לאכול בהיי: 3 ברים חדשים עם אוכל מצוין ששווים בדיקה

חומרי הגלם מדברים בעד עצמם. אביתר מלכה (מימין), ווינונה פוראבר (צילום: רן בירן)
חומרי הגלם מדברים בעד עצמם. אביתר מלכה (מימין), ווינונה פוראבר (צילום: רן בירן)

המחירים המאמירים במסעדות שולחים אותנו לחפש אלטרנטיבות לבילוי, והברים החדשים בעיר מתחילים להסתמן כאופציה רצינית שאינה נופלת מהרבה מסעדות מסודרות בקטע הקולינרי, עם שחקנים כמו אייל שני, קבוצת אימפריאל וקבוצת הסטריטס שמצטרפים למגרש עם שלושה מקומות חדשים ומבטיחים. לחיים!

ברים הם צורת הבילוי המועדפת על התל אביבי הממוצע, ולא מהיום, ובעשור האחרון הם הפכו להיות ממקום לשתות ולהתקרחן בו לגסטרו-פאבים, ברים קולינריים וסתם מקומות עם נשנושים מוצלחים ליד הדרינק, אבל כמעט בכולם משחק האוכל תפקיד מרכזי כאלטרנטיבה כיפית ומעט שפויה יותר למחירים המזנקים במסעדות הטובות בעיר. מה שהתחיל כהפתעה קולינרית עצומה במקומות כמו המנזר הלך והתפשט ברחבי העיר והגיע גם למקומות המפונפנים ביותר כמו מלון קמפינסקי וגם למקומות המפונפנים פחות כמו בית אריאלה (הבר, לא הספריה, כן?). בחודשיים האחרונים התרגש לו גל נוסף של פתיחות ברים מעניינות, בחרנו את הטופ-3 שאתם חייבים להכיר.

1. מיראז' ג'אז קיסה: לא רק "הבר של אייל שני"

הפתיחה החזקה והדרמטית של החודש שייכת למיראז', הבר החדש של מפעלות אייל שני ושחר סגל שבקע מבית רומנו אל הצד הפונה לפארק המסילה, ובתוך ימים ספורים הפך לאחד הספוטים האלגנטים והסקסיים בעיר שרבים כבר ממליצים עליו בלחש. הבר הוא מחווה לברי הג'אז הקטנים של טוקיו ("ג'אז קיסה") והוא מעוצב בחמידות וינטג'ית חמימה שעושה חשק לרדת על בקבוק וויסקי. לצד המוזיקה האדירה והאווירה הכיפית מוגשות מנות קטנות ושובבות שכבר נוסחו בידי שני ברומנו, בפורט סעיד ובצפון אברקסס. שורה תחתונה: אנחנו הולכים לשבת שם הרבה בעתיד הקרוב. דרך יפו 9, פארק המסילה

מתנגנים: בתפריט הלהיטים הגדולים של אייל שני.  מיראז' ג'אז קיסה (צילום: סי פיש)
מתנגנים: בתפריט הלהיטים הגדולים של אייל שני.  מיראז' ג'אז קיסה (צילום: סי פיש)

2. ווינונה פוראבר: ממשחקי השף למשחקי קינג ג'ורג'

תל אביב נמצאת תחת מתקפה של ברי יין חדשים, עוד פתרון נאה שמאפשר בילוי עם אוכל טוב ודרינקים איכותיים בלי להשכיב אלף שקל, והתוספת החדשה והמבורכת הזאת שהתמקמה מול פלאפל הקוסם על פינת קינג ג'ורג' ושלמה המלך היא תוצר של שת"פ בין אנשי הסטריטס והג'ין קלאב ובין שף אביתר מלכה, שזכה זה מכבר ב"משחקי השף" והיה חניכו של אייל שני בעבר. זה אומר שלצד יינות מעולים בכוס אפשר לקבל שם גם קבב בר ים עטוף בעלי גפן על יוגורט או אניילוטי דלעת שרופה בחמאת מרווה, או במילותיו של השף "אוכל ביסטרואי, מינימליסטי ומדויק". ווינונה פוראבר היא שדרוג משמעותי לשכונה הדלה באופציות ליליות מוצלחות ובעיקר ספוט שפשוט כי לשבת בו. שלמה המלך 2

ד"ש מג'וני ומהניינטיז. ווינונה פוראבר (צילום רן בירן)
ד"ש מג'וני ומהניינטיז. ווינונה פוראבר (צילום רן בירן)

3. The Common: אין מצב שהמקום הזה בישראל

בתחילת יוני פתח מלון קמפינסקי היוקרתי את שעריו, ומאות אלפי תל אביבים תהו מה להם ולזה, עד שהבינו שעל הבר במלון השתלטה חבורת האימפריאל והפכה אותו לבר עם וויסקי איכותי, קוקטיילים מבוססי וויסקי איכותי, תפריט בשרים מושקע ואווירה אירופאית הדוניסטית עם הפי אוור מומלץ מאוד מדי יום בשש בערב. בתפריט יכולים לקרות דברים קיצוניים כמו המבורגר ברוטב וויסקי מקאלן עם כבד אווז, אבל גם מנות סטנדרטיות יותר כמו צלחת שרקוטרי או פיש אנד צ'יפס. שמישהו יביא לנו דחוף סיגר לטבול בקוניאק שלנו. הירקון 51

The Common (צילום בן יוסטר)
The Common (צילום בן יוסטר)

>> הרשימה עלינו, הדרינקים עליכם: צאו לבלות בברים הכי טובים בתל אביב
>> לא על האלכוהול לבדו: הברים עם האוכל הכי טוב בעיר