טופ שף תל אביב: 4 מסעדות חדשות של שפים שאתם חייבים לבדוק
טובי המוחות הקולינריים בתל אביב עסוקים בחיפוש אחר פתרונות הולמים למשבר בענף המסעדנות, והפתרון המסתמן של כמה מהשפים הטובים בעיר הוא לפתוח המון מקומות חדשים עם הרבה מנות קטנות ואינטנסיביות, שימוש מושכל בחומרי גלם, ביצוע מוקפד ואווירה מושקעת, ויש לנו המלצות
המשבר בענף המסעדנות עדיין איתנו, אבל במקום להתבכיין עליו עסוקים טובי המוחות הקולינריים בחיפוש אחר פתרונות הולמים למצב. התוצאה היא גל חדש ולא קטן בכלל של מקומות שנעים על המנעד שבין פיין דיינינג למסעדות קז'ואל לברי אוכל (סליחה, אומרים "ברי יין"), ובחודשים האחרונים נפתחו כל כך הרבה כאלה שצריך רגע להתפקס, להתרכז, ולהמליץ לכם על המעניינות ביותר מביניהן.
את הגל החדש מובילים כעת כמה מהשפים הכי מוכרים, מיומנים ומוערכים בעיר, וניכר שגם הם מבינים שזה לא הזמן למסעדות שף מפונפנות ושישנן מספיק מסעדות שף מהדרג העליון ומז'אנר הארוחת-טעימות-500-שקל-לראש. אחרי תרצה של רז רהב, שפוי של יונתן בורוביץ וסנטי של גיא אריש, כבר ברור שמדובר ביותר מסתם טרנד. תגידו שלום למצטרפים החדשים אל החגיגה הצנועה הזאת.
הוורמוטריה // שף מיכאל גרטופסקי
האנשים הטובים מאחורי צ'יקטי והשת"פ המתמשך שלהם עם השף מיכאל גרטופסקי הוליד תינוק חדש ונהדר: "הוורמוטריה" תנסה לעשות לתרבות האוכל-שתייה המדרידאית את מה שצ'יקטי עשתה עם המטבח האיטלקי, וזה אומר הרבה ורמוט ופינצ'וס ומנות קטנות ומוקפדות מחומרי גלם נהדרים, או כפי שגרטופסקי היטיב לתאר "ארומות של אש ועשן וביסים שמחים וצבעוניים". נשמע לנו כמו מסיבה בפה שלנו וכולם מוזמנים. עוד פרטים כאן
"הוורמוטריה", נחלת בנימין 25, ראשון-חמישי 17:00-23:00, שישי-שבת 18:00-23:00 (שעות פתיחה בהרצה)
תריסר // שף ענר בן רפאל פורמן
את העבודה הקולינרית המרשימה של ענר בן רפאל פורמן כבר טעמנו ב"איגרא רמא" המעולה, ומאז תל אביב התגעגע אליו. עכשיו הוא חוזר אלינו ללוקיישן מושלם בשוק הנמל, איפה שהייתה פעם קיטשן מרקט של יוסי שטרית. ולמרות שזאת מסעדת שף שמוציאה תחת ידה מנות פיין דיינינג מסחררות ביופיין כמו קינוח התאנים המצ"ב בתמונה, הגישה הקולינרית שלו שכוללת מיקרו-עונתיות, קיימות, zero waste ושאר מילות באזז מאפשרת לו לייצר גסטרונומיה עילית בלי לקרוע כיסים ללקוחות ומייצרת מנות מרתקות מחומרי גלם לא שגרתיים. כל הפרטים כאן
צ'נה // שף גיל דהאן
לכאורה זו אינה מסעדה חדשה, אך מבט אחד בתפריט יבהיר שצ'נה היא למעשה מסעדה חדשה לגמרי בניכוי התפאורה והמיקום. הביסטרו הדרום-איטלקי של שף תומר אגאי הוא עכשיו מסעדת שף ישראלית של גיל דהאן, והמהפך במטבח מורגש באגף פתיחים שכולל מנות ביס עזות טעם כמו "שיפוד שרימפס על קרפ שום שחור עם איולי מיסו ורוטב ברביקיו ראשי שרימפס" שמסתמן כמנת דגל או מנה כמו "טרטר טלה עם זביון קוניאק, שמוגש על בריוש אוורירי במתיקות מאופקת". חובה לנסות. כל הפרטים כאן >> צ'נה, הרצל 10, א'-ש' 23:00-19:00
הלנה // שף גיא גמזו
לא רק את הביסטרו הצרפתי החדש "שה ויוי" השיק השף גיא גמזו החודש, אלא גם את "הלנה" שהתמקמה בפרונט החדש והאלגנטי של ביתן הלנה רובינשטיין, ובה הוא מוביל את המטבח יחד עם השף דור ברזילי. יש בר יין למטה וקוקטייל לאונג' למטה עם מנות קטנות וקלאסיות מעולמות הטאפאס והפינצ'וס, אויסטרים מברטאן בתמחור אטרקטיבי (60 ש"ח לחצי תריסר!) וגם מנות חמות ומעט יותר גדולות כמו שרימפס צלויים ברוטב בכלי חרס וספגטי בחמאת אנשובי, שנשמח לחזור בשבילו לסיבוב נוסף. כל הפרטים כאן
>> "הלנה", תרס"ט 6, ראשון-שבת, 18:00-חצות