אסור להתפשר: 14 המסעדות שמגישות את הסושי הטוב בתל אביב

כבר עברו הימים שבהם היינו מתלהבים מסושי. עכשיו אנחנו מתלהבים רק מסושי מצוין, כי כשזה מגיע לדגים נאים לא כדאי להתפשר על איכות. יש סושי איכותי בתל אביב, אבל צריך לדעת איפה למצוא אותו. אז מצאנו. ועכשיו כל מה שנשאר לכם זה לבחור בין המועמדות לתואר הסושי הכי טעים בעיר
יש לנו סימפטיה ליפנית השכונתית מגן החשמל ונווה צדק, מקום שאפשר לסיים בו ערב על סושי ודרינק מבלי להזדקק להלוואה בריבית רצחנית. רולים לא מתחכמים מדי מדגים ו/או ירקות ומנות מהמטבח היפני מייצרים יחדיו אופציית ארוחה קלילה, שבהפי האואר משתלמת אף יותר. לכבוד יום הסושי הבינלאומי, בכל הזמנת רול מקטגורית סושי ספיישל מקבלים רול בחינם מקטגורית סושי אינסיידאאוט (18-19.6 מ-17:00, בישיבה במקום).
לבונטין 11, שבזי 46

זה סושי/פוד טרמינל
כשבני הזוג ענבר ואיב חזרו לארץ אחרי שנה ביפן והתחילו להכין ולמכור סושי, הם לא תיארו לעצמם שמעסק קטן במטבח ביתי יצמחו מסעדות זה סושי ופוד טרמינל. סוד ההצלחה טמון באווירה קז'ואלית ובפניה לקהל שאוהב סושי אך פחות מתרגש מהטקסיות הכרוכה בו.
אשתורי הפרחי 14, בגין 150

יאקימונו
המסעדה היפנית הוותיקה עזבה את שדרות רוטשילד ועברה למלון הילטון ולפורמט כשר, אך הדיוק והנאמנות למקור עדיין נוכחים. רולים קלאסיים באסתטיקה מרהיבה ומנות איקוניות מוגשים בחלל אלגנטי עם נוף לים תמורת מחיר מפולפל, שהוא עדיין הרבה יותר זול מאשר טיסה ליפן.
הירקון 205
מון
לא תמיד צריך למשכן כליה עבור סושי. הרשת הוותיקה היא גו טו אהוב וטוב לימים שמתחשק לנשנש כמה רולים בג'ינס וכפכפים, לשתות משהו ולחזור הביתה בהרגשה שהחיים בסך הכל די נחמדים.
בוגרשוב 58
מנטנטן
על הראמן אין צורך להכביר מילים, אבל יש עוד כמה סיבות טובות להגיע למנטנטן, למשל סושי מקצועני וסשימי מדגים שעד לא מזמן שחו בים. קומבינציית הניגירי מצטיינת במיוחד, דגים ושרימפס צרובים בעדינות עם מיונז יפני, טוביקו ותוספות שמותירות את הבמה לכוכבים הראשיים. ביג לייק, וגם לעיצוב ולאווירת האיזקאיה.
נחלת בנימין 57

מינה טומיי
לפני מספר חודשים השיקה האסיאתית מרחוב הארבעה תפריט סושי חדש ורחב יריעה שמתכתב עם המסורת ועם החך הישראלי תאב החידושים. ביום הסושי הבינלאומי (כלומר, היום) יוגשו שלושה רולים ספיישל: Sakura Roll (סלמון, אבוקדו ועיטור טטאקי טונה אדומה צרובה), ZEN Roll (ספייסי טונה אדומה ואבוקדו) ו-Kami Roll (טונה אדומה, אבוקדו, בטטה ועירית, מעוטר בטטאקי סלמון צרוב ושקדים קלויים).
הארבעה 17

ניני האצ'י
היפנית הוותיקה בבן יהודה כשרה אמנם אך פרט זה בטל בשישים לנוכח הסושי, שהוא תמיד צבעוני ומשמח. לנשים בהיריון שנושכות שפתיים עד הלידה מיועד פס הכנה נפרד שמייצר רולים וניגירי מירקות ודגים אפויים.
בן יהודה 228
סיטארה
כשצריך להרשים את החברים של בת הזוג או להתארגן לערב סושי, מארז המסיבות של סיטארה הוא החומר שממנו עשויים חלומות: מגש ענק בשחור וזהב (מפלסטיק. הגיע הזמן לטפל בכך) ובו רולים וניגירי יפים כל כך שאי אפשר להפסיק לזלול. כבד אווז, כמהין ובטטה סגולה מאותתים על רף המחיר שהוא כמקובל במסעדות יוקרה אך התמורה יותר מאשר מוצדקת.
הרצל רוזנבלום 8
סלאס
המסעדה של השף אור גינסברג אינה מוגדרת כיפנית במלוא מובן המילה, אך בחרנו לצרף אותה לרשימה בגלל הדגים. כדייג בעבר, ששליטתו בנושא הרשימה את שופטי משחקי השף, גינסברג נמצא במרדף מתמיד ובלתי מתפשר אחר הדגים הטובים ביותר. הסושי בסלאס יצירתי, צבעוני, אסתטי והכי טרי שיש.
רבי תנחום 6, יפו
פו סושי
הפיוז'ן האסיאתי שקבוצת קיסו מתמחה בו משתקף בתפריט של פו סושי, בר-מסעדה שפונה לקהל שמעדיף את הסושי שלו צבעוני ופרוע. וגם לזה יש מקום במדינת כל אזרחיה.
דיזינגוף 302

גרין רול סושי
כמה טבעונים שאנחנו מכירים שומרים את גרין רול במועדפים למקרה של התקפת מאנצ'. קומבינציות, סנדוויץ׳ סושי, ניגירי ועוד מתאימים גם להריוניות שיכולות לזלול רולים בלי לחשוש.
מונטיפיורי 40
קיטו קאטו
מסעדת הקז'ואל היפנית בדיזינגוף סנטר מכירה את קהל היעד שלה. רולים צבעוניים, גרפיקה בוורוד, חצר חמודה ותפריט שמותאם לחיך הישראלי מייצרים ספוט תוסס ושמח לארוחת צהריים קלילה או ערב עם חברים.
דיזנגוף 64
TYO
למרות ששמה נקשר בסלבס נוצצים, TYO אינה עושה לעצמה הנחות. שף יאמה סאן יצר תפריט עכשווי שמצליח להעביר את רוח המקור מהקונספט ועד לצלחת. ומה שקורה במסעדה נמשך במשלוח שמגיע באריזה ממותגת מהיפות שראינו.
TYO
