תל אביב מתחדשת: 9 המסעדות והברים החדשים הכי מדוברים החודש

רדלר | צילום: נועם רון
רדלר | צילום: נועם רון

אלה המקומות שנפתחו החודש וכולם ידברו עליהם בחודש הבא: איטלקיה חריפה של בנצי ארבל, בר עם מחירים שפויים לשם שינוי, בייבי חדש לקליפורניה בר, טעימה מקורית מקולומביה ואת שתי המסעדות הכי מדוברות כרגע בתל אביב - ובצדק

3 באוקטובר 2022

1. קלבריה

כשבנצי ארבל ("כפרה מיו", "מפגש האושר") פותח מקום חדש, אנחנו מתייצבים. ואז מזמינים דבר ראשון כוס מים, כי המקום החדש שלו מתמקד בסגנון הקולינרי של דרום איטליה – כלומר חומר גלם פשוט, מטוגן וחריף. כלומר היי, לא צריכים להגיד לנו פעמיים כדי שנבוא לאכול פיצה מטוגנת. כן, מה ששמעתם. יש גם פסטות כמובן למי שמרגיש פחות סליזי, אבל אנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו רוצים. לפרטים נוספים

בונג'ורנו פרינצ'יפסה. קלבריה (צילום יעקב בלומנטל)
בונג'ורנו פרינצ'יפסה. קלבריה (צילום יעקב בלומנטל)

2. אבן עזרא

בכניסה למסעדה החדשה אבן עזרא (בת לשושלת עזורה) כתוב "מסעדה מזרחית". אצלנו קוראים לזה ריקליימינג, או סוף של הסיבוב של מה שהחל כביטוי מכובס ל"אוכל ערבי שיהודים מכינים" ומסתיים באחת המסעדות החדשות הכי טובות שיש פה. ככה, פשוט, בלי חומרי גלם הזויים ובלי התחכמויות, פשוט תחשבו על השיפודיה הכי טובה שאתם מכירים ומשם תעלו עוד קצת. ואל תשכחו שהסלטים שם הם עולם שלם בפני עצמם. לפרטים נוספים

ענייני גחלים. אבן עזרא (צילום: באדיבות המסעדה)
ענייני גחלים. אבן עזרא (צילום: באדיבות המסעדה)

3. שפוי

זה די לא שפוי מה שהולך בתקופה האחרונה עם עליית מחירי המסעדות, מה שמסביר למה כל מקום שני פותח בר יין. האווירה קלילה, האוכל פשוט, המחיר הגיוני. או במקרה של הבר החדש מבית M25, המחיר שפוי. וחשוב מזה – האוכל טעים ומפנק. ואולי הפרט המסקרן ביותר הוא העובדה שבר היין הזה ממוקם בלוקיישן שבשעות היום מתפקד כמסעדת פועלים. איך שלא נסובב את זה, הפינה החדשה לשתות בשוק הכרמל היא אירוע ששומר על השפיות שלנו. לפרטים נוספים

שפיות היא מצרך קולינרי מבוקש. שפוי (צילום: נועם רון)
שפיות היא מצרך קולינרי מבוקש. שפוי (צילום: נועם רון)

4. פוד טרמינל מידטאון

הלהיט הנוכחי של ישראל – ולמרבה הפלא, לא רק תל אביב – הוא מתחמי אוכל, שם לא מחייב שאוסף כמה אופציות שונות לאכילה בחלל משותף. המתחם החדש מבית "זה סושי", שממוקם כמובן במידטאון, מציע ארבעה מטבחים שונים מאוגדים יחדיו – התפריט של זה סושי (כמובן), תפריט וונג, מותג המבורגרים חדש בשם ביג איב וגם את סובז', יציר כלאים יפני-ויאטנמי-צרפתי. לפרטים נוספים

SAVAGE בפוד טרמינל (צילום בועז לביא)
SAVAGE בפוד טרמינל (צילום בועז לביא)

5. Taste of Colombia

נדמה שכבר אכלנו וטעמנו כאן בתל אביב הכל, אבל האוכל הקולומביאני לא זכה ליותר מדי במות בעיר. כן, היה רגע שבו הארפאס היה הדבר הבא, אבל אז זה פשוט לא קרה, ואיתו נעלם המטבח הדרום אמריקאי הזה מהתפריט התל אביבי. עד עכשיו: תגידו אולה למסעדת Taste of Colombia החדשה, שהתמקמה בתחילתו של רחוב בן יהודה. התפריט בנוי ממיטב המסורת הקולינרית של קולומביה, למשל אמפדנס מטוגן ושחום במילוי תפוחי אדמה ובשר מפורק – פריך, לא חוטא בשמנוניות יתרה, טעים ומנחם. עוד בתפריט: אראפס מקמח תירס בתוספת נקניקיית צ׳וריסו חריפה, מרק בשר טיפוסי עם אורז ושעועית ועוד ועוד (והתפריט גם אמור להתרחב בשבועות הקרובים). לפרטים נוספים

Taste of Colombia. צילום: אינסטגרם
Taste of Colombia. צילום: אינסטגרם

6. קורק

מזל טוב לקליפורניה, הבר האהוב מלוינסקי על הולדת האח הקטן והאלכוהוליסט שלו: הקורק הוא בר יין (כמובן, נפתחו רק איזה עשרה כאלה השבוע) חדש כמעט דלת ליד, שמציע יין במחירים נוחים ומארח שפים מרחבי העיר לארוחות. ואם להמשיך את האווירה הקלילה והלא מחייבת, הרי שגם המחירים של היינות בקורק נוחים ולא מתיימרים – כוס יין תעלה 40 ש"ח, בקבוקים יעלו לכם בין 90 ל-250 ש"ח, וגם יש 15% הנחה לבקבוקים שלוקחים הביתה. לפרטים נוספים

מי יתארח השבוע? הקורק. צילום: שי שריב וסי פיש
מי יתארח השבוע? הקורק. צילום: שי שריב וסי פיש

7. סטנלי

סטנלי, הבר החדש שהתמקם ממש ליד כיכר דיזנגוף, שואף לספק חוויה שכבר שכחנו שקיימת – בר קוקטיילים פשוט, בלי כלי הגשה מופרעים, ברמנים בלבוש קריקטורי או יומרה מוגזמת. אלא אם מחשיבים את כל העניין המוזר עם הליקוט, ליתר דיוק – משקאות מתזקיקים עונתיים מבוססי ליקוט. אבל לכם זה לא אמור להפריע, אתם גם ככה תהיו שיכורים ממש תכף. לפרטים נוספים

בר ארטיזנלי. סטנלי (צילום אמיר מנחם)
בר ארטיזנלי. סטנלי (צילום אמיר מנחם)

8. Dinner Art Salon

נחלת בנימין ממשיכה לרתוח: Dinner Art Salon הוא מסעדה-בר-לאונג' חדשה שנפתחה זה עתה במקטע הפופולרי שבין המדרחוב הישן ושדרות רוטשילד, וכנהוג ברחוב הטרנדי היא מתכוונת להציע "חוויית בילוי אורבנית" כוללת באווירה בלתי מחייבת. המסעדה התמקמה באחד הבניינים היפים ברחוב, בית צ'רנוב בעל המראה הייחודי והאקלקטי, והמקום מכיל 76 מקומות ישיבה הכוללים אזור בר אלכוהולי, אזור בר שף בו ניתן לצפות במטבח בפעולה, ישיבת לאונג' נמוכה ושולחנות ישיבה נורמטיביים. הוא כולל גם גינת חוץ ירוקה ורחבת ידיים הפונה לרחוב נחלת בנימין עם כ-100 מקומות ישיבה נוספים. ומה בתפריט? אוהו, מלא דברים, בשביל זה כבר תצטרכו להקליק פה: לפרטים נוספים

דינר (צילום: דוד מויאל)
דינר (צילום: דוד מויאל)

9. רדלר

דיברנו עליה גם כשהיא נפתחה בסוף החודש שעבר, כי רדלר היא כנראה המסעדה החדשה הכי מדוברת שנפתחה השנה בתל אביב. ודי ברור למה. יש לה שף ידוע שאחראי לצד הקולינרי – מושיקו גמליאלי, האיש שמאחורי בר 51 ומונא הירושלמית. האוכל שם מדהים, אבל מכל שאר החוויה מבקר האוכל שלנו יצא מסויג (למרות שאם אין לכם רגישות מיוחדת לרעש, כנראה שתהיו בסדר). בכל מקרה, זה מקום חדש של גמליאלי, אז כנראה שאתם כבר תרצו להכריע בעצמכם לכאן או לכאן. לפרטים נוספים

רדלר (צילום: דן פרץ)
רדלר (צילום: דן פרץ)