אומנות הפיתוי: 33 הקינוחים הטובים ביותר בתל אביב

מבקרי המסעדות וכתבי האוכל של Time Out בוחרים את 33 הקינוחים הכי טובים שיש לתל אביב להציע. מדריך דביק במיוחד

פנקייקס של בנדיקט. צילום: דן לב
פנקייקס של בנדיקט. צילום: דן לב

קלאסיקות

 

טירמיסו – קנטינה

מנה אישית שמורכבת משכבות בישקוטים טבולים בליקר וקפה, גבינת מסקרפונה וציפוי אבקת קקאו. המתכון איטלקי מקורי אבל בגלל שהבעלים, ג'ו מרסיאנו, לא מת על מתוק הוא חתך בכמות הסוכר. התוצאה: שאר הטעמים נגלים במלוא תפארתם ומתחברים לסימפוניה מושלמת. על הדרך אפשר גם לפנטז על חיסכון קליל בקלוריות. 35 ש"ח

למסעדת קנטינה

שטרודל בננות – קופי בר

קינוח הדגל של קופי בר היה ונותר יצירת מופת לאוהבי המתוק. בצק פילו מתפצפץ בפה, מילוי בננות ואגוזים נימוח ולא מתוק מדי ורוטב טופי מהביל, מתחברים לכדי אסון דיאטתי מענג. 38 ש"ח

לקופי בר 

[tmwdfpad]

פודינג לחם  – נורמן בראסרי

מה שנולד כקינוח פרולטרי שמתבסס על מִחזור לחם ישן, הופך תחת ידיו של ברק אהרוני לשלמות אצילית. בריוש ריחני, קרם אנגלז מהביל וסוכר שמוגשים בכלי אפייה לוהט. ממכר לגמרי. 42 ש"ח

לנורמן בראסרי

 

פודינג אורז – קלארו

את הקינוח המעט ילדי הזה לוקחת הקונדיטורית מור אוריון עד הקצה עם צלוחיות של סוכריות מרמלדה אדומות, טוויל שקדים קלויים ומיני גודיז מתוקים אחרים שהופכים אותו לחוויה כיפית במיוחד. 54 ש"ח

למסעדת קלארו

 

סופלה א לה מינוט – פופינה

סופלה עם פצפוצי שוקולד שנאפה ברגע ההזמנה, כפי שמחייבת הטכניקה הצרפתית הקלאסית. כשטועמים מבינים שזה לא גנאש, פונדנט או כל שיבוט אחר, אלא הדבר האמיתי. מוגש עם גלידת אגוזי לוז לצינון הטמפ' בפה. 48 ש"ח

למסעדת פופינה 

 

הדבר האמיתי. סופלה של פופינה. צילום: חיים יוסף
הדבר האמיתי. סופלה של פופינה. צילום: חיים יוסף

פנקייקס – בנדיקט
ערמה של חביתיות חמימות ורכות במיוחד (כנראה בזכות בלילה המכילה חלב, ריוויון וחמאה מומסת) שעליהן מטבעות של שוקולד חלב נמס. הוראות הפעלה למאנץ' אולטימטיבי: יוצקים אספרסו על המגדל הזה ונועצים בו מזלג בעודו חם. 38 ש"ח

לבנדיקט

פנקייקס של בנדיקט. צילום: דן לב

רכים במיוחד. פנקייקס של בנדיקט. צילום: דן לב

נמסיס שוקולד וקצפת טונקה – אדורה

נמסיס היא הרבה מעבר לעוגת שוקולד, היא הפנטזיה המושלמת של שוקוהוליקים שמתמוססת בחום הפה. השף אבי ביטון מגיש את הקלאסיקה הזאת בתוך שלולית שוקולד עם קצפת עמוסת טעמים מפולי הטונקה. 39 ש"ח

למסעדת אדורה

 

טארט אגסים – אורנה ואלה

מנה מיתולוגית שמלווה את אורנה ואלה מפתיחת המקום לפני 22 שנה. הבצק חמאתי, עשיר ונימוח (אי אפשר להימלט מהמילה הזו כאן), והאגסים מבושלים ביין ושקועים בוורדרדות נינוחה בתוך קרם שקדים ממכר. 37 ש"ח

לאורנה ואלה

עוגת גבינה – לנדוור

לפני כחצי שנה בנתה המגה קונדיטורית אסטלה תפריט מתוקים חדש לרשת בתי הקפה לנדוור. הקינוח שהפך לחביב הקהל (ובצדק) הוא עוגת גבינה פירורים המכילה בעיקר שמנת מתוקה וגבינה לבנה. בקיצור, ביצוע שמנתי ומדויק למיתולוגיית קינוחים ישראלית. 38 ש"ח

בכל הסניפים.

קלאסית. עוגת גבינה של לנדוור. צילום: אנטולי מיכאלוב
קלאסית. עוגת גבינה של לנדוור. צילום: אנטולי מיכאלוב

גויאבות מלוטשות – צפון אברקסס

כל ליטוש מבית היוצר של אייל שני ראוי לקולות התפעלות. ליטוש הוא בעצם לישה של חומר גלם עם סוכר, ובישול בתוך הנוזלים הטבעיים שהפרי מגיש במגע עם הסוכר. הגויאבות מוציאות את הביס המיוחד ביותר מכל המלוטשים, ועם כף שמנת חמוצה הן תמצית הטוּב של "החבר'ה יותר טובים". 36 ש"ח

למסעדת צפון אברקסס

 

מילפיי – טוטו

אם יש קינוח אחד בעיר שהוא קונצנזוס מוחלט זה המילפיי של הקונדיטורית ממסעדת טוטו – שכבות של אושר צרוף שגורם לפלבול עיניים ולתחושת ריחוף על ענן של קסם. לא הרבה יודעים, אבל למילפיי הערמונים יש גרסה חדשה שנכנסה לתפריט המסעדה בחודשיים האחרונים, עם השינויים במטבח ובבעלות על המסעדה. בגרסה הנוכחית המילפיי מוגש עם קרם חלק של מסקרפונה, מעליו טופי מלוח ובצד גלידת וניל. מי צריך ערמונים כשיש בפה כזה אקשן? 52 ש"ח

למסעדת טוטו

אקשן בפה. מילפיי של טוטו. צילום: אנטולי מיכאלוב
אקשן בפה. מילפיי של טוטו. צילום: אנטולי מיכאלוב

צ'ורוס – קפה אירופה

זהו אולי הקינוח הכי פשוט ברשימת הקינוחים שלנו, אבל הוא לוקח בגדול: מדובר בשבע יחידות של צ'ורוס עטופות בסוכר וקינמון, שמגיעות עם שני רטבים שבהם אפשר לטבול את המקלות החמים ולמות – אחד ריבת חלב והשני שוקולד וויסקי. 38 ש"ח

לקפה אירופה

 

 

אקסטרה מושחתים

 

גלידת חמאה חומה – פרונטו

קנל שעשוי רק משומן חמאה מזוקקת. הגלידה הכי טעימה שתאכלו בחיים שלכם. היא מוגשת בפרונטו רק לעתים רחוקות כי עלות ההכנה גבוהה מאוד. כל פעם מגיש אותה השף דיוויד פרנקל עם בני לוויה שונים. בפעם האחרונה זה היה מקרון קפה ואגוזי לוז. לאוהבי גלידה – הביס המושלם.

למסעדת פרונטו

 

לימונשלי – הוטל מונטיפיורי

קרם לימון, קצפת, עוגיות ולימונים מקורמלים. לא צריך הרבה כדי לייצר קינוח מוצלח שכה נעים לסיים אתו ארוחה במלון מונטיפיורי הנפלא. שכבות של קרמים חמוצים מתוקים, באיזון מושלם עם קראנץ' שמתחשק רק לנגוס בו עוד ועוד. אחד הטובים של רותי ומתי, ללא עוררין. 38 ש"ח

להוטל מונטיפיורי

 

אדום־שחור־לבן – Blue Sky

קרם גבינה, אבקת שוש, זיתי טאסוס, קראמבל יוגורט, קרם תות, מיקרו בזיל, מרנג חלב וגלידת וניל ג'ינג'ר. רק גאון כמו מאיר אדוני יכול לקחת כל כך הרבה חומרי גלם לא קשורים וליצור מנה שנראית כמו יצירת אמנות, וגם טעימה בהתאם. 63 ש"ח

למסעדת בלו סקיי

 

קינוח שולחן – השולחן

בראוניז אגוזי מלך, מוס פרלין, תחרת שומשום שחור וגנאש חם. השילוב המנצח של שוקולד בכמה מרקמים ואגוזים בתצורות שונות משתדרג בטעם שומשום מפתיע. את הגנאש מותר ללקק באצבעות, רצוי של בן/בת הזוג. 45 ש"ח

למסעדת השולחן

תחרת שומשום שחור. בראוניז בשולחן. צילום: מתן כץ
תחרת שומשום שחור. בראוניז בשולחן. צילום: מתן כץ

באבא – ג'לטריה

למאפה הקינקי הזה קוראים באבא או רום. זוהי מעין סופגניית שמרים נפוליטנית אפויה הספוגה ברום וממולאת קצפת. בכל נגיסה תעברו תהליך מצמרר של טפטוף מתוק והתפרצות שמנתית. מומלץ להיכנע מראש ופשוט להתמסר. 10 ש"ח ליחידה

לג'לטריה

 

פטיפורים – רפאל

הפטיפורים של רפי כהן מככבים בתפריט המסעדה שלו מיום הפתיחה. מלבד העובדה שהצלחת היפה הזאת היא מסחטת לייקים באינסטוש, היא למעשה מדגם מייצג של היצע המתוקים של השף. היא כוללת מיני מתוקים קטנטנים ומעוצבים, וכולם נרקחים בקונדיטוריה של המסעדה – מהמרציפנים עד הקרמים והגלידות. 45 ש"ח

למסעדת רפאל

פטיפורים של רפאל. צילום: ירון ברנר
פטיפורים של רפאל. צילום: ירון ברנר

5 גוונים של שוקולד – דלאל

פונדנט קרם שוקולד מריר, מוס פרלין ושוקולד לבן, שטרויזל קקאו, פרלין קרנצ'י ושקדים מקורמלים על יוגורט. קינוח עשיר עד כדי שחיתות וסיום מושלם לדינר אנד מובי, במיוחד אם צפיתם ב־50 גוונים של אפור. 46 ש"ח

למסעדת דלאל

 

פרנץ' טוסט בקרם לימון וקצפת – יפו תל אביב

מנה מעולה מבית היוצר של השף חיים כהן: בריוש מטוגן בחמאה, מעין פרנץ' טוסט מושחת, עם טעמי פרי הדר מרעננים. מעל הבריוש יש קרם לימון, על זה נחה קצפת וכל הטוב הזה שוחה בקערת ציר הדרים. 38 ש"ח

למסעדת יפו תל אביב

 

 

 

למתקדמים

 

אננס צלוי – טאיזו

פטיסייר קוקוס, הל ואניס, טופי תבלינים, קרם וניל, שוקולד לבן וקראמבל מלוח וכמובן אננס צלוי. השף יובל בן נריה שוב מפגין שימוש מבריק בתבלינים, תעוזה והבנת חוש הטעם ומגיש קינוח מורכב ומאתגר שמרפרר להודו

למסעדת טאיזו

קונפי אננס של טאיזו. צילום: איליה מלניקוב
קונפי אננס של טאיזו. צילום: איליה מלניקוב

פנקוטה בזיליקום – בקפיקו

פנקוטה משובחת בניחוח בזיליקום מרענן עם פירורי קראמבל פריכים, והכל מוגש בכלי חינני. הוכחה שגם את הקינוח האיטלקי הכי משעמם אפשר להנשים עם קצת מעוף. 34 ש"ח

למסעדת בקפיקו

 

עוגת תפוחים קרם ברולה – מלגו ומלבר

המון מרכיבים יש למנה הזאת, שמלבד אלה המופיעים בשמה כוללים גם תפוחים מקורמלים באהבה (ויין), טוויל מלוח עם פרג, שומשום ועוד. נראה מפחיד על הנייר, אבל לא בצלחת. 44 ש"ח

למסעדת מלגו מלבר

לא מפחיד בצלחת. מלגו ומלבר. צילום: יולי גורודינסקי
לא מפחיד בצלחת. מלגו ומלבר. צילום: יולי גורודינסקי

סשימי אננס – צפרה

קרם ברולה חצי קפוא, אננס מקורמל, סלט קטן של אננס וקרם נענע – אבי קונפורטי מצליח להביא את כל חומרי הגלם האלו לטמפרטורה ולמרקם שכאילו נולדו להיות כאלו. 48 ש"ח

למסעדת צפרה

כאילו נולדו לזה. סשימי אננס של צפרה. צילום: דן פרץ
כאילו נולדו לזה. סשימי אננס של צפרה. צילום: דן פרץ

ביצת פברז'ה של הצאר – מול ים

הביצה שהפכה לאייקון תרבות קולינרי. ציפוי עגול עשוי סוכר צבוע, עם מגוון קרמים, קציפות פירות ועוד כל מיני הפתעות משמחות שהשף יורם ניצן רוקח. מתחת לכל הטוב הזה שוכן דף זהב אכיל, ולחלוטין מדובר בקינוח שכל גרגרן מפנטז עליו כמתנת יום הולדת. 70 ש"ח

למסעדת מול ים

אין צורך להכביר במילים. ביצת פברז'ה. צילום: נמרוד סונדרס
אין צורך להכביר במילים. ביצת פברז'ה. צילום: נמרוד סונדרס

מאצ'ה קרם ברולה – דיינינגס

קרם ברולה מושלם העשוי מכוכב הקינוחים של המטבח היפני – המאצ'ה (תה ירוק). יש לו מרקם קטיפתי וארומת אדמה, מעליו מונחים עיגולי קרמל שנחרך במשורה ולצדם קנל גלידת גראן מרינייר רכה וטעימה. אקורד הסיום של המסעדה החדשה והטובה בישראל הוא מופע אורח של רוקסטאר אנגלי. 48 ש"ח

לדיינינגס

 

אדמה – כתית

שוקולד, פורצ'יני, כמהין, טונקה ואבץ הם רק כמה מהשחקנים המרכיבים מבט ממותק על טעמי החורף והיערות שאותם פגש השף מאיר אדוני בטיוליו ברחבי סקנדינביה. ללא ספק אחד הקינוחים הכי מעניינים שיש לתל אביב להציע. 69 ש"ח

למסעדת כתית

שוקולד עם פטריות פורצ'יני. קינוח אדמה של כתית. צילום: דן פרץ
שוקולד עם פטריות פורצ'יני. קינוח אדמה של כתית. צילום: דן פרץ

טבעוניים

 

פנקוטה קוקוס – קמפאי שרונה

פנקוטה מחלב קוקוס עם קרם מנגו, סלסילת פירות טרופיים וצ'יפס קוקוס. גרסה מרעננת לקינוח הכה נדוש במתיקות לא מנג'סת ובצבעוניות מקסימה. צ'יפס קוקוס למעלה מוסיף עוד מרקם לחגיגה. קינוח קליל וכיפי במחיר הוגן. 22 ש"ח

למסעדת קמפאי בשרונה

קינוח קליל במחיר הוגן. פנקוטה של קמפאי. צילום: אפיק גבאי
קינוח קליל במחיר הוגן. פנקוטה של קמפאי. צילום: אפיק גבאי

סניקרס – בר קיימא

פעם טבעונים היו צריכים להגיד תודה אם היו מקבלים בסוף הארוחה פרי, או במקרה הטוב מרציפן, כך שהם ראויים לפיצוי על שנות ההזנחה הרבות. אפשר להתחיל באצבעות סניקרס בבר קיימא, שבריאות יותר מהמקור, אבל חשוב מזה – גם טעימות ממנו. שתי יחידות ב־22 ש"ח

לבר קיימא

 

טירמיסו נא – אנסטסיה

עוגה מאסכולת Raw Food, שבכוחה לתת תחושה מחרמנת בחלל הפה גם ללא טבעונים בעליל. מדובר בקובייה המורכבת משכבות של קלתית תמרים ושקדים (בטעימה עיוורת לא תדעו להגדיר שמקור המתיקות בתמרים), עליה שכבת מוס פולי שוקולד וקפה ומעל לכל מוס קוקוס שעליו בזקו אבקת קקאו. 34 ש"ח ואתם בגן עדן.

לאנסטסיה

 

מיני בונבוניירה – הבסטה

שכבות מהפנטות של שוקולד ונוגט עם קראנץ' אדיר של אגוזי לוז. בצד מוגשים פירות יבשים שעברו החייאה מחדש תודות לבישול בסאקה. פרט לתלולית השמנת החמוצה שמוגשת ליד, הקינוח טבעוני לגמרי, וכל כפית ממנו הופכת את הסועד לאדם טוב יותר. 42 ש"ח

לבסטה

מבושלים בסאקה. מיני בונבוניירה של הבסטה
מבושלים בסאקה. מיני בונבוניירה של הבסטה

פרפה חלבה – ננוצ'קה

ננה שרייר, האישה והאגדה הטבעונית, לא שמה צ'ורצ'חלה והולכת עם הלב. בשנה האחרונה היא שדרגה את המטבח הטבעוני למהדרין שלה בננוצ'קה וגם אגף המתוקים לא קופח. גולת הכותרת היא פרפה החלבה (38 ש"ח) – קציפה מפנקת עם תחתית נוגט ממכרת שבכל ביס תגרום לטבעוני לגלות את החיה הגרגרנית שבו.

למסעדת ננוצ'קה