המנות הכי מוזרות של 2022: אלוהים אדירים למה אכלנו את זה

כמה כמה? שווארמה וואגיו. איציק הגדול (צילום רון בובליל)
כמה כמה? שווארמה וואגיו. איציק הגדול (צילום רון בובליל)

אוכל יכול להיות נהדר, אוכל יכול להיות נורא אבל אוכל מוזר זה כבר חוויה שונה לגמרי. מי ידע שנאהב פיצה עם צ'יטוס? איך מתמודדים עם פיתה שווארמה במחיר 62 ש"ח? והאם אנחנו צריכים ללכת לרופא? כי לא שנאנו חומוס עם רוטב פיצה.

10 בנובמבר 2022

פיצת צ'יטוס

מאיפה הבאנו את זה? פאפא ג'ונס
למה זה מוזר? כי לזרוק חטיף על פיצה זה המעשה הכי סטלני ששמענו עליו, ואנחנו כוללים את הקמת "עלה ירוק".
איך היה, בשלוש מילים? מפתיע, גבינתי ופריך.
וביותר מילים? "למרבה ההפתעה זה איכשהו עובד. יותר מזה, זה אשכרה טעים. הבחירה ללכת על בסיס לא עגבנייתי לרוטב מתגלה כחכמה מאוד, גם אם הרוטב שום-פרמזן המופלא שלהם לא מספיק בולט בתוצאה הסופית, ולמרות שכמות הגבינות נשמעת מוגזמת, התערובת מתאספת ליצירת טעם-על גבינתי ואוממי במהותו שמספק חוויית אכילת נהדרת. והצ'יטוס? היו יכולים להיות יותר טובים, בעיקר כי חלקם התפחמו בתנור והקראנץ' המתבקש קצת מתעמעם אחרי מכת החום, אבל הרעיון בעיקרון נהדר – הטעם הסינתטי של ה"גבינה" על הצ'יטוס מוסיף לגבינות האמיתיות עוד קיק".
לביקורת המלאה

אזהרה: התמונה לא משקפת כמה זה טעים. פיצה צ'יטוס של פאפא ג'ונס. צילום: מתן שרון
אזהרה: התמונה לא משקפת כמה זה טעים. פיצה צ'יטוס של פאפא ג'ונס. צילום: מתן שרון

קולה אבטיח תות

מאיפה הבאנו את זה? קוקה קולה ודי.ג'יי מרשמלו
למה זה מוזר? כי זה נראה כמו קולה, זה מרגיש כמו קולה, זה מריח כמו מקרר ארטיקים שנמס והטעם אפילו גרוע מהריח.
איך היה בשלוש מילים? כמו קיץ דוחה
וביותר מילים? "בשלוק הראשון הרגשתי שהשד לא כזה נורא – זה אולי היה מפתיע, אבל בתור אדם שאוהב לחפש בקיוסקים פחיות פאנטה בטעמים מיוחדים, אני יכול לחיות עם זה, גם אם לא לאהוב. טעם התות (שמרגיש יותר כמו סוכריית תות) טיפה יותר דומיננטי, וטעם האבטיח שנלווה אליו (שדווקא מזכיר מסטיק אבטיח) עדיין מצליח לעלות, אבל אז מגיע טעם הלוואי – ממתקי גומי שישבו בשמש יותר מדי זמן והותכו לעיסה מזעזעת אחת, ואז השרו אותם בקולה זירו שישבה בעצמה בשמש, קיררו והגישו. אמא, אפשר כבר לחזור הביתה מהבריכה?"
לביקורת המלאה

אמרו לך פעם שאתה דומה לפחית? די.ג'יי מרשמלו ומהדורת הקולה זירו החדשה. צילום: יח"צ
אמרו לך פעם שאתה דומה לפחית? די.ג'יי מרשמלו ומהדורת הקולה זירו החדשה. צילום: יח"צ

גלידה שקדי מרק

מאיפה הבאנו את זה? גולדה
למה זה מוזר? כי מילא לדחוף חטיפים לגלידה, לזה התרגלנו, אבל ממתי שמים בה ליווי למרק? מה הדבר הבא, גלידת קרוטונים? שיט, אל תספרו לגולדה שאמרנו את זה, הם עוד עשויים לקבל רעיונות.
איך היה בשלוש מילים? דווקא לא רע.
וביותר מילים? "קשה לומר שהם משפיעים על הטעם של הגלידה (גם לימון כבוש לא היה מצליח להשפיע על טעמו של מאכל עם כל כך הרבה סוכר), אבל הם בהחלט מייצרים משחק מרקמי מעניין – הקראנץ' המאפיין שלהם מצליח להישמר גם מבעד ללחות הגלידה, כשהשכבה החיצונית טיפטיפה מתרככת, אבל המרכז נשאר פריך ולעיס כאילו נשפכו הרגע מהקופסה".
לביקורת המלאה

גלידה שקדי מרק של גולדה. צילום: מתן שרון
גלידה שקדי מרק של גולדה. צילום: מתן שרון

חומוס רוטב פיצה

מאיפה הבאנו את זה? חומוס אחלה ופיצה פרגו
למה זה מוזר? כי בתור ישראלים, חומוס מקופסה זה פוגעני מספיק, אז מה פתאום אתם מוסיפים לו רוטב של פיצה, השתגעתם?!
איך היה בשלוש מילים? טעים יותר משחששנו.
וביותר מילים? "הטעמים שלו מגיעים מאזורי החומוס-שקשוקה, או כל שילוב עגבנייתי אחר שלגיטימי לערבב לתוך מנת חומוס (מטבוחה, סלסה וכו'), והתיבול האגרסיבי של הרוטב נותן קיק נחמד לחובבי אבקת הקסם שמצרפים לפיצות זולות. שום דבר לא איכותי פה, זה לכל הדעות שילוב שראוי לאכול בשעות לילה אפלות עם חצי פיתה שנשארה מהצהריים, אבל אלוהים אדירים, אשכרה סיימנו את הקופסה".
לביקורת המלאה

לא יאמן, זה אשכרה סבבה. חומוס אחלה עם רוטב פיצה. צילום: מתן שרון
לא יאמן, זה אשכרה סבבה. חומוס אחלה עם רוטב פיצה. צילום: מתן שרון

ביסלי צ'יזבורגר

מאיפה הבאנו את זה? מאסם, איך לא.
למה זה מוזר? כי סבבה, ביסלי בא בטעמים מפתיעים וצריך למצוא עוד דרכים להמציא מחדש את הגלגל – אבל מי ידע שהם יעבדו כל כך טוב אחד עם השני?
איך היה בשלוש מילים? טוב יותר ביחד.
וביותר מילים? "ואז הסתכלתי על צמד החבילות שמולי, חצי אכולות כל אחת. המבורגר וגבינה. היי, רגע! לקחתי שתי חתיכות ביסלי המבורגר, שמתי בינהם חתיכה אחת של ביסלי גבינה וניסיתי לראשונה בחיי ביסלי צ'יזבורגר. הלם. השילוב בינהם הוציא את הטוב מכל אחד – הביסלי בורגר נתן בסיס ברבקיואי עדין, הגבינה נתן קיק צ'יטוסי והשילוב יצר ערבוב טעם שלראשונה, לא הזכיר לי אף ביסלי שאני מכיר. אסם, שומעים? אני רק דורש 50 אחוז מהרווחים".
לביקורת המלאה

עשינו אחד ועוד אחד ויצא לנו צ'יזבורגר. ביסלי המבורגר וביסלי גבינה. צילום: יח"צ
עשינו אחד ועוד אחד ויצא לנו צ'יזבורגר. ביסלי המבורגר וביסלי גבינה. צילום: יח"צ

שווארמה וואגיו

מאיפה הבאנו את זה? איציק הגדול
למה זה מוזר? כי בחייכם, זה פיתה שווארמה שעולה כמו סטייק איכותי בניו יורק.
איך היה בשלוש מילים? לא שווה ת'כסף.
וביותר מילים? "רק השנה אכלתי לפחות בארבעה מקומות טובים יותר, כולם זולים בהרבה, חלקם בכמעט חצי מחיר. אל תוציאו 62 ש"ח לפיתה שווארמה, ואני אפילו לא מוכן להקדיש יותר ממילה לשערורייה של 82 ש"ח לצלחת שווארמה, לא כולל שתיה. הגיעו וואגיו עד נפש".
לקריאת הביקורת המלאה

כמו להחזיק יהלום, לפחות בשווי. שווארמה וואגיו של איציק הגדול. צילום: מתן שרון
כמו להחזיק יהלום, לפחות בשווי. שווארמה וואגיו של איציק הגדול. צילום: מתן שרון

את המסעדות הכי גרועות בוולט

מאיפה הבאנו את זה? ממעמקי הגיהינום של וולט.
למה זה מוזר? כי אלוהים אדירים, מי גולל לתחתית הדירוג של וולט ומזמין את ארבעת המסעדות שמדורגות הכי נמוך? אה, זה אנחנו? ועוד מרצון? למה?!
איך היה במילה אחת? החלטה נוראית. ממש.
וביותר מילים? "באנו עם רצון טוב למצוא פנינה נסתרת שזכתה ליחס רע או מנה מיוחדת שמתחבאת בתחתית החבית. למרבה הצער גילינו דבר מאוד פשוט – חוכמת ההמונים שמדרגת את מסעדות וולט היא די חכמה".
לקריאת הביקורת המלאה

כנראה ש"ישראלי" אומר "מחופף". ארוחה מ"הבגט הישראלי". צילום: מתן שרון
כנראה ש"ישראלי" אומר "מחופף". ארוחה מ"הבגט הישראלי". צילום: מתן שרון