גספצ'ו. קציצות. רוגלעך: 3 מקומות חדשים לזלול בהם בשוק

לימור אדרי והקציצות. קציצלה (צילום: מערכת טיים אאוט)
לימור אדרי והקציצות. קציצלה (צילום: מערכת טיים אאוט)

הדוכנים, הספוטים הקטנים והפופ-אפים של שוק הכרמל ושוק לוינסקי הם כבר מזמן הכתובת הנכונה עבור מי שרוצה רענון, התחדשות ומחירים שפויים בתחום אוכל הרחוב והמזון המנחם, ושלושה מקומות חדשים שנפתחו בהם החודש מדגימים היטב את הקונספט

אנשים שבאמת אוהבים אוכל בתל אביב יודעים כבר כמה שנים שהדוכנים המתחלפים תדיר בשוק הכרמל ובשוק לוינסקי הם המקומות הכי שפויים ומעניינים לאכול בהם בעיר. לא משנה אם אתם בעניין של נשנוש קל, משהו מתוק או ארוחה דשנה, תמיד תמצאו איזה דוכן חדש שרוצה לרענן לכם את חלל הפה או להצית בכם תשוקה נוסטלגית או סתם לספק נחמה קולינרית באמצע היום. ואכן, אפשר להתלונן מעכשיו ועד קץ הדמוקרטיה על האופן שבו שינו דוכני האוכל את האופי של השווקים, אבל הכרמל ולוינסקי לא מאכזבים בכל הקשור להתחדשות מתמדת וכיפית בתחום אוכל הרחוב. יצאנו לטעום כמה מהחדשים-דנדשים ביותר ונחשו מה? באמת לא התאכזבנו.

>> מה זה פה שוק: המקומות הכי טובים בשוק הכרמל
>> נכנסו לשוק: המקומות הכי טובים בשוק לוינסקי

גספצ'וז

המקום הקטנטן והחדש הזה בשוק לוינסקי הוא בדיוק מה שלא ידענו שאנחנו צריכות: ספוט יפה וצנוע שמתמקד אך ורק בסוגים שונים של גספצ'ו, המנה האיקונית מהמטבח הספרדי עם שלל טופינגז מותאמים, כולל גספצ'ו קלאסי, גספצ'ו בלאדי מרי, גספצ'ו ירוק ועוד גספצ'ואים מתוכננים בהמשך (אנחנו נמתין בסבלנות לאחו בלנקו, מאכל שנשמח לשכשך בגיגית שלו כל הקיץ). בקיצור, צונן ומרווה כמו משקה, בריא ומשביע כמו ארוחה קטנה, מחיר התחלתי של 28 שקלים לכוס נאה, מה רע לנו בחיים (עזבו, לא נכנס לזה עכשיו). נחלת בנימין 86. כל הפרטים הצוננים מחכים לכם כאן.

גם אוכל, גם משקה, והעיקר: זה קר. גספצ'וז (צילום יעקב בלומנטל)
גם אוכל, גם משקה, והעיקר: זה קר. גספצ'וז (צילום יעקב בלומנטל)

קציצלה

עם כל התהפוכות הקולינריות מסביב וכל החיבה לפיין דיינינג נוצץ ומסעדות קז'ואל טרנדיות, הביקוש לאוכל ביתי ומנחם רק עולה וגובר, ושוק הכרמל אמור להיות כתובת טבעית לקרייב הזה. אז הנה: הדוכן הקטן של לימור אדרי התחיל בתור צ'ייסר בר שובבי, אדרי הוסיפה יום אחד סיר של קציצות דגים ברוטב אדום ופיקנטי, ומשם נסללה הדרך ל"קציצלה", דוכן שמגיש לא רק את קציצות הדגים המעולות שלה, אלא גם קציצות קבב וקציצות צמחוניות, כל זאת לצד צ'ייסרים בעשרה שקלים. רוצו כל עוד הפופ אפ הזה קיים. יום טוב 8. כל הפרטים העסיסיים בקליק אחד.

רק חלה חסרה. קציצות דגים בקציצל'ה (צילום: מערכת טיים אאוט)
רק חלה חסרה. קציצות דגים בקציצל'ה (צילום: מערכת טיים אאוט)

מרציפן

השמועות היו נכונות: קונדיטוריית מרציפן הירושלמית, אחת ממוסדות הדגל של שוק מחנה יהודה, שלחה זרוע ייצוא אל שוק הכרמל כאן בתל אביב וכעת אפשר להשיג את הרוגלעך המפורסמים שלה – שיש הנשבעים כי הם הטובים בארץ (למרות שהם בגדר כשר פרווה) – גם בלי לעלות לרגל אל עיר הקודש. פרט לרוגלעך השוקולד הקלאסי יש גם רוגלעך פררו רושה, רוגלעך קוקוס ורוגלעך פיסטוק (4 רוגלעך ב-10 שקלים), ואפשר ממש לטעום יותר מ-40 שנות ניסיון בתחום מאפה השמרים המגולגל.  הכרמל 29. עוד על החדשות הכי חמות מן התנור