סמלי השחיתות: המתוקים הכי איקונים בתל אביב
קינוחים שמחזיקים מעמד עשרות שנים, קינוחים שחוזרים אליהם פעם אחר פעם וקינוחים שווה לדלג בשבילם על הארוחה. אלה המתוקים שמצדיקים מסע ברחבי העיר. הצטיידו בכפית וצאו לדרך

כנאפה לשניים
הטוויסט של השף חיים כהן למנה המוכרת כל כך. קינוח זוגי מגבינת כבשים וקוטג', שילוב שיוצר תערובת מעודנת ואוורירית, ואטריות קדאיף מטוגנות בחמאה מזוקקת. מעל יוצקים רוטב סוכר ומי ורדים שנספג באטריות, ומגישים עם ריבת תפוחי עץ.

20 המנות האיקוניות שהיו בתל אביב ואינן עוד
איך הפכו המנות של יועזר בר יין למנות איקוניות?
איך הפך אייל שני לייצרן האיקונים הקולינריים הגדול של זמננו?
סנט אונורה
כשהבייקרי הראשון נפתח הכין איתי אלמוג, אז השף-קונדיטור, עוגת סנט אונורה בסגנון פריזאי, שהפכה לסמל לקונידטוריה תל אביבית עילית: פחזניות מקורמלות במילוי קרם פטיסייר, שמוגשות עם קצפת וניל על תחתית בצק עלים. הפחזניות – ללא התחתית – הן אחד הקינוחים האהובים על יושבי הוטל מונטיפיורי.
קראק פאי
הגרסה המקומית לעוגת השיבולת שועל והחמאה של מומופוקו מילק בר הניו יורקית של דיוויד צ'אנג. העוגה הממכרת הוגשה בתחילת הדרך בקפה 48 של יהונתן בורוביץ' בנחלת בנימין וממשיכה להיות מוגשת ב-M25 בשוק הכרמל, שם עובד בורוביץ' כיום.

עוגת גבינה
עוגת גבינה אפויה לפי מתכון של רותי ברודו, שמחבר עוגת גבינה קרה ואפויה ומיושם מראשית ימי הקופי בר. מוגשת בכל מסעדות הקבוצה ונמכרת בבייקרי שלמה.

בוואריה
קינוח עם טעם של פעם לפי מתכון סודי של סבתא אסתר מיום הקמת המסעדה בשנת 1964. בוואריה הקרירה מוגשת עם שקדים קלויים וסירופ שוקולד מבקבוק, כי סוס מנצח לא מחליפים.
בבקה
אחרי שכבשה את תל אביב הכניעה עוגת השמרים שוקולד של האופה אורי שפט את ניו יורק הוכתרה כאחת מעוגות השוקולד הטובות בעיר. מתברר שבצק עשיר ותועפות שוקולד עובדים בכל העולם.

טירמיסו
כאן נצמדים למתכון המקורי שהומצא לכבוד דוכס מדיצ'י או בבית בושת, תלוי איזו גרסה תעדיפו: בישקוטים טבולים באספרסו, קרם מסקרפונה אוורירי, מעט אמרטו ואבקת קקאו לפיניש.

בסבוסה
הבסבוסה הזאת היא יצירה מתוקה ששייכת לשף תומר אגאי ולבת זוגו איה אשוח: היא הביאה את המתכון לעוגת סולת עם סירופ סוכר והל, והוא צירף גלידת מסטיקה ומי ורדים מופלאה שמייצרים במקום
פרנץ' טוסט
מאנץ' קלאסי מפרוסות חלה שנאפית במקום. הפרוסות מטוגנות בחמאה – המון חמאה – ומוגשות על קרם פרש, עם מרמלדה שמשתנה לפי העונה ואבקת סוכר. המנה מוגשת בכל השעות שבהן המקום פתוח, כך שאפשר לזלול אותה גם אם הקרייב תופס בלילה, אלא אם כן היא חוסלה על ידי בליינים אחרים.

עוגת סאקה
מאז הפתיחה לפני 25 שנים, מסעדת אורנה ואלה הכניסה כמה וכמה מנות ללקסיקון הקולינריה התל אביבי, ולצדן גם כמה קינוחים נהדרים (פבלובה, מישהו?). עם זאת, העוגה הזו היא כנראה הטובה מכל הקינוחים של המסעדה הוותיקה: טורט אוורירי במרקם עשיר משוקולד איכותי עם רמז לטעמי סאקה.

[interaction id="59b1562f0f70c80001c27078"]