שיכורים? Lime תערוך מבחני כשירות לשוכרי קורקינט בסילבסטר

אם שיכורים לא שוכרים. קורקינטים של Lime (צילום: שאטרסטוק)
אם שיכורים לא שוכרים. קורקינטים של Lime (צילום: שאטרסטוק)

חברת המיקרו-מוביליטי המובילה Lime תשיק בליל הסילבסטר "מבחן כשירות רכיבה" באפליקציה, שמטרתו לבחון מהירות תגובה ולקבוע לפיה אם עברתם את המבחן או לא. המועמדים לרכיבה יצטרכו לצלוח את המבחן ורק אז ייפתח הקורקינט לשימוש. קחו מונית באמאשכם

למי זה לא קרה: אתם יוצאים ממסיבת סילבסטר בשעת בוקר מוקדמת, שיכורים עד עמקי ישבנכם, ונזכרים שבעצם אתם אמורים להגיע איכשהו הביתה. הפתרון: קורקינט. אתם אמנם 80 אחוז מחוסרי הכרה אבל זה לא יעצור אתכם. יש לכם אפליקציה והיא תנצח. שכרתם והתחלתם במסע. בדרך אתם שוכחים לעצור באדום, רכב סוטה ממסלולו כדי לא לפגוע בכם, נתקל ברכב אחר שנכנס באמבולנס, הכל מתפוצץ ומתלקח כשבדיוק עוברת במקום מיכלית דלק, בחדשות אומרים שזה פיגוע, הממשלה מגיבה מידית ויוצאת למלחמה, המזרח התיכון עולה בלהבות ומלחמת עולם שלישית פורצת. והכל בגללכם. ובכן, החדשות הטובות הן שהשנה זה לא יקרה, לפחות לא עם הקורקינטים של Lime.

אין לנו שום בעיית זמן תגו—בה. מבחן הכשירות של Lime (צילום מסך באדיבות Lime)
אין לנו שום בעיית זמן תגו—בה. מבחן הכשירות של Lime (צילום מסך באדיבות Lime)

חברת המיקרו-מוביליטי הגדולה בעולם מצטרפת למאמצי גורמי האכיפה ומשיקה לכבוד ליל השנה החדשה פיצ'ר חדש שהוא רעיון די מצוין – "מבחן כשירות רכיבה" אינטראקטיבי, שמטרתו לבחון את מידת כשירותו של המשתמש לרכוב על הקורקינט, בתקווה לשמור על המבלים והרוכבים ולמנוע מהם לעלות על הכלים של החברה כאשר הם תחת השפעת אלכוהול.  מבחן כשירות הרכיבה של Lime יופעל באפליקציית החברה בליל הסילבסטר, בין השעות 22:00 ל-05:00 בבוקר – שעות השיא של החגיגות הצפויות. הוא ייפתח אוטומטית לאחר סריקת הברקוד של הכלי, והרוכב, מולו יופיע הסבר מפורט אודות המבחן, יצטרך לעבור אותו בהצלחה ורק אז יוכל לפתוח את הקורקינט לרכיבה.

בתמונה: אדם לא שיכור על קורקינט של Lime (צילום: רועי רווה רוביצ'ק)
בתמונה: אדם לא שיכור על קורקינט של Lime (צילום: רועי רווה רוביצ'ק)

 המבחן הוא למעשה משחק פשוט המכיל סרטון אנימציה שמדמה מסלול רכיבה, על גביו מופיעים לפתע תמרורי "עצור". המועמדים לרכיבה יידרשו ללחוץ על התמרורים מיד עם הופעתם על המסך. ההצלחה במבחן תלויה בזמן התגובה של הרוכב, כך שאם הוא אינו מגיב באופן מהיר ומדויק מספיק, הקורקינט לא ייפתח לרכיבה. ב-Lime מסבירים שהרעיון מתבסס על כך שזמן תגובה מהווה דרך יעילה לבדיקת מצב הכרתו של הרוכב. על פי מחקרים זמן התגובה נפגע כבר כשריכוז האלכוהול בדם מגיע לאלפית אחת בלבד (0.1%), ומתארך ככל שהוא גדל. אוקיי אנחנו ניקח מונית.

>> לאכול את 2022: הארוחות הכי שוות של הסילבסטר
>> איזה קורקינט הכי כדאי לשכור? מבחן הקורקינטים הגדול