אצא לי השוקה: 3 מקומות חדשים בשוק הכרמל שממש כדאי לטעום

אסאדו בטטה? פוגעני לארגנטינאים, אבל נראה טעים. הולה הולה (צילום דור כחלון)
אסאדו בטטה? פוגעני לארגנטינאים, אבל נראה טעים. הולה הולה (צילום דור כחלון)

השוק האהוב של מרכז תל אביב לא נח לרגע, ואנחנו נאלצים לאכול את הכל. חחח, "נאלצים". בקיצור, מצאנו לכם שלושה מקומות חדשים לאכול בהם בשוק הכרמל עם מנעד רחב שמתאים לכל רמת מחיר ורמת תיאבון. אם כבר לאכול בחום, אז לפחות שיהיה טעים

אם יש משהו שאפשר לסמוך עליו, זה ששוק הכרמל לעולם לא יפסיק להתחדש. אנחנו די משוכנעים שגם אחרי שכולנו נחיה במדבר בעקבות אסון האקלים, אנחנו כנראה נדווח על דוכן חול בפיתה שנפתח בשוק הכרמל. ואכן, גם במהלך החודש האחרון נפתחו מספר מקומות אוכל ברחבי השוק, ואנחנו כאן כדי לאסוף רשימת הטעימות הזו באופן מסודר – אלו הם שלושת המקומות החדשים בשוק הכרמל שכדאי לכם לבדוק ולטעום.

The Tapas Club: הארוחה בקטנות

כשמגיעים לאכול בשוק, על אחת כמה וכמה בשוק הכרמל העמוס בטעמים, כדאי לאכול הרבה ובקטן. השיטה הספרדית הידועה בשם המלבב "טאפאס" חידדה את הטכניקה לשלמות, ועכשיו גם בשוק יש מסעדה שבה תוכלו לנשנש מנות קטנות בכמויות גדולות. The Tapas Club, מבית "בר האוכל" שבסמטת הכרמל 38, התמקם במרחק פסיעה מבר האוכל המקורי, ממש בצידו השני של הכביש, כדי להוציא לכם מרתון מנות ונשנושים קטנים לארוך הארוחה, וכמובן לדאוג גם לקוקטיילים.

טאפס בר. צילום: עדי הס
טאפס בר. צילום: עדי הס

בין היתר תוכלו למצוא כאן נקניקיות בקר בעישון קר עם כרוב מבושל בבירה (62 ש״ח), סביצ'ה דג-ים עם הפתעות מהשוק (42 ש״ח), דג קוד בטיגון עמוק ומנחם עם רוטב קארי מעקצץ (45 ש״ח), קוקטייל פירותי וצונן (32 ש״ח) וקינוח קרם קטלן ספרדי כל כך יפה עד שאנחנו רוצים לצלול בו (29 ש"ח). סמטת הכרמל 30.
לפרטים נוספים

הולה הולה: הכשרה

יש לא מעט מסעדות כשרות מצוינות בתל אביב, אבל שוק הכרמל מבוסס הדוכנים לא ממש שופע בהן. לכן שמחנו מאוד על כניסתה של הולה הולה (Ola Ola – לא להתבלבל עם Ole של אורן אסידו), שמצטרפת אל למסעדת דואה, הבשרית בתור אחת מהמסעדות הכשרות הבודדות בשוק.

מאמינים שזה בשוק? הולה הולה (צילום דור כחלון)
מאמינים שזה בשוק? הולה הולה (צילום דור כחלון)

התפריט מתמקד במנות ים-תיכוניות מדגים טריים וגבינות: באגף המנות הראשונות תמצאו, לדוגמה, טרטר מוסר (55 ש"ח), אסאדו של בטטה (49 ש"ח) וברוסקטת טונה אדומה (68 ש"ח). גם בגזרת העיקריות, האווירה הקלילה והטריה של מסעדת שוק נמשכת עם טורטליני גבינות (70 ש"ח), ריזוטו מחמישה סוגי פטריות (66 ש"ח) ומגוון מנות דגים. אה, וכדי שחס וחלילה לא תשכחו שאתם בשוק, יש להם קוקטייל על בסיס רום ואננס שנקרא "אבא שמעון" (55 ש"ח). לחיים, אבל לא בשבת. יחיא קאפח 3.
לפרטים נוספים

דרקסלר: הסאלוף

טוב זה הולך להיות פשוט: בשר מצוין, מעטפת של רטבים וירקות, שימו את זה בתוך סאלוף ותטרפו. הדוכן של דרקסלר נעלם מהעיר בתקופת הקורונה, והו כמה טוב שהוא חזר, חזק יותר, טעים יותר ותעביר לי את הטחינה יותר. מתן שרון, מבקר אוכל הרחוב שלנו כתב על הרגע בו טעם מהמנה: "ואז לקחתי ביס ראשון ועמוס בטחינה של בשר בסאלוף, ולא הבנתי למה לא טעמתי את הדבר הנפלא הזה עד היום. בעצם, לא הבנתי למה אין את זה בכל מקום".

שוף על הסאלוף. דקה לפני הגלגול. דרקסלר (צילום יעקב בלומנטל)
שוף על הסאלוף. דקה לפני הגלגול. דרקסלר (צילום יעקב בלומנטל)

אז אין את זה בכל מקום, רק בשוק הכרמל, רק בדרקסלר, וכמה שזה שווה את הביקור. קחו סאלוף עם קבב (52 ש"ח), פרגית (56 ש"ח) או כל בשר אחר ותרוויחו חוויה שלא תמצאו בשום מקום, חוץ מכאן. הכרמל 7 (פינת תרמ"ב).
לפרטים נוספים