בלי סושי, בלי ראמן: המנות היפניות שאנחנו אוהבים

מנת התמנון הצלוי ביא פאן, סלט האצות של יאקימונו והגיוזה של הירו: המטבח היפני הוא הרבה יותר מסושי וראמן. 10 מנות מהמטבח היפני שאתם חייבים לטעום

יא פאן. צילום: יפית שמחה
יא פאן. צילום: יפית שמחה
  1. ישראל הפכה לאומת הסושי, אבל המטבח היפני מציע הרבה יותר מרולים של אצות, אורז ודגים נאים ומרקי ראמן. קיבצנו עבורכם את הפייבוריטיות שלנו.

 

  1. אוקונומיאקי | יאטאי

מעין פנקייק יפני מלוח ממולא בירקות עם טופינגס ורטבים. מכניסים לבלילה רצועות כרוב וגזר, בצל ירוק ואצות נורי. כשהפנקייק מוכן אפשר להניח עליו ביצה חצי מבושלת, מוצרלה, שרימפס, קלמרי או בקר. על הכל מזלפים רטבים ולסיום בוזקים קצבושי – פתיתי דג בוניטו מיובש (38 ש"ח, 18-5 ש"ח לתוספת).
יאטאי

יאטאי. צילום: חיים יוסף
יאטאי. צילום: חיים יוסף
  1. קאראהגה | מן טן טן

נתחי פרגית זהובים, קריספיים מבחוץ ועסיסיים מבפנים. הנתחים מושרים בסאקה, שום וג'ינג'ר ומצופים בקורנפלור ובמטוגנים. מוגשים לצד סלט כרוב עם מיונז יפני (38 ש"ח).
מן טן טן 

הסושיות הכי טובות בתל אביב 

המסעדות האסייתיות הכי טובות בתל אביב 

  1. דונבורי | אוקאסאן

קערת אורז לבן שעליו תבשיל שמלחך את בסיס האורז בנוזלים ובטעמים. יש כאן דונבורי עם בקר, עוף או חזיר. מלפפונים כבושים בשום, ג'ינג'ר, סויה וסוכר מספיקים רעננות מאזנת, והרוטב החריף שמוגש בצד נותן להכל טוויסט בועט יותר (45-35 ש"ח).
אוקאסן 

אוקסן. צילום: אנטולי מיכאלו
אוקסן. צילום: אנטולי מיכאלו

סוקי יאקי | שיראטויה

תבשיל ירקות וטופו עם אטריות תפוחי אדמה ופרוסות אנטרקוט שמוסיפים לתבשיל בסוף הבישול והן מתבשלות בתוכו (90 ש"ח).
שיראטויה

  1. גיוזה פרגית | הירו לבונטין

הגיוזות של אהרוני ניחנות בפריכות מושלמת; טכניקת האידוי־טיגון מעניקה לכל כיס בצק מעין מעטפת דקיקה שמדגישה את טעמי המלית העסיסית של בשר הפרגית עם בצל ירוק ופטריות שיטאקה (32 ש"ח).
הירו

גיוזה, הירו לבונטין. צילום: שי נייבורג
גיוזה, הירו לבונטין. צילום: שי נייבורג
  1. טאטאקי טורט | אוקינאווה לבונטין

ה"פיצה היפנית" הזאת שונה בתכלית מכל מה שחשבתם על המטבח היפני. היא עשויה מבצק דקיק שעליו ממרח טופו־תרד, פטריות, בצל סגול, צ'ילי חריף ונתחי טטאקי סלמון צרובים קלות. מעל הכל מוזלף רוטב טונאקאצ'ו ומיונז צ'ילי ותערובת של תבליני טוגראשי.
אוקינאווה (79 ש"ח).
אוקינאווה

  1. טאקו קארי | יא פאן

טאקו הוא תמנון ביפנית. ביא פאן הוא נצלה בשלמותו על גריל הרובוטה הייחודי (גריל בעל שלוש קומות עם פחמים יפניות המפיקות חום אחיד ומספקות טעם עמוק) ומונח על אורז עגול שיושב על תבשיל קארי יפני רב טעמים שבושל במשך 72 שעות (98 ש"ח).
יא פאן

יא פאן. צילום: יפית שמחה
יא פאן. צילום: יפית שמחה
  1. ספייסי מולגאי סובה | אונמי

השף עידו כהן צדק לוקח את מנת הסובה הקלאסית של המטבח היפני למחוזות מודרניים; הוא מבשל אטריות סובה בציר דאשי חריף על בסיס ציר עוף ושבבי בוניטו ומוסיף להן מולים, אספרגוס, בצל ירוק, צנון, ג'ינג'ר ושמן צ'ילי. המנה מוגשת כך שהאטריות טובלות בציר הנמוך ולא כמרק (88 ש"ח).
אונמי

  1. סלט היזיקי | יאקימונו רוטשילד

סלט המורכב מרצועות דקיקות של אצות היזיקי העתירות בערכים תזונתיים המוקפצות קלות בווק עם רוטב סויה, רוטב צדפות, סוכר, רצועות אינארי (טופו מטוגן בצורת כיס), דלעת יפנית כבושה ונבטים (185 ש"ח).
יאקימונו

סלט היזיקי, יאקימונו. צילום: מיטול סולומון
סלט היזיקי, יאקימונו. צילום: מיטול סולומון
  1. מוריאווסה | דיינינגס

מנה שמשתנה ממסעדה למסעדה ביפן ומייצגת את בחירות השף לאותו יום ולאותה עונה. המוריאווסה של דיינינגס מורכבת מחמש טעימות קטנות המשלבות בין קלאסיקה יפנית לבין טעמים מודרניים ומערביים יותר וכוללת טטאקי טונה ומוס כבד אווז, סשימי המאצ'י עם סלסת חלפיניו וקוויאר שחור, אויסטר ג'ילארדו עם צ'ילי ודייקון וקרפצ'ו סי בס עם כמהין (145 ש"ח).
דיינינגס

מוריאווסה, דיינינגס. צילום: אנטולי מיכאלו
מוריאווסה, דיינינגס. צילום: אנטולי מיכאלו