"תשקם": בתי קפה קטנים צצים כמו פטריות קטנטנות אחרי הגשם

החלום התל אביבי של לפתוח בית קפה קטן (אבל באמת קטן) נמצא שוב בפריחה, ובית הקפה הקטן שנפתח בסביבת שוק לוינסקי הוא מה שבעבר היו מכנים קפה היפסטרי, והיום פשוט מכנים תל אביבי מאוד, ועם כמה מאפים נדירים בעיר, הרווחנו עוד פינה קטנה בשכונה
תביטו רגע החוצה מהחלון החוצה. אתם רואים את זה? לא, זה לא חורף. זוהי עונת הראמן ובתי הקפה הקטנים. בראמן כבר עסקנו לא מעט, וסביר שעוד נדבר בלי די, אבל אל תפספסו את הטרנד המתוק של הרגע – בתי הקפה הקטנים והשכונתיים. מדובר בפינות קפה שיוצאות קצת מהשטאנץ הקבוע של קרואסון שקדים וסנדביץ׳ סלט ביצים, ומביאים במקום זאת ניחוח ייחודי וארטיזנלי (כמו קפה בר, קפה מרכז, קפה גת רימון והקיוסק של אורבי), וזו רק ההתחלה.
>> מיטש מצאה בית: פופ אפ הקבב האגדי הוא עכשיו מסעדה של ממש
כעת מצטרף חבר חדש למגמה: קפה "תשקם", שהתמקם ברחוב זבולון בשולי שוק לוינסקי. על אף ששמו לקוח מציטוט מתהילים (יִרְוְיֻן, מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ; וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם), לא מדובר בקפה עם וייב דתי או רוחניקי, אלא מה שבעבר היו מכנים קפה היפסטרי, והיום פשוט מכנים תל אביבי מאוד. במילים אחרות, מדובר בית קפה חמוד ומגניב שלא פוגשים כל יום.

מלבד הקפה משובח, המקום הראשון שאנחנו נושאים אליו עיניים בבית קפה חדש הוא ויטרינת המאפים, שמציעה מטעמים בלתי שגרתיים, שאת מרביתם אופים במקום. לא עוד קרואסון חמאה, אלא קווין אמאן חמאתי ומסוכר לפי מיטב המסורת הצרפתית (18 ש״ח), עזבו את עוגיית השוקולד צ׳יפס הקלאסית, פה אוכלים עוגייה גדולת מימדים מבצק שוקולדי, שיבוץ של אגוזי פקאן, שוקולד צ׳יפס וקליפות תפוז מיובש – מה שהופך אותה לעוגייה מצוינת בטעם של מבוגרים, ואפילו ובמחיר סביר (15 ש״ח). עוד בנמצא: סקונס פריך עם צימוקים (18 ש״ח), פיננסטוק – פיננסייר פיסטוק נעים ונימוח (12 ש״ח), בננה ברד ריחני (21 ש״ח), פטאייר תרד עז טעמים וקרואסון שוקו-שוקו מבצק שוקולד במילוי שוקולד, שהוא מופת שוקולדי מכל הבחינות (18 ש״ח).
למי שמעוניין בבוקר מזין קצת יותר, יש כריכים מלחם שחור על בסיס מולסה ודבש שמכינים במקום – אחד עם סלמי ושינקן משוח במיונז, חרדל וירקות טריים, ושני עם מטיאס כבוש, חרדל וירקות (18 ש״ח לחצי/ 35 ש״ח לשלם). ישנם גם ארוחות בוקר של יוגורט מוזלי עם גרנולה ופירות (35 ש״ח), או אפשרות לפתוח את היום עם מיץ תפוזים טרי סחוט (18 ש״ח).

בית הקפה קטן, אינטימי ומעוצב בדיוק ונונשלטיות. האווירה נעה בין קפה שכונתי עם בריסטה שמכיר את הלקוחות בשמם, לבית קפה מקצועי ומהודק, שמחשבה רבה ניכרת מאחורי כל אלמנט בו. תוכלו לשבת על כיסאות בחוץ לצד המדרכה, מסביב לבר לצד הבריסטה או בשולחנות הפנימיים תוך שמוזיקת ג׳ז מתנגנת ברקע. לא רע בכלל, תשקם – מי ייתן ונשתקם יחדיו על איזה כוס קפה וקווין אמאן מוצלח.
זבולון 5, שני עד שישי בין 7:00-17:00. סגור בשבת ובראשון