לגלות את גן מאיר מחדש: פסל "גמל ודקל" של עמוס קינן
מתי בפעם האחרונה הסתובבתם בגן מאיר, ובאמת שמתם לב לפרטים הקטנים שמקיפים אותנו שם? מתערבים שלא עשיתם את זה הרבה זמן. הגן הכי כיפי במיקום הכי טוב בעיר מתחדש ויש בו כל כך הרבה אלמנטים ייחודים. שלחו אותנו לגלות מקומות חדשים, אהובים ומרגשים עם בקבוק יין של Porta 6, וזה בדיוק האתגר שהיינו צריכים בחיים. והפעם: גן מאיר, הריאה הירוקה של לב תל אביב מתחדשת עם פסל של עמוס קינן
עמוס קינן, מהדמויות התל אביביות ביותר בתולדות העיר, קיבל לאחרונה משהו מהכבוד המגיע לו עם הצבת פסלו "גמל ודקל" בגן מאיר. הפסל של קינן הוא אחד מעשרות פסלים חדשים נוספים שהוצבו השנה במרחב הציבורי בעיר, ביניהם תוכלו למצוא כאלה של אמנים.ות כמו פיליפ רנצר, הילה עמרם, ליאורה קפלן, הילה טוני נבוק, אורי קצנשטיין ז"ל, אדם יקותיאלי, נרדין סרוג'י ואחרים. נשלחנו לגלות מקומות אהובים ומרגשים על ידי האנשים שמביאים לישראל את היין הפורטוגלי פורטה 6, את חלקם אתם אולי כבר מכירים, אבל מה שגילינו זה שתמיד מעניין לגלות אותם מחדש ולפעמים בקבוק יין זה כל מה שצריך.
לאתר Porta 6 // וגם באינסטגרם // ואף בפייסבוק
יש מעט דברים שמרוממים את הנפש יותר מאמנות מעולה במרחב הציבורי, ובתל אביב אף פעם אין מספיק ממנה. גם זה, כמו דברים רבים, משתנה בהדרגה ובשנים האחרונות ניכר מאמץ – לא מעט בזכות מגפת הקורונה – להחזיר את האמנות לרחובות העיר. והנה זה בא: עיריית תל אביב-יפו הכריזה לפני כמה חודשים שתציב 30 עבודות פיסול חדשות שהוזמנו מאמנים רב תחומיים מהמובילים בארץ – חלקן כבר הוצבו במהלך החודשים האחרונים, ואת חלקן נזכה לראות בתקופה הקרובה.
במסגרת הפרויקט, הציבה לאחרונה קרן תל אביב את פסלו של הצייר והפסל המנוח עמוס קינן ז"ל, "גמל ודקל", בתרומת קרן אטמוספירה תרבות ע"ש אילן מדר ואודי רוזנויין. הפסל הוצב בסביבה "הטבעית" שלו, בגן מאיר שבמרכז העיר, אזור מגוריו ופועלו של קינן. הפסל יצוק הברונזה המתנשא לגובה של 3 מטרים, יהווה את חותמו הנצחי של קינן לעולם התרבות בארץ.
עמוס קינן נפטר באוגוסט 2009 והיה מגדולי אנשי התרבות בתולדות תל אביב ומהדמויות התל אביביות המובהקות ביותר שצמחו בעיר, עם עשייה שנגעה בכל תחומי התרבות החל מספרות ("הדרך לעין חרוד"), דרך סאטירה ופובליציסטיקה, תסריטאות ומחזאות, קולינריה גבוהה ("ספר התענוגות"), ציור וכמובן פיסול. הפסל "גמל ודקל" החל את חייו כפסל בגודל 50 סנטימטרים אי שם ב-1991, ולפיו בוצעה ב-2022 הגרסה המוגדלת שלו שמוצבת בגן מאיר.
זהו הפסל הראשון של קינן שמוצב בעיר, וכמו פסלים רבים אחרים שלו נעשה בעשורים האחרונים לחייו, אז חזר לעסוק בעיקר ברישום ובפיסול. הוא פעל בסטודיו שניתן לו במרתפי התחנה המרכזית החדשה, בו נותרו פסלים רבים שלא זכו למימוש סופי. בשנת 2016 גילה האמן גיל יפמן את עיזבונו של קינן וחשף אותו בתערוכה שאצר בתחנה "אורות וצללים". בהיותו של גן מאיר אחד המקומות האהובים עלינו בעיר עם ובלי קשר לפסל החדש, אנחנו רק ממליצים להצטייד בבקבוק יין פורטה 6 וכמה כוסות (רב פעמיות עדיף), לתפוס מקום טוב מול הפסל ולהרים לחיי תל אביב של פעם, ולחיי זאת של היום.
גן מאיר, להשיג ברחוב טשרניחובסקי 24, תל אביב
לאתר Porta 6; מידע על היין באתר שקד