האנשים שמאחורי גורקה קיטשן באים להאכיל את פלורנטין. ובזול

הימלאיה קיטשן (צילום: יעל שטוקמן)
הימלאיה קיטשן (צילום: יעל שטוקמן)

גורקה קיטשן, המסעדה ההודית-נפאלית בנווה שאנן, ידועה כאחד המקומות עם התמורה הכי מדהימה לכסף שאפשר למצוא בתל אביב. עכשיו היא משתכפלת עם שלוחה חדשה במדרחוב פלורנטין, עם אותם כיסוני מומו מופלאים בדיוק ואותם תבשילי קארי וביריאני בדיוק . וחשוב מכך - אותו מחיר בדיוק

15 בינואר 2025

מסעדת גורקה קיטשן נפתחה בנווה שאנן לפני ארבע שנים על ידי סולמי שארפה שהגיע ארצה מנפאל, והרעישה את העיר כולה. המסעדה מתמחה באוכל נפאלי-הודי ומגישה אותו בגרסתו האותנטית, כלומר קרוב כמה שיותר למקור. המקום הפך למוקד עלייה לרגל לפודיז שמסיירים בנווה שאנן, גם בגלל המחיר האטרקטיבי. מבקר המסעדות של טיים אאוט הכתיר אותה אז כ"מסעדה אדירה במחיר מצחיק". מאז עברו לא מעט נאן תחת הטנדורי ונאכלו אינספור מומואים נהדרים, והנה משתכפלת גורקה מנווה שאנן ופותחת שלוחה בלב פלורנטין. הטיקה אותה הטיקה, הצ'יקן ביריאני אותו ביריאני – והבשורה המשמעותית ביותר: המחיר? גם.

>> בהשקעה של מיליונים עם דרקון מוזהב מהתקרה: Zo נפתחה ברוטשילד
>> ג'וש: שוק לוינסקי היה צריך מקום כזה מתוק ורומנטי. אז הנה, יש לו

מסעדת הימלאיה קיטשן נוחתת ממש בתחילת מדרחוב פלורנטין המחודש, מול בית הקפה השכונתי איזי קפה. את המקום פתח סולמי שארפה והוא מנהל אותו יחד עם בן דודו, טנג'ין. "הרבה אנשים מגיעים לנווה שאנן ואנחנו עושים גם הרבה משלוחים, אז רצינו לפתוח עוד מקום, גדול בהרבה, כדי שאנשים יגיעו לשבת. כן היה לנו מאוד חשוב לשמור על מחירים טובים ועל אותו התפריט", הוא מסביר לנו בעודו מתקין את הטנדורי בנכס החדש.

המומואים של גורקה קיטשן, עכשיו גם בפלורנטין. הימלאיה קיטשן (צילום: יחסי ציבור)
המומואים של גורקה קיטשן, עכשיו גם בפלורנטין. הימלאיה קיטשן (צילום: יחסי ציבור)

ואכן, המסעדה החדשה נעימה ומרווחת ויש מספר שולחנות מכובד בפנים ובחוץ, ונראה שעניין התמחור, שנותר אטרקטיבי ונמוך ביחס לממוצע העירוני, בהחלט משך כמגנט את תושבי השכונה, שכן על אף שהמסעדה נפתחה רק אתמול היא הייתה מלאה עד אפס מקום כשביקרנו בה. ובאמת, כאשר מסביב נפתחות מסעדות שהממוצע לסועד בהן הוא 150 ש"ח לכל הפחות, לא פלא שהקהל צמא למסעדה כמו גורקה.

הימלאיה קיטשן (צילום: יעל שטוקמן)
הימלאיה קיטשן (צילום: יעל שטוקמן)

התפריט זהה לזה של גורקה קיטשן הנווה-שאננית, ומציע מומו במחיר מדהים שנע בין 50-40 ש"ח לשמונה כיסונים במילוי עוף או במילוי מרק עוף (כזה שמשפריץ לתוך הפה ברגע נעיצת הביס), מנות קארי עיקריות צמחוניות וטבעוניות שנעות בין 50-30 ש"ח, וגם מגש טאלי גדול ב-50 ש"ח לצמחוני וב-60 ש"ח לעוף.

הימלאיה קיטשן (צילום: יעל שטוקמן)
הימלאיה קיטשן (צילום: יעל שטוקמן)

אנחנו טעמנו מנת באטר צ׳יקן נהדרת (55 ש"ח), שנטעמה כזהה למקור של הגורקה הראשונה. היא הוגשה בנימת פיקנטיות מרומזת, רוטב קרמי ומנחם והייתה חמימה, נעימה וטעימה, בדיוק כמו שציפינו ממנה. היופי כאן, מלבד האוכל שמתובל ביד מיומנת והוא טעים ומספק, הוא שבאמת באמת אפשר לשים 50 ש"ח על טאלי מכובד ולשבוע מאוד, במיוחד אם מוסיפים איזה נאן מוצלח (10 ש״ח) לניגובים ובזה מסכמים את העסק. המקום פועל הן בשעות הצהריים המוקדמות, מה שסוגר לכם בענק את פינת הלאנץ׳ או חוסר האנרגיה לבשל. וגם בערב למי שרוצה לזלול מומואים בתחילתו של בילוי. ויש שיאמרו: לזלול מומואים *זה* הבילוי.
>> הימלאיה קיטשן, הרצל 79, כל יום בין 23:00-11:00