול, וגם שלא ניתקע עם בקבוקים שלא נמצא להם דורש?

Paneco, חנות האון ליין למשקאות אלכוהוליים שכבר ביצעה מהפכה דרמטית בכל הקשור למחירי הדרינקים בארץ – פתרה את בעיות החג שלכם: אתם מזמינים באתר את הדרינקים שאתם רוצים, וההזמנה תגיע עד הבית באמצעות שליח תוך אחד־ארבעה ימי עסקים, בלי שתצטרכו לסחוב אותם בעצמכם.

אם יישארו ברשותכם בקבוקים (שלא נפתחו) בתום האירוע, הם ירכשו אותם מכם בחזרה בדיוק באותו מחיר ששילמתם עבורם. אגב, יש גם יופי של חבילות ומבצעים לחג. הנה כמה לדוגמה:

חבילה א': שני פינלנדיה (ליטר), ואן גוך אסאי אחד, שישיית אקסל, רביעיית ראשן ושתי שישיות בירה קורונה (399 ש"ח, כולל חפיסת קלפים מתנה)

חבילה ב': שני ואן גוך קלאסי, ואן גוך אסאי אחד, שישיית אקסל, רביעיית ראשן ושתי שישיות קורונה (439 ש"ח, כולל חפיסת קלפים מתנה).

חבילה ג': שני גריי גוס ליטר, ואן גוך אסאי אחד, שישיית אקסל, רביעיית ראשן ושתי שישיות בירה קורונה (499 ש"ח); כולל חפיסת קלפים מתנה.

פאנקו

הביאו את האביב

רגע לפני הקיץ, השף דיוויד פרנקל מנצל את כל חומרי הגלם שהאביב מציע ומשיק תפריט עונתי חדש ומצוין במסעדת פרונטו. לצד המנות הקבועות במסעדה יוגשו גם טרטר אינטיאס עם זרעי עגבניות, קרם הדרים ושום ירוק מוחמץ (68 ש"ח), טרטר עגל חלב עם ציר אנשובי, שום מטוגן וקרם מולסה עגבניות (76 ש"ח), טורטליני לחי חזיר עם קרם חצילים, אספרגוסים וצ'יפס קוקי סאן ז'אק (117 ש"ח), לוקוס וניוקי בחמאה עם סוכריות סלק, קראמבל אגוזים ופרמזן (178 ש"ח), וסינטה טלה עם קרם כרוב סגול (185 ₪).

אביב בפרונטו

טורטליני לחי חזיר עם קרם חצילים, אספרגוסים וצ'יפס קוקי סאן ז'אק. תפריט אביבי בפרונטו (צילום: תמוז רחמן)
טורטליני לחי חזיר עם קרם חצילים, אספרגוסים וצ'יפס קוקי סאן ז'אק. תפריט אביבי בפרונטו (צילום: תמוז רחמן)

קני לך תפוחים

לרגל פתיחת עונת הקיץ, מסעדת פיקניק במתחם ליטל איטלי שבשרונה החליטה לשתף פעולה עם מותג הסיידר סומרסבי. לרגל האירוע יוגשו מנות ספיישל על טהרת התפוחים והסיידר בסלסלות פיקניק זוגיות וכל מי שיביא תפוח יקבל סיידר אלכוהולי בעסקת חליפין. בין המנות: כריך קממבר עם תפוחי עץ מזוגגים בחמאה וחסת אייסברג, סלט תפוחים עם פקאנים מסוכרים וענבים שחורים, קראמבל תפוחים עם חמאה ועוד. מחיר לסלסלה זוגית: 130 ש"ח.

Somersby's Picnic, שישי (13.5), 10:30־16:00

הפיקניק של Somersby's (צילום ארתור ארונוב)
הפיקניק של Somersby's (צילום ארתור ארונוב)

ערב טוב קיסריה

אחרי הפתיחה המתוקשרת והסגירה המפתיעה של מסעדת סזרינה של השף מאיר אדוני במתחם הגולף בקיסריה, נמצאו מחליפים לחזון: שלישיית שפים יוצאי מסה של אביב משה. השלושה יפתחו את מריפוסה, מסעדה יוקרתית אך נגישה. על המחבתות: חביב משה (31) שניהל את המטבח של מסה במשך שבע שנים ועד לאחרונה הוביל את מסעדת על המים בחוף השרון בהרצליה; מאיר אלאלוף (38) השף בפועל של מסעדת קוואטרו של אביב משה; יומי לוי (36) ניהל את המטבח של מסה ועבד במסעדות ברחבי העולם. פתיחה משוערת: אמצע חודש יוני.

שלושת השפים של מריפוסה: יומי, חביב ומאיר (צילום אלמוג גבאי)
שלושת השפים של מריפוסה: יומי, חביב ומאיר (צילום אלמוג גבאי)

תחנה הבאה: הונגריה

שגרירות הונגריה בישראל בשיתוף עם עיריית תל אביב החליטו לחשוף את התרבות ההונגרית בפני הקהל הישראלי על שלל גווניה. בפסטיבל שיערך לאורך יומיים יתקיימו מופעי פולקלור הונגריים, תחרות קובייה הונגרית וכמובן יוצבו דוכני אוכל הונגריים כמו קיורטוש, עוגות דובוש, מרציפנים, גולאש הונגרי, לאנגוס, פלצ'ניטה ועוד. לצד האוכל יוצעו טעימות של יין הונגרי ומשחק שחמט סימולטני מול 10 שחקנים.

ימי הונגריה בישראל, מתחם התחנה, שישי־שבת (6-7.5), 11:00־16:00, האירוע פתוח לקהל הרחב.

היא כבר בת 20

לכבוד חגיגות 20 שנה לרשת לחם ארז התפריט מתרענן עם מנות חדשות שניתן לראשונה גם להכין בבית. המנות, שפותחו על ידי השף יניב עדן, מורכבות כולן ממוצרים שניתן לרכוש במעדניות של בתי הקפה. בין המנות: ארטישוק צלוי עם גבינת בר על פלפלים ועלי בייבי (44 ש"ח), לביבות כרישה על צזיקי וסלסת עגבניות (36 ₪), סלט עדשים וארטישוק עם ירקות טריים וטחינה (56 ש"ח), תבשיל אורז וסלמון פיקנטי בתיבול קרם פלפלים (64 ש"ח) וירקות שוק מוקפצים עם נודלס ביצים, קארי ירוק, חלב קוקוס ואגוזים מסוכרים (56 ש"ח).

לחם ארז חוגגת 20, לבירור סניפים

הדובשניות של לחם ארז (צילום: גליה אבירם)
הדובשניות של לחם ארז (צילום: גליה אבירם)

נזדרוביה

ביום ראשון הקרוב יגיעו לאימפריאל בר ויטאליק אקימנקו ויבגני שאשין, שני ברמנים צעירים ממוסקבה שייצגו את רוסיה בתחרות ה־World Class הבינלאומית לברמנים. השניים פיתחו טכניקה בשם FIHULI, שילוב בין פליירינג לבניית קוקטיילים. התוצאה: שואו מטורף על הבר. הערב יהיה בחסות קורבזייה, אז תתחילו להתאמן על הקוניאק שלכם כבר מעכשיו.

אימפריאל בר, ראשון (8.5),18:00־אחרון הלקוחות, רק בהזמנת מקום מראש.