תל אביב את שיכורה: 5 ברים חדשים ששווים בדיקה הערב

בילוי מוזיקלי אינטימי. טסה (צילום יהודה מאיר)
בילוי מוזיקלי אינטימי. טסה (צילום יהודה מאיר)

תל אביב הייתה פעם עיר של ברים, וכמו שיודע כל מי שגר בתל אביב, כל מה שקרה פעם עתיד לקרות שוב. ועכשיו: ברים קורים שוב. כי כל אחד יכול למצוא את הבר שמתאים לו, וחמישה ברים חדשים שנפתחו בחודשיים האחרונים מדגימים זאת היטב. איך מתאים

בתל אביב של הניינטיז ותחילת האלף כולם פתחו ברים. בכל רחוב היה בר. מה שלא היה בר – היה דאנס בר. היה גם קפה-בר ונולדו הביסטרו-ברים הראשונים. כך ברברנו והתברברנו עד שהסצינה הקולינרית סחפה את ההמון ומסעדות מפנקות הפכו לבילוי מועדף. עכשיו הכל מתהפך שוב: במסעדות יקר לנו מדי, בר יין זה נחמד אבל כמה אפשר, ופתאום לפתוח בר כזה, כמו פעם, נשמע כמו הדבר ההגיוני לעשות. חמישה ברים חדשים שנפתחו בחודשיים האחרונים מדגימים היטב איך תחת ההגדרה הרחבה של "בר" כל אחד יכול למצוא משהו שמתאים לו. מתאים לנו.

הבר של פעם: ביטר

ביטר בר הוא דוגמן מושלם במגמת הקאמבק של הברים: מקום שגם הבעלים שלו, אביב קידר, מסביר שהוא "קצת כמו ברים של פעם". הסטייל אולי יותר מלוטש, הנשנושים יותר מעניינים (תפריט של שף גומא גלילי במחירים סבירים להפליא), ויש גם קוקטיילים מתוחכמים, ואפשר לשבת בחוץ עם יין וצלחות קטנות כמו הברים של עכשיו, אבל אפשר גם לשבת על הבר עם כוס בירה לסשן לייט נייט עם ביטים באוזניים כמו פעם. כל הפרטים על ביטר בר? כאן. זבולון 5

נשבעים שהתמונה צולמה השנה ולא בתחילת האלף. ביטר (צילום: תמר פלינר)
נשבעים שהתמונה צולמה השנה ולא בתחילת האלף. ביטר (צילום: תמר פלינר)

הבר של יד אליהו: פיצה 66

זה לא סוד שמזרח העיר מתעורר, זה לא סוד שהג'נטריפיקציה ביד אליהו נכנסת לשלב חדש ומואץ, אבל זה קצת סוד שעכשיו יש לשכונה ההולכת ומתלהטת גם בר חדש, שהוא למעשה פיצריה חדשה, אך בהחלט גם בר חדש. פיצה בר? לא ממש, כי בשעות אחה"צ הוא מכוון בעיקר למשפחות. יותר פיצריה שהופכת לבר בערב. או בר שהופך לפיצריה ביום? מה זה משנה. בפיצה 66 יש פיצה טובה, יש בירה, יש אפרול שפריץ, אפשר להזמין בקבוק יין ופלטת גבינות מהמעדניה הסמוכה, והנה יש איפה לשבת בלילה ביד אליהו. מזל טוב ובהצלחה לכולנו. הכל על פיצה 66. לה גוורדיה 66

גם טופינגס מאיטליה, גם בר שכונתי חדש. פיצה 66 (צילום לירן מימון)
גם טופינגס מאיטליה, גם בר שכונתי חדש. פיצה 66 (צילום לירן מימון)

הבר של ההופעות: Tassa

מזמן לא היה לנו בר חדש מהסוג הזה: Tassa (שום קשר לדודו) הוא מרכז תרבות חדש בדרום תל אביב, אי שם בין הבארבי לגגרין, שפתח פרי אטיה – המוכר בעולם המוזיקה כמתקן כלי נגינה, מגברים ושאר ציודים מוזיקליים. באופן לא מאוד מפתיע, מדובר בבר הופעות עם פוקוס משמעותי על ג'אז ועל טובי המוזיקאים המקומיים, עוד נדבך בפופולריות הגואה של הז'אנר בעיר (וד"ש לג'אז קיסה). יש מנות ברים מעניינות ("ריזוטו בייקון וקבנוס ציידים"? תביאו) ויש את כל האלכוהול שצריך ויש ליינאפ הופעות מוקפד של יובל צוק מ"שבלול". מה אין? תלונות. כל מה שצריך לדעת על טסה

תרבות, ג'אז, אלכוהול, מה רע. טסה (צילום יהודה מאיר)
תרבות, ג'אז, אלכוהול, מה רע. טסה (צילום יהודה מאיר)

הבר של הקיץ: קונטנטו

זה לא קיץ בלי בר חוף חדש, וקונטנטו שנפתח במלון קרלטון הוא חלום אינסטגרמי שהתגשם עם בריזה ספקטקולרית, גן מלבב של צמחים ופרחים, נוף שורה ראשונה לים ותפריט קטן ומעניין מבית היוצר של יוצאת "מאסטר שף" ליאור אוחיון. הכל מכוון כאן לבילוי באווירה קייצית יוקרתית (גם המחירים), אבל יש כאן ניחוח של קיץ בעיצוב מדוקדק שהוא פרייסלס. כל הפרטים על קונטנטו? בבקשה. אליעזר פרי 10

מריחים את הקיץ באוויר. קונטנטו (צילום: דויד מויאל)
מריחים את הקיץ באוויר. קונטנטו (צילום: דויד מויאל)

הבר של דיזנגוף: מילייה

דיזנגוף התאפיין עד לא מזמן בברים עם שולחנות ארוכים, מסלולי שתייה, בירה זולה ואווירה צוהלת, אבל כמו העיר כולה גם הוא משתנה ומתברגן, והקבוצה שמאחורי בר המסלולים "איז'ו ובבט" הבינה שהקהל שלה רוצה משהו אחר. והמשהו האחר הזה הוא בר יין. כן, עוד בר יין. אי אפשר בלי בר יין. ב"מילייה" תמצאו גם אוכל שמוגש בנדיבות ובמחירים סבירים עם דיל אפריטיבו משתלם ביותר (הסו-שף של פרונטו, איתי אייל, עומד מאחוריו) ויותר מ-50 לייבלים של יין מהארץ ומהעולם. זה המילייה שלכם עכשיו. פרטים נוספים על מילייה? מצ"ב. דיזנגוף 141

מנות נדיבות במחירים הוגנים? תביאו. מילייה (צילום: גל קולוג)
מנות נדיבות במחירים הוגנים? תביאו. מילייה (צילום: גל קולוג)