טיים אאוט timeout

מפגש הפסגה של המאסטר שפים: חיים כהן וישראל אהרוני בארוחה משותפת

| מאת: שירי כץ, שרון בן-דוד

וגם דוכן באן מי חדש באסיה בשוק הפשפשים, הבראנצ'ים של קפה דלאל מוגשים בצפון העיר, שוק אוכל הודי בפלורנטין ועוד חדשות חמות כמו הקיץ שמסרב להתפוגג

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/11/sizes/AHARONI-AND-HAIM-COHEN_H_wo_680_382.jpg
חיים כהן וישראל אהרוני. צילום: עדי אורני

1. חיים כהן חוגג ואהרוני מתארח

מסעדת יפו תל אביב של המאסטר שף חיים כהן חוגגת יומולדת 6. לכבוד המאורע יתארח במטבח המאסטר שף החדש ישראל אהרוני לשני ערבים של ועידת פסגה קולינרית. בתפריט המיוחד יככבו מנות שמייצגות את המסע הקולינרי של כהן כמו טורטליני גבינות, תרד ופרמז'ן ברוטב חמאת עגבניות; צוואר טלה 7 שעות עם פסטה פיצ'י, חצילים ועגבניות; דושפרה עם דובדבנים מיובשים וגיוזה פרגיות שיכין האיש והצמה (105-55 ש"ח). כהן מספר שלמרות היכרות רבת שנים, זוהי הפעם הראשונה שהשניים נפגשים במטבח: "לפני 24 שנה אהרוני ואני עשינו פיילוט לתוכנית אוכל שלא צלח. במשך השנים היינו קולגות ומתחרים אבל מעולם לא בישלנו יחד". כדי לאפשר לאורחים לטעום כמה שיותר, אומר כהן, המנות העיקריות יוגשו בגודל מוקטן (וכך גם המחיר). אהרוני יתארח במסעדה ביומיים הראשונים של החגיגות, וביומיים הבאים מתוכננים די.ג'יי והפתעות לאורחים.

יפו תל אביב, שני-חמישי (16-13.11) 17:00 – 23:30. 

פילה בר ים עם שפצלה וחמאת לימון, יפו תל אביב. צילום: אסף רזון

פילה בר ים עם שפצלה וחמאת לימון, יפו תל אביב. צילום: אסף רזון

 

2. מי באן לצהריים?

מסעדת אסיה בשוק הפשפשים משיקה דוכן אוכל רחוב חדש לבאן מי, כריך וייטנאמי-צרפתי שיכול להיות בקלות ארוחת צהריים אולטימטיבית. ממטבח המסעדה הפונה לרחוב תוכלו לקבל באן מי מבאגט פריך ובתוכו מוקפצים שונים בתוספת חמוצים אסיאתיים, והכל בתמחור נגיש ובאווירה שמחה וצעירה. אפשר לבחור בין באן מי דג – דג מטוגן בבלילה, פאטה כבד עוף ואיולי צ'ילי אדום (39 ש"ח), באן מי פורקטה (רולדת בטן חזיר) ופאטה כבד עוף (42 ש"ח), באן מי טופו (34 ש"ח) ועוד. קוקטיילים מבוקבקים (24 ש"ח), לימונדה לבנדר/מיץ מנגו ליים טרי (15 ש"ח) ובירה אסטריה מהחבית (20 ש"ח) יסגרו באלגנטיות את פינת השתייה.

אסיה, ראשון-חמישי 16:00-12:30

באן מי, אסיה. צילום: אוהד קוב

באן מי, אסיה. צילום: אוהד קוב

3. לראשונה בארץ: ברז חרדל בדליקטסן

בעוד שהאירופאים נוהגים להשתעשע בחרדל ולהוסיף לו טעמים, ולכן בברלין תוכלו לקבל נקניקיה עם חרדל-מנגו, חרדל-תות או חרדל-צ'ילי, ובצרפת תמצאו חרדלים ארטיזנליים, במחוזותינו פחות עוסקים בחרדל, למרות החיבורים המעניינים והרבים שהתבלין הזה יכול לייצר. מי שלקחו על עצמם לייצג את החרדל הצרפתי בעיר הם אנשי הדליקטסן שהציבו במעדנייה שלהם ברז חרדל טרי של חברת Maille. החרדל שזכה לתוספת יין שאבלי, נמצא במיכל גדול ואטום, ומוזרק החוצה אל הברז בדומה לבירה באמצעות לחץ גז, מה שיוצר רוטב אוורירי יותר. ברגע ההזמנה החרדל נמזג לתוך כדי חרס שנסגר בפקק שעם. התענוג הזה יוסיף לכם טעמים מתוחכמים לרטבי הירוקים הצלויים בתנור או העוף, אבל ממש לא זול. (78 ש"ח לכד).

דליקטסן

חרדל זורם בדליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל

חרדל זורם בדליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל

 

4. הפי האואר יפני בדיינינגס

לרשימת ההפי האוארז ההולכת ומתארכת מצטרפת דייניגס, השלוחה הישראלית של המסעדה היפנית מלונדון, שמחברת בין טאפאס יפני למטבח הים תיכוני. על רקע נוף העיר הלבנה שנשקף מהקומה העליונה של מלון נורמן, מגיש השף כריס גולדינג דיל בין ערביים יפני חדש: מנות מתפריט הערב של המסעדה בתמחור נוח יחד עם מספר מנות שהורכבו במיוחד, למשל סושי סלמון יוזו וחלפיניו (52 ש"ח), שרימפס טמפורה וסויה מתוקה (54 ש"ח), לובסטר טמפורה עם רוטב צ'ילי מתקתק ושומשום חריף (94 ש"ח) וחמישיית אויסטרים ג'ילארדו עם רטבי פטל-טוסאזו, יוזו ושום ופונזו (100 ש"ח). לנשנושים היפנים אפשר לצרף קוקטיילים ושמפניה בכוס (32-45 ש"ח) שישכיחו את תלאות היום.

דיינינגס, ראשון – חמישי 20:00-18:00.

הפי אוור יפני, דייניגס. צילום: אנטולי מיכאלו

הפי אוור יפני, דייניגס. צילום: יפית שמחה

5. קפה דלאל נפתח

אחרי ציפיה וטיזינג במדורי האוכל (וגם אצלנו), קפה דלאל סוף סוף נפתח לפעילות מלאה.. הבייבי החדש הוא חיבור בין הבראנץ' המפנק של דלאל והמאפים והקינוחים של דלאל הקונדיטוריה, ומביא לצפון הישן את הבורקסביח – בוקרס גבינות פתוח עם ביצה קשה ופרוסות חציל, טחינה לבנה וסלסת עגבניות (44 ש"ח), בייגל בריוש וגבינת בורסאן (46 דש"ח) וכמובן בנדיקט קרואסון עם ביצה עלומה, סלמון כבוד, תרד והולנדייז (54 ש"ח). במקביל תמצאו בתפריט מנות ייחודיות לקפה דלאל כמו סלט ניסואז (52 ש"ח) או קערת אסאי עם פירות (38 ש"ח). בחנות ימכרו בשיטת Grab & Go  סלטים וכריכים בליין מיוחד לקפה דלאל ומבחר מאפים, עוגות ולחמים מדלאל הקונדיטוריה בנווה צדק.

קפה דלאל 

פרנץ' טוסט קפה דלאל. צילום: אלון אלה

פרנץ' טוסט קפה דלאל. צילום: אלון אלה

6. מתחם לייט נייט במוזיאון הוויסקי

עם כל הטענות על שרונה, המתחם עדיין מתהווה ומשתפר: הוויסקי בר-מוזיאון מתרחב אל החלל שבו פעל בעבר הז'אז'ו בר יין ומשיק את W – לאונג' בר חדש ומתחדש. הקונספט מחבר קודם כל בין אלכוהול משובח – בעיקר וויסקי, לתפריט אוכל תואם עם מנות כמו קרפצ'ו בקר ופלטת שרקוטרי של מגוון בשרים קרים (96-42 ש"ח). ברקע מובטחת אווירה ורסטילית: החל ממארחת מתחלפת, דרך די.ג'יי אורח וכלה במיקסולוג שונה שיתארחו בכל ערב. במתחם ייערכו גם שיתופי פעולה ואירוח של ליינים שונים, מהמובילים בחיי הלילה, כדי למשוך בליינים שמחפשים את הטוב והטופ שבכל העולמות.

W- דוד אלעזר 27 מתחם שרונה, פתוח בימים משתנים החל מ-22:30, 03-9551105

w וויסקי בר. צילום: אפיק גבאי

w וויסקי בר. צילום: אפיק גבאי

7. בראנץ' קרניבורים באנגוס

לכבוד החורף שמתעכב אך בסוף יגיע השיקו במסעדת אנגוס בראנץ' שכולו בשר ושחיתות, אלטרנטיבה קרניבורית לחביתה-סלט-גבינה השגרתיים. לפתיחת התיאבון מוגשים נתחים קרים כבושים או צלויים (Cold Cuts ), מטבלים וסלסלת לחמים טריים. במנות העיקריות אפשר לבחור בין צ’רשוקה – שקשוקת צ’וריסו מבושלת בבירה, Steak & Eggs – שתי ביצי עין ושייטל, עין הטלה – ביצת עין עם בייקון טלה על שעועית ירוקה, אפונת גינה ורוקט, אסאדו מונטה קריסטו – פרנץ’ טוסט מקסטן בריוש ממולא גאודה ואסאדו ועוד. מחיר: 109 ש"ח לאדם כולל שתייה קרה וחמה )ניתן לשדרג לקוקטיילים של בוקר בתוספת של 15 ש"ח בלבד).

אנגוס, שישי 14:00-11:00.

בר'נאץ' קרניבורי באנגוס. צילום: אנטולי מיכאלו

בר'נאץ' קרניבורי באנגוס. צילום: אנטולי מיכאלו

 

8. יום הולדת לנונו בהוד השרון

NONO האיטלקייה מהוד השרון חוגגת 3 שנים באירוע יום הולדת שיימשך על פני יומיים. בתכנון:  תפריט ספיישלים חד פעמי ותפריט יין נוסטלגי שתרכיב אירית שנקר, המסעדנית הוותיקה שמביאה איתה יינות מהארץ ומהעולם, חלקם ממרתף היין הפרטי של מסעדת קרן המיתולוגית. בין מנות הספיישל תמצאו אניולוטי במילוי דלעת ומרציפן עם חמאת אגוזי לוז, ערמונים, מרווה ורוזמרין; טורטליני זנב שור עם קרם תירס טרי, פטריות שימג'י, אספרגוס ומרווה ברוטב דמיגלס; מוסר ים וקרעי פסטה טריה ברוטב שום, אריסה, שרי תמר, תרד ובזיליקום; ושרימפס בלאנקו בחמאת יין לבן, שום, אבוקדו וקרם רומסקו. יהיה שמח וטעים.

נונורביעי-חמישי (16-15.11) מ-18:00

הפיצה של נונו. צילום: דניאל לילה

הפיצה של נונו. צילום: דניאל לילה

9. תפריט טעימות זוגי בבראון

השפית מיכל לוי עבדה באיטליה והכניסה למטבח של מסעדת בראון את עקרונות העונתיות המקובלים בארץ המגף. תפריט טעימות ערב חדש שהיא הרכיבה מתבסס על גידול שדה חורפיים ועל דגה ובשר מקומיים שמשתנים לפי מצב השוק. הארוחה נפתחת ביין או קוקטייל לבחירה ובסלסלת לחמים מתוצרת בית, וממשיכה לשלוש מנות ראשונות למרכז השולחן: בלנד חסות אייסברג, עלי סלנובה ולבבות חסה,קונפיטורה עונתית, גבינת רוקפור ושקדים קלויים; פטה כבד וקונפיטורת אגסים, ריבת בצל, ג'ל יין ומיני בריוש; וסביצ'ה דג ים משתנה או פטריות צלויות על ארוגולה ופרמז'ן. בהמשך אפשר לבחור שתי מנות עיקריות, לדוגמה ספגטי פוטנסקה עם נתחי דג ים ועגבניות; פילה לברק במילוי תרד, שום וצ'לי אפוי בתנור אבן או נתח קצבים ולקט פטריות יער. קינוח קרם מסקרפונה עם שברי קרמבל וקונפיטורת אגסים ישאיר טעם מתוק בפה. מחיר: 450 ש"ח לזוג, כולל מים ומים מוגזים ושתי כוסות קוקטייל או יין לבן/רוזה/אדום ממגוון יינות בוטיק ישראליים.

בראון. ראשון – שבת מ- 18:00.

תפריט טעימות זוגי, בראון. צילום: אנטולי מיכאלו

תפריט טעימות זוגי, בראון. צילום: אנטולי מיכאלו

 

10. שוק אוכל הודי בפלורנטין

מוזיקה, אוכל  של מאמות ממומבאי ובגדים מיד שניה יככבו ביריד הודי חורפי בפאפאיתו. לינה (לין מיטשל) ומאמא (רלי טרשל), אם ובת שמנהלות את מאמא-לינה, מסעדה טבעונית ביתית (כלומר בתוך בית) בפלורנטין, יגישו אוכל הודי טבעוני כולו ואורגני ברובו: טאלי במחיר חברתי (30 ש"ח), סמוסות, פשטידות, עוגות הל, בנופי, קינוחי RAW ועוד. בגדי וינטג' מחנויות בשכונה יימכרו במחירים תואמי הודו כמעט וגם תכשיטים, חישוקים, אביזרי ג'אגלינג ועוד, על רקע סט ארוך במיוחד שינגן די.ג'יי Tribone.
דרך שלמה 29, שישי (24.11) מ-12:00

סושי עד הבית. אממה. צילום: טל ציפורין

סושי עד הבית. אממה. צילום: טל ציפורין

 

11. סושי עד הבית לצפון תל אביב

בדרך כלל תושבי השכונות הצפוניות סובלים ממצוקת משלוחי אוכל. ב-AMAMA היפנית מרימים את הכפפה ומציעים שירות משלוחים לצהלה, רמת החייל, עתידים, נאות אפקה, שיכון דן, נווה שרת, רביבים ותל ברוך. התפריט כולל מנות ראשונות כמו באו באן – לחמנייה מאודה, בשר קצוץ, במבוק שוט ושיטאקה (22 ש"ח), מרק מיסו וטופו משי (18 ש"ח), ופיצה טונה על טורטייה עם מוצרלה, פטריות, עגבניות שרי ופרמז'ן (45 ש"ח). בעיקריות אפשר לבחור מבין מרקי ראמן (56-68 ש"ח), דונבורי – קערות אורז ותוספות (62-76 ש"ח), אטריות (58-68 ש"ח) ומנות בשר, עוף ודגים כמו אטרי צ'יקן – נתחי פרגית, בצל, פלפלים, תירס, ברוקולי ואורז מטוגן (58 ש"ח) ויאקיניקו אנטריקוט ופואה גרה – אנטריקוט פרוס וכבד אווז על צלחת רותחת, אורז מתובל בפטריות שיטאקה ובמבוק שוט ורוטב יאקיניקו (98 ש"ח). בשעות הצהריים (12:00-17:00) אפשר להזמין מתפריט העסקיות מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר העיקרית. דמי משלוח 10 ש"ח, מינימום הזמנה 100 ש"ח.

אממה

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 9c1fb3a54fb92a3