האקסים של וייס רוצים לפתוח מקום חדש. אבל עד שזה יקרה, יש פופ-אפ

התגעגעתם? הפופ-אפ של גיל דהאן בכריסטוף. צילום: מיכל גולדברגר
התגעגעתם? הפופ-אפ של גיל דהאן בכריסטוף. צילום: מיכל גולדברגר

פחות משלוש חודשים אחרי שעזבו את מסעדת וייס בשל מחלוקת עם הבעלים, גיל דהאן וחבריו לצוות במיל' חוזרים לביקור פופ-אפ בסלון יין חדש, מלאים באנרגיה מחודשית אחרי יורוטריפ מוצלח ועם כל הרצון לפתוח בקרוב מסעדה חדשה

14 בפברואר 2023

בחודש נובמבר האחרון, כאשר הצוות המוביל של מסעדת וייס עזב באופן דרמטי, השף גיל דהאן, השף-קונדיטור מיכל גולדברגר ומנהל המסעדה לירון סנאדו ידעו שזה לא הסוף. הם והמטבח זה לנצח, וביחד כשלישיה מובילה. היה להם ברור שמקום חדש בראשותם יפתח בעתיד, אבל הפרטים על איך, מתי, ואיפה היו פחות ברורים.

הפופ-אפ של גיל דהאן בכריסטוף. צילום: מיכל גולדברגר
הפופ-אפ של גיל דהאן בכריסטוף. צילום: מיכל גולדברגר

בזמן שעבר מאז עזיבתם גיל ולירון הספיקו לצאת ליורטריפ בן חודש וחצי (וגם מיכל קפצה לביקור), במהלכו חרשו את ספרד, פורטוגל, צרפת ואיטליה במטרה לקבל השראה מהמטבחים האירופאיים, ולדייק את השפה הקולינרית שהם רוצים להביא אלינו ללבנט. מהטיול הזו הם חזרו עתירי רעיונות ואמביציה, נסגרו על קונספט, וכל מה שנותר לקראת המקום החדש הוא סגירת הלוקיישן. זה אומר, חברים יקרים וחובבי אוכל, שבקרוב הם ישיקו מקום חדש. מבטיחים לעדכן. 

אבל אם בנתיים התגעגעתם למנות הייחודיות והעונתיות של השף דהאן, יש הזדמנות לטעום אותו בפופ-אפ שמתקיים בסלון היין החדש כריסטוף (עליו סיפרנו לכם רק בחודש שעבר) שהתמקם ברחוב השוק בלווינסקי. נכון לעכשיו הפופ-אפ יתקיים היום ומחר (החל מ-18:00 עד 23:30, על בסיס מקום פנוי), אבל יש לנו תחושה שגם בהמשך, אולי אפילו שבוע הבא, הם לא יתאפקו ויבואו לבשל. כך או כך, לא כדאי להיות שאננים. הצוות לשעבר של וייס הכיר את עמרי ליבוביץ, מנהל הכריסטוף, מביקורים שלו בוייס – ונוצר בינהם חיבור מיידי סביב אוכל, יין ואירוח. כך שהפופ-אפ רק מתבקש.

הפופ-אפ של גיל דהאן בכריסטוף. צילום: מיכל גולדברגר
הפופ-אפ של גיל דהאן בכריסטוף. צילום: מיכל גולדברגר

ומה בתפריט, אתם בטח שואלים? ברוסקטה דג ים עם איולי מיסו ודבש בלוטים (60 ש״ח), טרטר סלק, ויניגרט רוויון וסלק מוחמץ (48 ש״ח), שיפוד מולים ושרימפס עם בייגל ירושלמי (62 ש״ח), רביולי ריקוטה עם קונסומה פטריות ושמן אריסה (64 ש״ח), וגם שיפוד פטריות, גבינת נילי ואיולי עגבניות שרופות (52 ש״ח). המחירים הוגנים ונוחים, הטעמים טובים וחכמים, המנות מצולחתות באסתטיקה שרק גיל דהאן יכול לה, והיד המיומנת שלו ניכרת בכל ביס וביס. ״ליצור מנות כאלה במטבח הקטן של כריסטוף זה אתגר לא פשוט, לכן נדרשנו לעשות התאמות ולעבוד בעיקר עם חומרי גלם טריים ועם טכניקות בישול ייחודיות״, סיפר לנו לירון סנאדו.

הפופ-אפ של גיל דהאן בכריסטוף. צילום: מיכל גולדברגר
הפופ-אפ של גיל דהאן בכריסטוף. צילום: מיכל גולדברגר

ועוד לא דיברנו על הקינוחים שיצרה בכישרון רב השף-קונדיטור מיכל גולדברגר, שמשתמשת בחומרי גלם לא ברורים מאליהם ויוצרת קסמים של ממש. בכריסטוף תוכלו לטעום, למשל, מוס פורט מסקרפונה עם קראמבל שיבולת שועל (52 ש״ח) או טארט פקאן ואגסים במייפל(48 ש״ח). ובגלל שבכל זאת התכנסנו בכריסטוף, סלון היין, יש במקום מבחר יין מופלא וצוות שישמח להתאים את היין למנות שתבחרו. 

כריסטוף, השוק 28