תאוות בשרים: 15 מסעדות הסטייקים המומלצות בתל אביב

גם אחרי שסטייק פשוט הפך למוצר יוקרה, הצלחת שלנו מרגישה ריקה בלי קצת בשר עליה. אז את רשימת הסטייקיות הוותיקה של טיים אאוט סידרנו לפי שלושה דירוגי מחירים, כדי שתוכלו לאכול את הסטייק שהכי מתאים לכם. מוגש כשירות לציבור הקרניבורי
עליות מחירי האוכל הקשוחות החלו עוד לפני המלחמה, אבל מאז מחירי הבשר רק האמירו ועכשיו זה מרגיש כמו לקנות סטייק באמירויות. הסטייק, במילים אחרות, הפך ליקר מדי עבור הדם שלנו. עם זאת, אנחנו מאמינים גדולים בזכות הבחירה, ואם בא לכם לנעוץ את שיניכם בקצת בשר עסיסי, עדיף שתדעו באיזה מסעדות תקבלו סטייק ראוי בתמורה לשקל שלכם. אלו מסעדות הסטייק הכי טובות בתל אביב, מדורגות לפי רמת התמחור. איפה מוצאים סטייק טוב בתל אביב? מה זאת אומרת, ממש פה ברשימה של טיים אאוט.
בתמחור גבוה
1. גריל רום
הסטייק האוס הירושלמי הנודע הגיע לעיר הגדולה, ועשה זאת בהתאמה למקום – כלומר, בגרסה לא כשרה. מה שאומר, ידידיי – סטייק בחמאה. בלב המקום נתחי הולשטיין משובחים ומיושנים היטב, משוישים וערבים לחיך. גם מנה מופלאה לא פחות של צלעות טלה, סמאש בורגר כהלכתו או פילה בקר על העצם. יש גם פסטות, דגים ומנות לא בשריות, ובעיקר – אווירה קלאסית של סטייק האוס ניו יורקי. מחירים לא נמוכים, אבל הקרפ סוזט המנצח ימתיק את החשבון. אגב, בקיץ הנוכחי הצטרף חדר נוסף שמשמש בר קוקטיילים עם מנות מתפריט המסעדה, אז סטייק ודרינק קליל עובד נהדר ביחד.
הירקון 87, תל אביב
>> 13 השיפודיות המומלצות בתל אביב
>> 18 מסעדות הדגים הטובות ביותר בתל אביב
2. פסאדור
מסעדת בשרים כמו שהתכוונו בברזיל, עם פסאדור מיומן (מקצוע ברזילאי מסורתי של מגיש בשרים), שיזרים לכם את נתחים לאורך הערב, הישר לצלחת. הארוחה בפסאדור היא במתכונת פיקס פרייס, ועומדת על 280 ש״ח לסועד, עם יין הבית ושתייה קלה חופשית. זה לא מעט, אבל לגמרי מספק תמורה למחיר, משום שמדובר בלא פחות מעשר מנות בשר, המורכבות מנתחים שונים – מבריסקט ועד שייטל, פיקנייה או אונטריב מפורק. המנות מושקעות, טעימות ומבוצעות בטכניקות שונות ומגוונות – צלייה, טיגון, גריל אמריקאי או שיפוד ברזילאי מסתובב.
280 ש״ח לסועד, יגאל אלון 94 תל אביב
3. אומניה בראסרי
האחות הקטנה והתל אביבית של מסעדת הבשרים הגלילית הנודעת של משפחת דבאח. המסעדה התמקמה בכיכר גבעון, ועוצבה באופן נעים ומזמין, והיא לא פחות מגן עדן לקרניבורים. תמצאו שם בראש ובראשונה נתחי אנגוס משובחים ואיכותיים שמוגשים לפי משקל, שכן משפחת דבאח היא מגדולי מגדלי בקר האנגוס בארצנו. לצד הנתחים העסייסיים מוגשות מנות מופלאות בנוסח ערבי-גלילי דוגמת קובנייה נהדרת, קבב חלבי, שישברק לפי הספר וגם פסטות עם בשר. ויש גם סלטים טריים ורעננים כדי לפתוח שולחן כמו שצריך.
גבעון 19, תל אביב
4. הדסון
מה אומר לכם השם "חלונות ניו יורק"? בשלב זה פודיז קרניבורים מגרגרים בהנאה לקראת מפגש עם ריבועי סינטה ברוטב טופי יפני, מנת דגל בהדסון כבר 15 שנים. משם העניינים רק הולכים ומידרדרים בקטע הכי טוב שאפשר, לסטייקים בשיוש מושלם והמבורגר שמשאיר אבק למוסדות צעירים ממנו. הדסון לילינבלום, שנפתח לפני שנתיים כדיינר, שינה מאז את פניו למסעדה קצת פחות פורמלית מחללית האם שברמת החייל, אך עדיין נהדרת. המחירים גבוהים מאוד אבל בשר איכותי הוא מוצר יקר, ובהדסון מקפידים לספק תמורה מלאה עבור כל שקל.
הברזל 27, לילינבלום 41 תל אביב
5. Flame
מסעדת הבשרים הכשרה עברה תלאות מאז השבעה באוקטובר, ומתקן הצלייה האיימתני שלה – שחורך ירקות, דגים ובשרים ועוטף אותם בניחוחות אש ועשן – מנוהל כעת תחת ידו הבוטחת של השף אורן אסידו. התפריט התרחב והמחירים עברו גם כן חשיבה מחודשת, וכעת הם ידידותיים יותר, אבל מה שחשוב יותר הוא עליית המדרגה מבחינת רמת המטבח – שיפור אקספוננציאלי לעומת הגלגול הקודם והתפתחות אישית מרשימה של אסידו. הלוקיישן במלון קרלטון מרגיש כמו קפיצה קטנה לחו"ל, והים שנשקף מעבר לחלון הוא עוד בונוס.
אליעזר פרי 10, תל אביב
6. איציק הגדול
מקרר היישון של איציק הגדול הוא מכספות הבשר היפות והאיכותיות בעיר בזכות עדרי בקר שהבעלים מגדלים ומטפחים בעצמם. שימו בצד את מצעד הסלטים ומנות הפתיחה ושימו מבטחם באנטריקוט, פילה ונתחים מיוחדים מקוצבים וצלויים למשעי. באטליז איציק הגדול שממול אפשר לקנות נתחים דומים (וגם בשר טחון ועוף) להכנה בבית, ואם יפו רחוקה לכם חפשו את המיט סטיישן – מכונות אוטומטיות לממכר בשר כשהקצביה סגורה.
דוד רזיאל 3, יפו
פחות גבוה
7. טריגר בשר ויין + ג'אנגו
"הטעם של הבשר רקד לנו בפה, השילוב בין הצד החיצוני החרוך לרכות של החלקים הפנימים היה מענג והכל הצליח להיות הסטייק של שרדינגר – כזה שבבת אחת מצליח להיות עם גוף שמאפשר ביס כמו שצריך, וגם להתמוסס על הלשון כמו ענן", התפייט המבקר שלנו לאחר שסיים ארוחה מסחררת בטריגר בשר ויין. השילוב של בשר, יין, גישה בגובה העיניים ו-VFM גבוה הפכו את הביסטרו לכתובת לקרניבורים שיודעים להעריך בשר משובח אך אינם מוכנים לקחת עבורו משכנתה. בזמן הקצר שחלף מאז צברה האימפריה של איש הבשר שגיא טריגר ושותפיו מומנט מרשים, כשלפורטפוליו נוספה מסעדת ג'אנגו, שמחדדת עוד יותר את ה-VFM בהמבורגרים נהדרים וחוויית אכילה מהנעימות שפגשנו לאחרונה. הבר הסקסי רוז' ובר היין החדש דנדש Wine Shop משלימים לעת עתה את מה שנראה כקבוצה עם הכי הרבה בשר בעיר.
מונטיפיורי 21, הלל הזקן 12, תל אביב
8. חוות צוק
לוקיישן בשכונת צפונית מנומנמת ועיצוב פשוט אינם מסגירים את העובדה שמדובר במסעדת בשר מצוינת. מאז הקורונה והמעבר למתכונת "צוציק" חוות צוק נגישה יותר, בפרט אם נצמדים להמבורגר המושלם ולנשנושי פתיחה מתוחכמים כמו קרפצ'ו וחטיפי אסאדו. סטייקים הם תענוג יקר גם כאן, אך בחישוב כולל אפשר לנווט את הארוחה למחוזות שאינם מצריכים מכירת כליה.
זריצקי 4, תל אביב
9. M25
ספוט הבשר של השפים ירון קסטנבוים ויהונתן בורוביץ' נראה במבט ראשון כמסעדת שוק שיצאה משליטה, אך אל תתנו לזה לבלבל אתכם: הנתחים חורגים משגרת הסטייקים הרגילה וקורצים למוצרים ארטיזנליים כמו נקניקיות פורט, שיפודי חוט שדרה, לשון מעושנת ושיפודים בגריל. בסניף ברמת אביב האווירה מעט יותר סולידית ומתאימה לארוחה עם ההורים.
סמטת הכרמל 30, ברודצקי 15, תל אביב
10. מיט בר
כבר יותר משני עשורים שמסעדת מיט בר עושה את הדברים בעקביות סולידית שנותנת לבשר לומר את דברו. בתפריט לא תמצאו עלעלי מיקרו ופרחים למאכל אלא סלט ביצים עם בצל מטוגן ושמאלץ, קרפצ'ו בקר ועוד מנות אהובות כהקדמה לסטייקים סקסיים, נקניקיות בקר מתוצרת בית, פילה לבן כמו פעם וספייריבס ברוטב תפוזים ודבש. מיט בר נקסט דור הסמוך, כשמו כן הוא – בר שכונתי נעים באוריינטציה קרניבורית, וסניפי המיטבר בורגר הפזורים בעיר הם ספוט מוצלח לעצירה קלה להמבורגר ומשהו ליד.
מיטבר, מיטבר בורגר תל אביב
11. מקום של בשר
מסעדת הבשר הוותיקה בשבזי משאירה את המציאות בחוץ ומתמקדת בהנאות הפשוטות של החיים. מהמטבח שבמבנה העתיק והרומנטי מוגשות מנות בשר נדיבות, בעיקר סטייקים עסיסיים ועזי טעם עם תוספות מסורתיות נוסח סטייק האוסים בארה"ב. במה שעובד אין צורך לגעת וסוס מנצח לא מחליפים.
שבזי 64, תל אביב
שפוי
12. פלייקס אנד בורגר של איוו
אנחנו מאוד שמחים על המגמה המסתמנת בעיר: קצביות שפותחות נקסט דור כדי להאכיל אותנו בתוצרת שלהם הישר מידו של הקצב, כי הם כנראה עושים את זה יותר טוב מאיתנו, וזה גם מוזיל את עלויות התיווך. "איוו פלייקס אנד בורגר" הם הבייבי של הקצבייה הידועה IWOS שהגיעה לעיר מירושלים, ובשוק הנמל תמצאו בלוקיישן שלהם נתחים מצוינים שנבחרו בקפידה, ומוגשים במידת עשייה מדויקת, במתכונת מהקצב לצלחת מבלי מעברים או שטיקים מיותרים, ובמחירים הוגנים למדי. האהוב עלינו הוא שיפוד הסטייק דנבר, שפרוס דק דק (מה קוראים אותו, פלייקס), ויש גם פלאנק סטייק מעולה. רק להוסיף צ'יפס דקיק, ואתם מסודרים.
שוק הנמל, האנגר 12, תל אביב
13. Beef של מיטמן
הנקסט דור של קצביית מיטמן נולד בכלל כפופ-אפ זמני שהציע מנות של 300 גרם אנטריקוט, עם תוספת, בפחות מ-100 ש"ח. לפני ששפשפנו את העייניים לראות אם זה אכן אמיתי, ביף כבר הפך למקום קבע ששומר על האיכות, ולא פחות חשוב, על המחיר. בתפריט שלוש מנות מצוינות ואפס דאווינים: סטייק אנטריקוט (300 גרם) וצ'יפס/שעועית ירוקה עם קולסלאו ורוטב הבית יעלה לכם 99 ש"ח; סינטה באותו משקל, ועם אותן התוספות, תעלה 89 ש"ח ואף תחסוך לכם כולסטרול, ויש גם מגש זוגי עם אנטריקוט, שייטל, נקניקיית אסאדו וקבב עם תוספות ב-205 ש"ח.
שרונה מרקט, אלוף קלמן מגן 3, תל אביב
14. בוצ׳ר בפיתה
הנקסט דור של הקצבייה האהובה והנהדרת של שוק הכרמל, בוצ׳ר שופ, שמתמחה בבשר מקומי ומשובח. בוצ׳ר בפיתה פותחת את הפיתה רק פעם בשבוע ביום שישי, אבל אליה נכנסים נתחים הישר מהקצבייה, כולל נתחים פחות מוכרים, שמטופלים היטב בידי השף מאור בוגין. אפשר גם לקבל נתחים אל הצלחת, עם תוספת של צ׳יפס, טחינה וירקות על הגריל, ולא פעם מתקיים שם פופ-אפ בשרי מרגש כמו כריכי כץ דלי או ביקור חגיגי של שווארמה מהצפון. העובדה שהבשרים הם מהקצבייה השכנה מאפשרת גם לשמור על תמחור סביר ונוח.
חבשוש 31, תל אביב
15. מי ומי
איפה עוד תוכלו למצוא סטייק לבן במחיר סביר? אז נכון במסעדת הבשרים הוותיקה האווירה היא מנחם בגין באייטיז, לטוב ולרע, והנוסטלגיה מנצחת גם את המחיר. קשה לקרוא לזה מחיר זול, אבל ביחס לאופציות האחרות שלכם, יש פה מנות גדולות בטעם של פעם עם תג מחיר פחות קשוח. לפעמים כל מה שצריך זה בשר סביר ואנחנו נרגעים.
מנחם בגין 35, תל אביב